Scudo Sports

Trek Kadroda Çatlak Olup Olmadığından Emin Olmadığım İz

Cenk Akbulut

Daimi Üye
Tepki
246
Bisiklet
b'Twin
Trek'in Cobia modeline sahibim ve bugün bisikleti silerken fotoğraflarda oldukça net olarak gözüken yerde bir iz fark ettim. Görünürde çatlak mı yoksa çizilmeye bağlı bir iz mi anlayamadım tam olarak.

Son birkaç aydır da bir engelin üzerinden geçerken vs. kadrodan veya seleden çıt çıt diye bir ses geliyor. Bununla bağlantılı olup olmadığından emin değilim ama sebebi nedir?

Kadro çatlaksa nasıl bir yol izlemem gerekir?

Teşekkürler

http://i.imgur.com/H0mDFZl.jpg
http://i.imgur.com/BUmQoSF.jpg
http://i.imgur.com/BDmX4pI.jpg

Scudo
@Cenk Akbulut

cenk bey resım yok suan

Bildiğin çizik bu.

Catlak olsa kaynak noktalarina yakin yerlerde en cok yuk binen bolgelerde olur oncelikle. Bu cektiginiz kadro bolumundeki borunun en az yuke maruz kalan kisimlardan. Yanal darbe olsa ve catlasa zaten boru uzerinde yamulmada olur. Bildiginiz cizik...

Teşekkürler, peki bahsettiğim sesin kaynağı nedir ve nasıl giderebilirim o sesi?

Sele borusundan geliyordur. Boruyu çıkarın, hem yuvasını hem de boruyu temizleyin. Birbirine kaynamaması için çok çok az yağlayın.

Çizik gibi sanki bir yere sertçe çarpmış. Bende bir şey sorayım arkadaşlar bisikleti aldığımda park ayağı yoktu taktırdım kadroya takılanlardan sonra ama yerini beğenmeyip değiştirmek istedim biraz daha ileri almak isterken o bölge daha kalınmış farketmedim ve park ayağının vidası kadroyu kibrit ucu kadar viy şeklinde Derince çizmiş ne kadar derin tabi kadronun kalınlığını bilmediğim için bir şey diyemiyorum bu uzun vadede filan kadroya zarar verebilirmi boyadım boya alıp şimdi farkedilmiyor gerçi, boyasından ziyade orada bir mukavemet zayıflığı olurum sizce ? Kadro Mosso 7005 TB

Dosyalar

• IMG_20150329_220358.jpg
    IMG_20150329_220358.jpg
    123,1 KB · Okunma: 94
bro bunun testi şöyle yapılıyor manyetik alan oluşturması için bir bobin ve bobine bağlı güç kaynağı ve bir ampermetre(devreye seri) yada voltmetre(devreye paralel) bağlanır. o çatlak yada çizik etrafnda bunu gezdirirsin manyetik alan orada gerilim indükler ve sen bir referans değer alır kaydedersin eğer orada bir çatlak varsa indüklenen gerilim düşer , eğer yoksa normal stabil değerini korur. vesselam

Kadronuz bir yerle öpüşmüş:) Genelde bu tur çizikler bir kaç bisikleti yan yana veya ust uste istif etmekten kaynaklanıyor. Ya da farkında olmadan bir yere de surtmüş olabilirsiniz. Surtunme olduğu çok net. Yukarıdan gelen ılk çizikten belli bu.

Engebeli yollarda ses gelmesi. İlk bakılacak nokta var ise bisiklet ayaklığı. Bunun boşluğu ses verir tümseklerde. Boşluk olacak her civata da bu sese sebep verebilir. Civatalarınızın sıkılı olup olmadığından emin olunuz. Pedal sesi olabilir.Pedallarınızı aynakoldan sokup tekrar takınız. Suluk kafesı bile tumsekte ses verebilir. Bunları iyice kontrol edınız.

Peki benim soruma cevap yokmu arkadaşlar.

@QEXEC

Nurettin bey, kadronuzdaki hasar hiç bir olumsuzluğa yol açmaz. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. 7005 kadrolar 6061 kadrolara göre kalındır.

@BF Okuru

Teşekkür ederim üstat.

Şuan park ayağını kullanmıyorum verdiğim parayı falan geçtim ama o kibrit ucu kadar çizik canımı çok sıktı aklıma geldikçe de hala sıkılıyor çok pipirikliyim herhalde.

@QEXEC Hocam endişelenmeyin mukavemeti etkileyecek bir durum olmamıştır. Titizlenmeniz gayet normal. Herhalde hepimiz bisikletlerimiz konusunda çok titiziz ama yolda dağda nerede olursa olsun bisikleti kullanıyorsak bu gibi çizik vesaire kaçınılmaz. En iyisi siz bu duruma alışmaya bakın ve bisikletinizin keyfini sürün..

Eywallah üstat inan bende öyle yapmaya çalışıyorum belki biraz daha zaman geçtiğinde tamamen unutacağım sigarayı bırakmaya çalışanlar gibi ara ara aklıma gelip kafam dönüyor :D

Geri