Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trek Ortaköyün yaptığı ayıp

abdurrahman keleş

Aktif Üye
Tepki
18
arkadaşlar trek ortaköyden fx 7.2 modelini aldım ancak sipariş ile aldım konuşma şöyle geçti
b : ben
t : trek ortaköy

B : iyi günler elinizde fx 7.2 siyah renk varmı
t : yok efendim
b : peki livestrong mdeli varmı
t : o da yok efendim elimizde sadece şampanya rengi trek 7.2 fx var.
b : 2012 modellerde şampanya rengi yok diye biliyorum ama(ben belki internetteki yeşil rengin gerçekte şampanya gibi gözüktüğünü zannetim)
t:yok efendim bu bisiklette diğerlerinin arasından çıktı diğer renkleri satıldı elimizde sadece bu var.

neyse ödeme vs vs bugün bisiklet geldi ve kutusu 3900d kutusu idi ben iyice kıllandım kutuyu açtım ve birde baktımki bildiğin şampanya yeşil falan değil doğruca trek'in 2011 modellerine baktım ki benim bisikletin aynısı

açıkcası velespit 2011 modelleri 800 tl ye satarken almadım trek ortaköy güvenilir 2011 yollamaz dedim oradan 2012 aldım 1200tlye ama oda 2011 çıktı.

Scudo
çok büyük ayıp etmişler iş ahlakına sığmayan bir alışveriş olmuş tavsiyem bisikleti iade etme hakkınızı kullanarak hemen geri yollayın ve oradan alışveriş yapmayın derim umarım sorununuz çözüm bulur

yücel bey e katılıyorum hiç düşünmeden geri iade edin ve bence yaptıklarının ne kadar ayıp olduğunu da onlara iyice anlatın bu gibi olaylar bisikletten pek anlamayanların başına gelse bilmeden eski model bisiklet kullanabilir...

zorla guzellik olmaz.icinize sinmediyse degistirme hakkı var.1 ay gibi surede sanırım.olumsuz cevap gelirse gercekden 2011 model oldugunu biliyorsan global sitesinden modelini-seri nosunu vs yazarak hangi yıl cıktıgı sikayetler bolumu var diye biliyorum.birde yeşilbisiklette trek distrubutorlugu var ordanda yardim alabilirsiniz.yeşilbisiklet bildigim en guvenilir bayidir.ya da aldıgınız bayiden vazgecin yesilbisikletten alın.gecen yıl yesilbisiklet bayisinden almistik.bizzat giderek.bisikletten az-cok anlarım.gayet bilgisi cok olan kisiler.kısacası bisikleti ticari degilde butceye gore paran cokda olsa en pahalı bisikleti satmaya calismiyor:Daksine bunun sadece marka oldgu icin boyle pahali oldugunu ama kesinlikle tercih sizindir gibi sozlerle ozelliklerinden a- dan z ye ilgilendiler.gayet memnun kaldım.zaten kendisi sporla ugrasiyormus hobi olarak sevdigi meslegi yapiyor.bu benim gercekde yasadigim olay.trek-turkeyden de bisiklet alan oldu ama gorerek hic sorun cıkmamisti.umarın yanlis varsa duzeltilir.

Olurda itiraz edecek olurlarsa almayız gibisinden;
Belediyelerde tüketici hakem kurulu var alın elinize faturanızı gidin.Yerler cezayı görürler o zaman.

ılgı alaka yok onlarda pedal almaya gıttım yok kalmadı yok ne zaman gelır bılemem v.s elamanların dovmedıgı kaldı sadece bısıklet alırkenmı super ılgı gerek zaten bunuda yapamamıslar arkadasın anlattıgı gıbı bence onunden bıle gecmeyın saygılar...

bu insanlar neden böyle yaa:( geçmiş olsun . şimdi geri iade durumunda vs de sorun çıkarır bu tipler

• Beğen
Tepkiler: donnie darko
hepsı cın olmus valla kronu trekı v.s v.s en ıyısı yurt dısı sıteler sanırım beklersın babalar gıbı 15 20 gun ugrasmazsın bole can sıkıcı seylerler...

@gok
YeşilBisiklet Gürsel Abi Türkiye'de bisikletin duayenlerindendir fakat Ortaköy Trek dediğiniz yer Alatin Bisiklet; Trek Türkiye Yetkili Distribitörüdür ve YeşilBisiklet te onun bayisidir.

Lütfen Trek ile görüşüp durumu tekrar anlattığınızda aldığınız tepkiyi ve bisikletinizin seri numarasını yazar mısınız?

Arkadaşlar ben indirimli olsun diye 2011 model istedim onlarda şampamya rengi olduğunu söylidilir. Fotoğrafını çekip gönderdiler bende beğendim pazarlık filan parayı havele ettim gönderdiler ve hiç bir sıkıntı olmadı.... Hatta sonrasında biraz aksesuar aldım. parası yatırmadan bana gönderdiler 2 hafta sonra parayı havele ettim aradım teşekkür ettim...
Bİrde hız göstergesinde ufak bir arazı vardı gönderdim hemen yenisi ile değiştirdiler... Ben tüm işlemleri telefonla yaptığım halde hiç bir sıkıntı görmedim... Sizinki yanlış anlaşılma olabilir ya onlar sizi yeteri kadar bilgilendirmemişler veya siz tam olarak anlamamışsıınz eminin şikayetinizi iletseniz ilgilenirler....

arkadaşlar bisikletin 2011i ile 2012si arasında büyük fark yok ortaköyü aradım adam illada 2012dir o dedi.bende bisikletin seri nosuyla birlikte trek global'a mail attım böyleyken böyle dedim.üretim yılını sordum.cevap bekliyoruz tabi 2011 desede birşey yapacağım.ellerinde bisiklet olmadığını söylediler yani değişim yapmazlar.aslında bisikletede kanım kaynadı.kötü bir bisiklet değil.derdim şu ki 2011 model bisikleti diğer bisikletçiler indirimle satarken ortaköy üç kuruş paranın peşinde.aslında almadan öncede başıma böyle birşey geleceğinin farkındaydım ama forumdan arkadaşlardan bazıları trek ortaköy yapmaz dediler ama öylede bir yaptıki.üstelik artık anlamayayım diyemi yoksa ellerinde yok diyemi bisikleti 2012 model 3500 d 'nin kutusu ile yollamışlardı.
sonuç itibariyle şu anda trek globaldan mail bekliyoruz

Model için aslında siz sitedeki 2012 model için yazılan özelliklere bakıp kendi bisikletinizdeki özelliklerle kıyaslama yapabilirsiniz... Bence kutuya da çok takılmayın belki 7.2 nin kutusu ezilmiştir filan hani size daha temiz bir kutudu göndermek için yapmış olabilirler....

2011 ile 2012nin teknik olarak farki yok sadece kadrosu birisi alpha gold digeri alpha black
ayrica trek global sitesinde bisiklet arsivlerinde 2011 model fx 7.2
(link)
buradan reklerden samanyayi secerseniz
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=102752
bu linkteki bisikletle ayni oldugunu anlarsiniz ayrica 2012 ile 2011 arasindaki gordugum tek fark kadro ust borusu ve benimki 2011'e uyuyor

son olarak trek'e attigim maile hala cevap gelmedi

arkadaşlar bir bilgilendirme daha yapayım trek'e 3 kere mail attığım halde birine bile tenezzül edip cevap yazmadılar.
ayrıca 2012'den sonra trek alpha gold kadroya geçtiği için zincirin olduğu taraftaki alt boruda yani zincirin arasında kalan boruda alpha gold aluminium yazarken benimkinde sadece alpha aluminium yazıyor kısacası bisiklet 2011 model zaten belli idi ama ortaköyün diretmesi biraz garip oldu.bisikletimden memnunum o yüzden pek sorunda etmeyeceğim.ne yapalım bazı konularda ahiretin var olduğu bilmek insana huzur veriyor

Ya hu arada 400 liralık bir farkın olduğundan ve 1 model düşük bisikleti aldığınızdan bahsediyorsunuz ve taa gidip Trek Global ile mailleşme yoluna gidiyorsunuz. Bir telefon edip durumu Ortaköy'e anlatmanız yeterli olacakken kanım ısındı falan diyorsunuz. Çok ilginç...

@olgun şenel

şöyle anlatayım bisikleti zar zor aldım 3 yıldır ona bak buna bak mtb bak bisiklet işinden vazgeç derken en sonunda bunu aldım ve birdaha bu işlerle uğraşmak istemiyorum.=>kanımın kaynama sebebi.

trek ortaköye telefon edip durumu izah ettim ısrarla 2012 model olduğunu direttiler.bende bisikletin seri numarasını trek global'amail atıp kaç yılında üretildiğini sordum kalkıp ortaköyü şikayet etmedim=>trek global ile mailleşme sebebi.

amaçım kesin bir bilgi edinip ortaköyü açıp gerekenleri söylemek.

umarım anlamışsındır :D

@abdurrahman keleş
E postalara cevap gelmediğine göre. Merak ediyorum, yarın öbür gün ömür boyu garantili! kadroma bir şey olsa, Trek Global,e şikayeti bildirip bekleyecekmiyiz yine böyle :) Malı satarken bayi eline cd yi verip, haydi yallah diyor sonuçta. Böyle bir durumda da çok alakadar olurlar mı? şüpheliyim açıkçası.

açıkcası en azından o konuda rahat etmek için ortaköyden aldım bisikleti allah korusun birşey olursa direk ortaköye yollarım onlar ne yaparsa yapsınlar ama maillerime cevap gelmeyişi can sıkıcı üstelik 3'ünüde farklı hesaplardan farklı yollarla şikayetimi dile getirdim ama takan olmadı

merhaba abdurrahman bey, sizin haziran ayında yaşadığınız sorunu ben bugün yaşadım yani eylül ayında! fx 7.1 aldım trek ortaköy mağazasından rengi navy, yani lacivert dikkatli biri olduğum için websitesinde ne 2013 ne de 2012 modellerde bu rengi göremedim arşiv aramasında 2011 model olduğunu gördüm. biraz üzüldüm doğrusu tek telafim iyi bir indirimle almış olmam ancak 2011 model olduğu söylenmedi bana. dikkat etmek lazım satın alırken...

Geri