Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trek'in 8900 kadrosunu gördünüz mü?

@bisikletci

Durum benimde dediğim işte hepimiz aynı düşüncedeyiz... Olay sağlamlık... Dediğim gibi 1500 gr altında kadroları hep karbon oluyo büyük firmaların Al olanlarda 1500 civarı...

Bu arada Daha geçen 2 ay önce 5 senelik kırık bi alu Scoot Elite Racing (sarı mavi) kadronun ve yazında 98 senesinden kalma sarı bir Giant kadronun garanti kapsamında değiştirildiğini biliyorum...Ama kırık Cano bilmediğim için tr de bişe diyemeyecem... Yani Bütün büyük firmalar artık ömürboyu garanti veriyolar kadrolarına bu sadece Trek e özgü bişey değil yani...

Scudo
Bu 8900 zirkonyum alaşımlı degilmi? Bildigim kadarıyla 8500 zirkonyum alaşımlı kadrolar 1300 küsür gr dı.(yanlış hatırlamıyosam)

arkadaslar bence politıka saglamlıktan zıyade agırlık ve fıyat polıtıkasından ıbaret.her sınıfın agırlıgı ve fıyatı bellıdır uretıcıler bu sınırları belırlemıslerdır ve bısıkletlerı bu aralıklarda pıyasaya surmektedırler.dedıgınız kadro 1500 gr olsaydı daha ust sınıf bır bısıklet olacaktı ve tabıkı fıyatıda o derece olacaktı

@burgazz
İşte gerçekten de sorun burada. Zirkinyum kadrolar Trek'in en üst sınıf metal alaşım kadroları. Fiyatları da buna göre. Üstelik aluminyumdan daha iyi bir alaşım olduğunu iddia edince, insanlar ister istemez daha hafif olmasını bekliyorlar.
Trek'in zirkonyum kadrolar için kullandığı slogan;
"Lighter than aluminium, stronger than titanium"
yani
"Aluminyumdan hafif, titanyumdan güçlü"

Bu nedenle, sorun gerçekten bu politikada ;).

8500 ün agırlıgı enes 17.5 inch icin 1583 gr.

@bisikletci

@Orkun Oskay

Oradaki ağırlık tahminimce "bisikletçi" arkadaş tarafından WW'den alındı. Ancak gün geçtikçe kadro ağırlaşmış. Orkun arkadaşımızın daha önceki cevabından bunu görebiliyoruz.

@H.Çağrı

evet ama bi zr nin 1700 olması tuhaf degilmi ??

2006 yılında üretilen trek 8900 kadro 1390 gr yazmasına rağmen,1520 gr gelmiş...acaba geçen sene 1520gr gelen kadro bu sene neden 1700 gr geliyo anlayamadım...merak ediyorum açıkçası....

Kadro boyları degişince otomatikman bir 100 gram oynuyor sanırım acaba small ve large bir kadro kıyaslaması yapmıs olunabilirmi ??

Belki ölçülen zirkonyum 19.5 yada 21.5 inch olmasın ?

bnm almıs oldugum deger small degerdi ..

ölçülen kadronun,ölçüsü 17,5 sanırım tam olarak bilmiyorumda...çelişkili birşey...

Arkadaşlar bu teknolojide bu kadar agır bir kadro üretmişler ve bu sırf sağlam olsun diye.O zaman ne bileyim benim bu kadro ile atlama fln yapmamda bi sorun çıkarmaması gerek.Çünkü 1500 küsür gr larda bi çok kadro var ve bunlar xc şartlarına göre üretiliyor.Ve kolay kolay bişey olmuyor.YEterki bi kaza çıkmasın.Hatta kaza sonrası bile bir çoguna hiç bir çatlak kırık olmadan kullanıma devam edilebiliyor.Böyle alaşımlar üzerinde oynanıp geometride son sınırları zorluyorsa ve gereken yerleri ekstra güçlendirilmiş bir kadroda xc şartlarından daha fazla strese dayanabilecek bir kadro üretilmesi amaçlanmış olması gerekir diye düşünüyorum.

@HaliliOzturk

Trek-Turkey'in sayfasında Titanyumdan daha hafif,çelikten daha güçlü yazıyor ;)

http://www.trek-turkey.com/images/zr.JPG

Valla ben yazabileceğim her şeyi yazdım... Ülkemizde o fiyatlara satılan üst sınıf kadroların ağırlıkları belli... Ve onlarında sağlamlıkları ve ömür boyu garanti gibi durumları ortada yani... Bu durumda ben olsam seçmem yani Trek 8900 kadro... Çünkü o fiyata gene o sağlamlıkta markalaı kadrolar mevcut...

Bunun içinden pek çıkamayacagız anlaşılan :D yokmu şööle bu işin erbabı biri .. Gürsel abi sen ne diosun bu işe ?? biz bi sonuc üretemedik . Üretsekte çürütüyolar hemen :D

Bence ömür boyu garanti için nispeten agır kadro üretiyor . agır olmasıda saglam olmasıdır bence .. Benden de daha fazla bişi cıkmıor valla :) Mantıken bunları söyleyebiliorum .

Valla dediğim gibi sağlamlıksa sağlamlık garantiyse garanti Trek in titanyumdan hafif çelikten sağlam sloganıyla sattığı bir ürünün rakiplerinden bu kadar ağır olması bence saçma... sağlamlık derken onlar hafif sağlam değil mi? En az onun kadar sağlamlar markalılar ve kaliteliler... Trek biraz yanlış strateji izliyo...

Bunda acaba isminin büyük olmasının bi etkisi varmıdır ? Nasıl olsa sağlam ve ismini duyurmus bir kadro . tamam digerleri de buyuk firmalar . Ancak trek bir numara önde ( Armstrong un sayesinde ) diğer firmalara nazaran reklamlarda .

Haklısın biraz agır . agır derken aslında cokta agır diil ya 100 bilemedin 200 gr fark oynuyor . Mesela bir örnek verin su model kadroya göre trek daha agır diye onun üzerinde tartısalım . Yani elimizde mevcut 2 kadromuz olsun Biri trek zirkonium diğeri farklı bir kadro onun ayarında ve daha ucuz . onun üzerinde yorumlar yapalım .

Böyle konustukca Trek'in hayalet bir kadroyla savasması gibi birsey oluyor .

Eminim bu görüşümü desteklersiniz sizlerde ...

100-200 gr pekte agır sayılmayacak rakamlarda fakat bu parayı verecek sporcular için büyük bir önem teşkil etmekte.Ki ben bu parayı vericeksem ya atlarım o kadroyla ya da paşalar gibi tırmanırım :)

Abicim bana Marka bulmak kolay Tr de bulabileceğim 3 tane kadro var üçüde M size ;

Scott Scale 40 2007 Alu. 17.5" 1625 gr...
Giant XTC Team Alu (2006 model siyah) 17.5 1530 gr...

ve ben tarmadım ama söyleniyor işte Trek 8900ZR 1700gr...

üç kadronunda fiyarı 500€... Üçüde dünya markası... hatta Scott ve Giant bildiğimiz Al alaşım Trek ise Ti den hafif çelikten sağlam Zr malzemesiyel üretilmiş... Daha yazılacak çizilecek bişey var mı ?

Marka ve örnekte verdim... Bu örneklere Senin kadron olan Specialized M5 S-works var oda 17" küsür boyunda 1500 küsür gr WW den bakabilirsiniz 2006 da ama fiyatıda 900€ ...

Rocky Mountain Vertex Team70 17.5" (ki daha küçük boy yok) Ağırlığı 1290gr ve fiyatı 1300€...

@bisikletcanavari

Teşekkürler düzeltme için :). Ben de diyorum bu slogan bu kadar uzun değildi :).

burda bi 8500 zr kadro var .. tartabilirsem sonucu yazarım . ancak toplu halde sökülmesi için bi ricada bulunacam ...

Bu arada 8900 un o agırlıkta olduguna hala ihtmial vermiyorum ben .. 18.5 inch Zr ideal kadro bile 1600 gr civarında .

Ya aslında gürsel abinin dükkanda bi ailan vardı sadece kadro 17.5 inch zr trek 8500 .. ona bi sorsanız ( yakın olan varsa ) bir tartsa bize sonucu bildirse tam süper olacak ...

başka türlü cıkamayacagız..

Ben burdan sesleneyim :
Gürsel abi sizdeki 17.5 " trek 8500 sadece kadro agırlıgını bizim için tartabilirmisiniz ...

Geri