M Derya Ozgen
Üye
- Tepki
- 1
Herkese merhaba! Bir kaç yıldır bisiklet almak istiyordum, 29 Ekim'de Marmaris Karya bisiklet turuna denk gelince daha fazla ertelememeye karar verdim. Son 3 ay ciddi şekilde marka-modelleri inceleme imkanım oldu, ancak cehalet hakikaten mutlulukmuş, şimdi bir türlü karar veremiyorum!
Kimsin nerede niçin bineceksin sorularına yanıt: 34 yaşındayım, boyum 173 dolayısıyla M/17,5-18 boylar oluyor. İstanbul - Bebek tarafında oturuyorum, her iki sahilde de binme imkanım var. Nispeten fit bir insanım, düzenli koşuyorum, yüzmem gelişiyor. Bu yüzden haftada 2 defadan fazla şu anda vakit ayırmam zor olabilir. Uzun süre spinninge gittim, dizimde minik bir sakatlık var. Bisikleti de hem fitness, hem de tur amaçlı kullanmak istiyorum. Adalar ilçesinde ikamet ettiğim 2009 senesi neredeyse her gün, onun dışında yalnız yurtdışı tatillerinde bindim. Sokakta binmeyi biraz biliyorum, diyerek pratik seviyemi özetleyeyim. Mtb düşünmüyorum.
Çevremdeki bisikletçi arkadaşlarım 3 gruba ayrılıyor:
* direkt yol bisikletiyle başla, paranı ziyan etme;
* düz gidonlu şehir bisikleti al, kendini geliştirince istediğin yol bisikletine geç;
* sus be kadın, al bişey, binmeye başla. bianchi olmasın yeter.... diyenler
Sizlerden görüş rica ettiğim ilk konu, yol bisi mi, şehir bisi mi mevzusu. Kafam karıştı, çünkü acaba cesaretsiz mi davranıyorum? Başka insanlara kalsa 25 yaşında yelken, 30 yaşında kayak da öğrenilmezdi -- ama her ikisi de deli cesaretiyle müthiş performansla değil ama severek, sakatlanmadan düzenli geliştirerek yaptığım (hatta yelken de 3 yıl yarıştığım) sporlara dönüştü.
Diğeri de denediğim ve beğendiğim modeller arasından seçim yapabilmek. Aşağıda paylaşıyorum:
TREK FX 7.3 (link) Şu an 690 Euro (2000 TL civarı inip çıkıyor) Ortaköy Bahar evime de yakın oldugu icin pratik. Sırf beğendim diye alabilirim ilk görüşte aşk durumu var
Jantlar: Formula FM21 alloy front hub; Shimano RM30 alloy rear hub w/Bontrager Nebula 32-hole rims
Lastikler: Bontrager AW1 Hard-Case Lite, 700x32c
Vites Kolu: Shimano EF65, 9 speed
Ön Vites: Shimano Acera
Arka Vites: Shimano Alivio
Aynakol: Shimano Acera M371, 48/36/26 w/chainguard
Ruble: Shimano HG20 11-32, 9 speed
Pedal: Nylon body w/alloy cage
Sele: Bontrager H1
Sele Borusu: Bontrager Nebula, 27.2mm
Gidon: Bontrager Satellite Plus IsoZone, 31.8mm, 15mm rise
Boğaz: Bontrager SSR, 31.8mm, 10 degree
Furş Takımı: Slimstak, semi-cartridge bearings, sealed
Fren Takımı: Tektro alloy linear-pull brakes w/Shimano EF65 levers
Sedona 310. (link) Çok güzel mi, çarpıldım mı? Hayır Ama komponentleri güzel ve fiyatı da Trek'in neredeyse yarısı. 535 USD - 1150 TL civarı. Mantık, aksesuar ve upgradein sonu olmadığı için eğer şehir bis ile başlayıp yola geçeceksem 1-2 seneye 'ucuzu al' diyor-- Biraz farkla hidrolik diskli modelini almak da mümkün.
KADRO : 6061 ALUMINIUM 28
VİTES SAYISI : 24
MAŞA : RST RF-M7
ORTA YATAK : TRUVATIV SQUARE
AYNAKOL : TRUVATIV E350
VİTES KOLU : Shimano EF51
FREN : TEKTRO V-BRAKE 837
ZİNCİR : YBN S8C
VİTES / ÖN : Shimano FD-M191
VİTES / ARKA : SHIMANO ACERA RD-M390
KASET : SRAM CS PG 820 11-32
ELCİK : VELO COMFORT
GİDON : RACEFACE RIDE FLAT
BOĞAZ : RACEFACE RIDE XC 31,8
SELE BORUSU : RACEFACE RIDE 31.6
JANT ÇEMBERİ : SEDONA DA30 V-BRAKE
HAZNE / ÖN : SRAM MTH-306
HAZNE / ARKA : SRAM MTH-306
FURÇ TAKIMI : NECO 142
PEDAL : WELLGO LU C29
SELE : SEDONA 6076
LASTİK : SCHWALBE ROAD CRUSER 700X35
PARK AYAĞI : TRANZ-X
Sonuncu bisiklet aslında klasik bir yol bisi değil. Giant'ın yeni açılan mağazasında gördüğüm, denediğim ne deve, ne kuş olan ortaya karışık Anyroad 2 modeli. Forumda daha önce tartışılmış (https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=125202) (link)
Shimano R353/350 9-speed shifting
Shimano FC-R453, 30/39/50 crankset
SRAM BB5 Road disc brake
Giant Ergo-Control Sub Brake Lever
Giant Connect XR Ergo-Control handlebar
Giant S-X2 Wheelset
Dropbar var ama çift fren kolu ile daha dik sürüş mümkün ve drop bara alışana kadar cesaret veriyor. Lastikler yol bisi kadar ince değil, daha cyclocross tarzı. Ucuz bir bisiklet değil 1300 usd civarı. Tuhaf kadrosuyla güzel bir bisiklet, ve klasik yol bisikletini idare edemezsin yorumları sebebiyle aklımdan çıkmadı. Bu parayı verince alınabilecek çok fazla model mevcut tabii...
Şimdiden vakit ayırıp görüş bildiren herkese teşekkürler!
Kimsin nerede niçin bineceksin sorularına yanıt: 34 yaşındayım, boyum 173 dolayısıyla M/17,5-18 boylar oluyor. İstanbul - Bebek tarafında oturuyorum, her iki sahilde de binme imkanım var. Nispeten fit bir insanım, düzenli koşuyorum, yüzmem gelişiyor. Bu yüzden haftada 2 defadan fazla şu anda vakit ayırmam zor olabilir. Uzun süre spinninge gittim, dizimde minik bir sakatlık var. Bisikleti de hem fitness, hem de tur amaçlı kullanmak istiyorum. Adalar ilçesinde ikamet ettiğim 2009 senesi neredeyse her gün, onun dışında yalnız yurtdışı tatillerinde bindim. Sokakta binmeyi biraz biliyorum, diyerek pratik seviyemi özetleyeyim. Mtb düşünmüyorum.
Çevremdeki bisikletçi arkadaşlarım 3 gruba ayrılıyor:
* direkt yol bisikletiyle başla, paranı ziyan etme;
* düz gidonlu şehir bisikleti al, kendini geliştirince istediğin yol bisikletine geç;
* sus be kadın, al bişey, binmeye başla. bianchi olmasın yeter.... diyenler
Sizlerden görüş rica ettiğim ilk konu, yol bisi mi, şehir bisi mi mevzusu. Kafam karıştı, çünkü acaba cesaretsiz mi davranıyorum? Başka insanlara kalsa 25 yaşında yelken, 30 yaşında kayak da öğrenilmezdi -- ama her ikisi de deli cesaretiyle müthiş performansla değil ama severek, sakatlanmadan düzenli geliştirerek yaptığım (hatta yelken de 3 yıl yarıştığım) sporlara dönüştü.
Diğeri de denediğim ve beğendiğim modeller arasından seçim yapabilmek. Aşağıda paylaşıyorum:
TREK FX 7.3 (link) Şu an 690 Euro (2000 TL civarı inip çıkıyor) Ortaköy Bahar evime de yakın oldugu icin pratik. Sırf beğendim diye alabilirim ilk görüşte aşk durumu var
Jantlar: Formula FM21 alloy front hub; Shimano RM30 alloy rear hub w/Bontrager Nebula 32-hole rims
Lastikler: Bontrager AW1 Hard-Case Lite, 700x32c
Vites Kolu: Shimano EF65, 9 speed
Ön Vites: Shimano Acera
Arka Vites: Shimano Alivio
Aynakol: Shimano Acera M371, 48/36/26 w/chainguard
Ruble: Shimano HG20 11-32, 9 speed
Pedal: Nylon body w/alloy cage
Sele: Bontrager H1
Sele Borusu: Bontrager Nebula, 27.2mm
Gidon: Bontrager Satellite Plus IsoZone, 31.8mm, 15mm rise
Boğaz: Bontrager SSR, 31.8mm, 10 degree
Furş Takımı: Slimstak, semi-cartridge bearings, sealed
Fren Takımı: Tektro alloy linear-pull brakes w/Shimano EF65 levers
Sedona 310. (link) Çok güzel mi, çarpıldım mı? Hayır Ama komponentleri güzel ve fiyatı da Trek'in neredeyse yarısı. 535 USD - 1150 TL civarı. Mantık, aksesuar ve upgradein sonu olmadığı için eğer şehir bis ile başlayıp yola geçeceksem 1-2 seneye 'ucuzu al' diyor-- Biraz farkla hidrolik diskli modelini almak da mümkün.
KADRO : 6061 ALUMINIUM 28
VİTES SAYISI : 24
MAŞA : RST RF-M7
ORTA YATAK : TRUVATIV SQUARE
AYNAKOL : TRUVATIV E350
VİTES KOLU : Shimano EF51
FREN : TEKTRO V-BRAKE 837
ZİNCİR : YBN S8C
VİTES / ÖN : Shimano FD-M191
VİTES / ARKA : SHIMANO ACERA RD-M390
KASET : SRAM CS PG 820 11-32
ELCİK : VELO COMFORT
GİDON : RACEFACE RIDE FLAT
BOĞAZ : RACEFACE RIDE XC 31,8
SELE BORUSU : RACEFACE RIDE 31.6
JANT ÇEMBERİ : SEDONA DA30 V-BRAKE
HAZNE / ÖN : SRAM MTH-306
HAZNE / ARKA : SRAM MTH-306
FURÇ TAKIMI : NECO 142
PEDAL : WELLGO LU C29
SELE : SEDONA 6076
LASTİK : SCHWALBE ROAD CRUSER 700X35
PARK AYAĞI : TRANZ-X
Sonuncu bisiklet aslında klasik bir yol bisi değil. Giant'ın yeni açılan mağazasında gördüğüm, denediğim ne deve, ne kuş olan ortaya karışık Anyroad 2 modeli. Forumda daha önce tartışılmış (https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=125202) (link)
Shimano R353/350 9-speed shifting
Shimano FC-R453, 30/39/50 crankset
SRAM BB5 Road disc brake
Giant Ergo-Control Sub Brake Lever
Giant Connect XR Ergo-Control handlebar
Giant S-X2 Wheelset
Dropbar var ama çift fren kolu ile daha dik sürüş mümkün ve drop bara alışana kadar cesaret veriyor. Lastikler yol bisi kadar ince değil, daha cyclocross tarzı. Ucuz bir bisiklet değil 1300 usd civarı. Tuhaf kadrosuyla güzel bir bisiklet, ve klasik yol bisikletini idare edemezsin yorumları sebebiyle aklımdan çıkmadı. Bu parayı verince alınabilecek çok fazla model mevcut tabii...
Şimdiden vakit ayırıp görüş bildiren herkese teşekkürler!