Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Triban 100 2019

Aliexpress sağolsun, param oldukça biriktirir ileride gerekecek olan malzememi sipariş eder alırım. En son dış lastik aldım mesela Türkiye de 250tl bana 110tlye geldi ?‍♂️

Scudo
@Mustafa Zeybek merak etmeyin ben çıkarım kendime güvenim tam :)

@CeRKeZ hayır 1 yıl beklemek istemiyorum hayır :D :D :D

@Mustafa Zeybek
bana da öyle geliyor :))
dizlerine çok yük binecek sonra elde çıkaracak bisikleti :)

@Ecmel55
sana şunu söyleyeyim
bisiklete 1700 e ayırdıysan
kask,aydınlatma,tamir ekipmanları rahat 300-400 tl ni alacak ona göre bütçeni bir daha kontrol etmelisin

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Ecmel55

Ben kendi yaptığımı söyleyeyim.Wiggle'dan alışverişimi yaptıktan sonra 5 tane iç lastik alıyorum.Lastiğin tane fiyatı 10,80 tlye geliyor.

bide şu bedenleri konusunda aydınlatırsanız sevinirim :D

satış görevlisi m olur dmeişti ama yinede bedenlerin ölçülerini bilen biri varsa söyleyebilir mi

Triban 100 bir yol bisikleti değil, şehir bisikleti gibi bir şey.
Eğer amacınız
  • Tur ve gezi yapmak
  • Şehirde ulaşım ya da gezi amacıyla kullanmak
  • Stabilize yollarda sürebilmek
  • Bozuk yollarda rahat gidebilmek
  • Az titreşimle sürmek
  • Genelde fazla dik olmayan yollarda sürmek (44/28 oranı sandığınızdan daha zor)
ise bunu alın. Bana kalırsa düz gidonlu modelini alın. Yanına çamurluk alın, ön-arka aydınlatma alın, sele altı çanta, bagaj vs. alın. Mis gibi bir şehir bisikletiniz olmuş olur. Bende MTB ve yol var ama böyle bir bisiklet almayı düşünüyorum.

Eğer amacınız,
  • Daha uzun mesafeleri daha kısa sürede geçmek
  • Düzenli olarak spor yapmak, gelişiminizi takip etmek
  • Yol bisikletinin aerodinamik yapısı ile daha az efor ile gitmek (ama duruş pozisyonu zorlayabilir)
  • Bisiklet sporunun hissine varabilmek, görsel olarak tatmin olmak (tamamen subjektif bu :komik:)
  • Yüksek hızda denge kaybına uğramamak (yol bisikletleri inişlerde vs. daha kararlı)
  • Grup sürüşlerine katılmak vb.
ise yol bisikleti almanız daha uygun olur.

Sırf yol bisikletine alışamam, süremem diye alıyorsanız yanlış bir düşüncedesiniz. Yol bisikletini sürmek tahmin ettiğinizden daha kolay.
Bir de son olarak MTB'den yola geçmek diye bir durum yok. Yol bisikleti sürmeye başlamak var sadece. Çoğu kişi yol bisikleti alınca MTB'yi bırakmıyor. Ben şu ara ikisini neredeyse aynı oranda kullanıyorum. Yol bisikleti sürmenin MTB tekniğine katkı sağladığını gördüm.

Bisiklet seçimi konusunda farklı görüşlere açık olmak çok önemli.

@Mustafa Zeybek

Bu daha iyi oldu bak :) dediklerin de haklısın ama benim 2 arkadaşımda işte yol bisikleti heveslerini almak ve fiyat avantajı yüzünden triban 100 aldılar. (Pek yol bisikleti olmasa da) Aslında büyük etken fiyat tabi ki. Uzun turlarda şehir içi kullanımdada kullandılar biri daha aktif kullanınca değiştirme ihtiyacı duydu diğeri de memnun kaldı hala kullanmaya devam ediyor lastikleri değişecekti en son.

Yokuşta zorluyor mu zorluyor harbiden ama bizimle her yerede tırmandılar biraz kondisyonada bakıyor. Ha onlar alırken 1100 liraydı şimdi 1700 oldu değer mi değmez belki, ben olsam ben de tercih etmem ama alacak adama da gördüklerimede bune la vs demedim :)

@Ecmel55; yukarıda az çok fikrimi belirttim aslında. Bütçen buna uygunsa, imkanlar buna el veriyorsa al kullan. Seni bi süre idare eder filan ama aktif uzun kullanımda tatmin etmemeyede başlar. Tabi bu her bisiklet içinde geçerli sana da bağlı. Önemli olan içine sinmesi aslında kim ne derse desin sen severek bindikten sonra gerisi traş zevk almana bak.

@Smh öncellikle teşekkür ederim evet amacım spor ve eğlence triban 100 nedense 2 yıllık hayalim 2 yıl içinde alabilirdim ama fakrlı ihtiyaçlarım vardı şuan ona sıra geldi parasıni tamamladım 1700ü bir kenarıya koydum şehir içinde bazende asflatta süreceğim yormasına yorar diyorlar emin olsunlar 7-8 yıllık mtb kullanıyorum aynı bisiklet ve o daha çok yoruyor ona rağmen çoğu kişiyi geçerek rampa çıkıyorum yani dediniz gibi alette bi etksi var ama en önemlisi bireyin performansı bu konuda kendime oldukça güveniyorum o yüzden triban 100 içimi çok ısıttı nedense çok garip bişey bilmiyorum ama en iyi bisiklet oymuş gibime geliyor banada galiba triban 100 alcam sıkılır mıyım sanmam 7-8 yıllık bisiklettimde sıkılmadım triban 100de beni daha götürür.

@alicangul29 çok güzel bir yazı yazmışsınız teşekkürler amacım 1. konuda anlattınız gibi şehir içinde parkede hızlı gidibilen hobi amaçlı ama sporda yapabilceğim arkaşalarımla eğlenebilceğim ve hızlı ulaşım için kullancağım bir bisiklet triban 100 2 yıldır istedim ama farklı ihtiyaçlarımı karşıladıktan sonra ona sıra geldi parasını koydum kenarıya 1700tlsi hazır yani onu alacağım teşekkür ederim tekrardan yazınız için tek sıkıntım şu 25tlye iç lastiği çok pahalı geldi dechatlon biraz abartmış sanki 25tlye iç lastik mi olur yahu hayır olurda diğer iç lastiği 20tlye 2 tane bunu 25tlye 1 tane ya 2 tane yap millette kazansın yada 10-15 tl yap tanesini

@alicangul29 dropbar istememin sebebi birazda o tür bir gidon kullanma hevesi başta gelmek üzere rüzgarı kesmesi daha hızlı gitmeye olanak sağlaması gibi şeyler yani + yönleri tabii birazda görüntüsü daha güzel (o kadarda olcak görünümde önemli tabii :D )

Eğer bu kadar olumsuz yoruma rağmen yinede istiyosan al, ama bu kadar aşkla körü körüne aldığın bisiklet, araba, bilgisayar vs seni sonunda üzer bunada emin ol.

@kaju olumsuz yorum yapan kişiler bisikleti kullanmıyon kişiler tabii onlarında ifadeleri önemli ama daha çok kulanan kişilerin söylediklerini okuduysanız hepsi bir sıkıntı çekmediklerini söylüyorlar ilk yorum yapan arkadaş kardeşinin bisikleti kullandığını ve pekte zorlanmadığını söylüyor sadece ilerde vites sistemi yetersiz kalabilirmiş o seviyeye gelene kadar kullanmaya devam edip o seviyeden sonra update edebilirim eğer bütçem varsa birde şu var kullanan ve memnun kalmayan fazla kişi yok ürün yorumlarınada baktığımda bazıları vitesten rahatsız olmuş sadece o kadar diğer kişiler beğenmiş genellikle kullanmayan kişiler olumsuz yorum yapıyor bence bunun sebebi de kendilerine göre düşünüyorlar ben bu bisikleti kullanmam diye düşünüp önermiyorlar çünkü ya sürüş keyiflerine uymuyor yada onların istediği bir bisiklet değil yani bisiklette bence en önemli araç değil amaç bir kişide 2 arkadaşın kullandığını söyledi onlarda gayet iyi kullanmış galiba bir arkadaşı halada kullanıyormuş peki sizin olumsuz gördüğünüz yerleri neresi ? (44/28 oranı herkes söylüyor fakat bu birazda bireyin performansına bağlı)

@Ecmel55

Önemli olan da bu sen seviyorsan, sana yeteceğine inanıyorsan ve bütçende bu bisiklet için idealse al güle güle kullan. Buradaki arkadaşlarda aslında kötü niyetli yorum yapmıyorlar neredeyse hepsi değmeyeceği ve pişman olacağın konusunda hem fikirler. Gerçekten eksi yönleri çok bisikletin. Değmeyeceği konusunda haklılar mı bence de haklılar ben de kendime alacak olsaydım bu bisikleti tercih etmezdim ama alıp kullanıp memnun olanı da gördüm.

Şöyle de bir şey var ne kadar üst seviye alsan aklın hep bir üstünde kalıyor. Ben geçen yıl triban 500 bakıyordum çokta hoşuma gidiyordu kenarı para atmaya başladım borçsuz aliyim diye sonra kendimi 7-8 binlik bisiklet bakarken buldum. En iyi alternatif aslında sahip olabileceğimiz model. Ne demiş şair ben güzele güzel demem güzel benim olmayınca :D İlerde belli olmaz arkadaşlara hak verirsin, bütçen olur yükseltmek istersin satma konusunda da çok zorlanacağını da düşünmüyorum. Diğer bir arkadaşım 1100'e aldı 1 sezon bindikten sonra 900 TL'ye takas sırasında saydırdı üst seviyeye geçti.

@Smh evet bende ilerde daha üs seviye bişey isticeğimi biliyorum farkındayım fiyatıda yüksek ama bu bisiklet çok hoşuma gidiyor evet dediniz gibi biraz değmez bir parası var 1100 tl falan olsa direkt düşünmeden alırdım 1700 olunca insan bi düşünesi geliyor fakat tek o değil bütün marka bisikletler pahalandı şuanlık tek sıkıntım şu iç lastik olcak galiba tekine 25tl vercem baya iyi kazıklıyorlar :/

@Smh zaten insanoğlu hep bir üstünü istiyor örneğin araban vardır diğer bir arabayı istersin bisiklette de böyle zaten dediniz gibi hep bir üst bir üst istiyor insan ama şuanlık bana yetceğini düşündüğüm içimin sindiği tek bisiklet triban 100 eğer başka bir öneriniz varsa 1700tlye kadar atarsanız sevinirim (dropbar olursa daha iyi olur)

Ne iç lastikmis be kardeş. Yani perşembe gününden beri kafana 25 TL'lik iç lastik takılıyorsa bence 1700 TL verip bisiklette alma. En iyisi bin liraya ikinci el triban 100 al. Kalan 700 TL ile 28 tane iç lastik al. Patlat patlat gez her hafta ;)

@Ecmel55

Sahibinden de 2017 Triban 500 520 modelleri oluyor onlara bakabilirsin. İç lastiğe o kadar takılıyorsan 10 TL'ye yama kiti al patladıkça yolda otur yap yani yapacak bir şey yok onun için :)

@Yeşil Mavi 25tlyle sıkıntım şu eskiden 15 tlydi şimdi 25 olmuş o yüzden çok sıkıntı olup olmacağını düşünüyorum

@Smh 2.el pek bana hitap etmiyor ya gözümle görmem lazım o da biraz zor çoğu satıcı istanbulda falan oluyor iç lastik konusundada dediğim gibi 25tl olması bana çok geliyor yani 15tlydi bu 25e yükseltmişler neyse yapcak bişey yok 1700tlye bisiklet aldıysak 25 tlde iç lastiğe vercez :D

Bir tane iç lastik (25 TL), 48'li yama seti(10 - 15 TL) ve üç plastik levye (3 TL) yeterli. Yoksa pompa (15 TL). Sadece bir kez yapılacak bir harcama. Yaklaşık 50 TL. Her lastik patladığında eski iç lastiği atıp yeni almıyoruz sonuçta. Teker patladığında yama ile uğraşmak zor olduğu için alıyoruz. Yedek iç lastik bunun için var büyük oranda.

@alicangul29 bende hiç uğraşmıyorum direkt yeni iç lastik takıyorum yamayla falan kim uğraşcak :D

@Ecmel55

Yolda giderken teker patlayınca hemen çantadaki lastiği takıyoruz. Sonra eve dönünce patlak lastiği dikkatlice yamalayıp tekrar çantaya koyuyoruz. Böylece iki lastiği değişe değişe kullanmış oluyoruz. Kısacası iki lastiği birden patlatma olasılığı az olduğu için sadece bir yedek iç lastik yeterli. Bu yüzden iç lastik fiyatı pahalı ama MTB ve Triban 100 gibi şehir bisikletleri için tek yedek iç lastik yeter, zira yama tutma konusunda sıkıntı olmuyor o basınçlarda.

• Beğen
Tepkiler: Sinan Ceylan
@alicangul29 teşekkür ederim ben 2 tane almayı düşünyordum bsiikleti alınca 1 tane mi alayım onu kullandıktan sonra 1 tane daha mı alayım yani stokta hep 1 tane yedek tutsam yeter mi

Geri