Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Triban RC 520

ozgur.ozer

Aktif Üye
Kayıt
26 Mart 2017
Mesaj
100
Tepki
321
Yaş
28
Şehir
Ajdovscina
İsim
Özgür
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Herkese selamlar,

Gocebe hayati yasadigim ve bisikletimi sattigim 2018 yazindan beri yasadigim her ulkede/sehirde en fazla 4/5 ay kadar bir zaman gecirdigim ve belirsizlikler icerisinde oldugum icin bisiklete uzunca bir ara vermek zorunda kalmistim. Sonunda Slovenya'ya tasinip duzenimi oturtunca ilk firsatta yeni bisikletime kavustum.

Daha once bisikletle tamamen uzun tur odakli ilgileniyordum, kisa bir sure oncesine kadar da Trek 520 alma dusuncem vardi fakat artik is hayati vs. sebebiyle yil icerisinde en fazla iki hafta araliksiz bos zamanimin olacagi gercegi beni farkli seceneklere itti.

Yasadigim yer gerek yol, gerek gravel rotalari bakimindan cok guzel bir konumda. Hal boyle olunca hem birkac gunluk bikepacking turlarinda, hem yolda, hem de hafif arazide beni uzmeyecek bir bisiklet arayisina girdim ve karsima Decathlon'un Triban RC 520 modeli cikti. Piyasada bu fiyata gore (850 EURO) bu konfigurasyonda bir bisiklet imkansiz gibi, tasarimi bana gore cok hos ve uzerinde tercihlere gore degisiklikler yapmaya da cok musait.

IMG_9242.jpg

-Aluminyum kadro, karbon bicakli masa. 700x28 lastikler ile geliyor, 700x36'ya kadar destekliyor.
-On, arka aktarici ve kollar Shimano 105 R7000 (2x11). Ilk defa bu kadar yuksek model aktaricilar kullaniyorum, gecisler hizli ve yumusak. Cok hosuma gitti.
-Kaset Microshift CS-H110 11S 11/32
-Aynakol Shimano RS 510 50/34
-TRP HY/RD disk frenler mevcut.
-Jantlar 'tubeless ready' olarak geliyor, isteyen uygulayabilir. Bu bisikletle ilgili okudugum en kotu yorum jantlari ile ilgiliydi, lastikleri sokup takmanin, stok gelenden baska bir lastik ile degistirmenin inanilmaz zor oldugu yazilmis hep. Kullandikca gorecegiz.
-Uzerinde 5 adet spacer var, daha agresif bir surus isteyenler gidonda ayarlama yapabilir.
-Uzerinde gelen pedal ve seleyi degistirecegim en kisa zamanda. Lastigi bir sure kullanip ne tarz surusler yapacagima gore daha sonra degistirecegim.
-Bisiklet katalog bilgisine gore M bedende pedalsiz 10,4 kg. 15 kg tur bisikletinden inen ve agirlik takintisi olmayan bir kullanici olarak hafifligi gayet iyi. Bu arada ben L beden aldim, boyum 1.84 ve gayet rahatim uzerinde.

IMG_9243.jpg
WhatsApp Image 2021-01-14 at 11.09.38.jpeg

WhatsApp Image 2021-01-14 at 11.09.39 (1).jpeg
WhatsApp Image 2021-01-14 at 11.09.39.jpeg
WhatsApp Image 2021-01-14 at 11.09.40 (1).jpeg
WhatsApp Image 2021-01-14 at 11.09.40.jpegWhatsApp Image 2021-01-14 at 11.09.41.jpeg
WhatsApp Image 2021-01-14 at 11.09.42.jpeg

Bisiklet dun geldi, hava cok soguk ve hasta oldugum icin sadece aksamlarinda bir sikinti var mi diye bakmak icin mahallede biraz turladim. Yakinda uzun surusler yapip paylasmayi umuyorum.

Bu arada bildigim kadariyla Decathlon bu modeli simdilik Turkiye'de satmiyor. Umarim gelir cunku piyasadaki muadillerine gore fiyat olarak bariz avantaj yaratiyor.
 
Scudo
Güzel günlerde pedallayın bisiklet ateş ediyo 👍😎
 
  • Beğen
Tepkiler: ozgur.ozer
Türkiye’ye gelen modelin 105 setlisi. Dünyanın en iyi bisikleti daha ne olsun. Güle güle kullanın..
 
  • Beğen
Tepkiler: ozgur.ozer
yillardir abuk subuk bisikletler sürer 40 yasina gelmeden yol bisikleti almayi düsünürdüm
bugün ben de RC520 siparis ettim, yol bisikleti vs konusunda hic deneyimim yok, bakalim cok düsüp kalmadan kilometreler yapmak nasip olur umarim
 
Şu bisiklet neden türkiyeye gelmiyo acaba 🤗
 
  • Beğen
Tepkiler: ozgur.ozer
yillardir abuk subuk bisikletler sürer 40 yasina gelmeden yol bisikleti almayi düsünürdüm
bugün ben de RC520 siparis ettim, yol bisikleti vs konusunda hic deneyimim yok, bakalim cok düsüp kalmadan kilometreler yapmak nasip olur umarim
@Wiener_50 hayirli olsun simdiden, bol keyifli surusler.

konu hortlamisken ufak bir 700 km guncellemesi yapayim.

oncelikle bisiklet her konuda yeterli geliyor ve keyif veriyor, en ufak pismanlik yasamadim. sanki bir tik daha akici olabilirmis gibime geliyor hep ama o benim kondisyonumun kotu olmasi da olabilir bilemiyorum.

WhatsApp Image 2021-03-24 at 22.56.07.jpeg

pedallari crankbrothers candy 1, seleyi brooks c17 all weather ile degistirdim. bir sure daha kullandiktan sonra lastikleri de conti ile degistirecegim, stok lastiklerin yol tutusu epey kotu.

WhatsApp Image 2021-03-24 at 22.56.08 (1).jpeg

TRP HY/RD hibrit frenlere epey supheli bakiyordum ama cok memnunum, saf hidrolik frenleri aratmadi bana.

bazi aksamlarin montajinin kotu yapilmasindan kaynakli bazi ufak tefek cozmem gereken seyler oldu fakat basit seylerdi.
su ana kadar can sikan ve hala sirrini cozemedigim tek konu zincirin anormal sesli calisiyor olmasi... temizleyip duzgunce yaglamama, aktarici ayarlarini yapmama ve surtme olmamasina ragmen rahatsiz edici bir sesi var. fikri olan varsa aydinlatirsa sevinirim.
 
@ozgur.ozer Bende de arka aktarıcı makaralarından gelen rahatsız edici bir ses var. Sora R3000 serisinde sanırım kronik bir problem. Elimde xt 9'lu arka aktarıcı var. Bir ara onunla değiştirmeyi düşünüyorum. SickBiker'ın konuyla ilgisi bir videosu var.
 
@erhan erhan bisiklette 105 set var fakat bu da makaradan olabilir aynı şekilde. video için teşekkürler inceleyeceğim.
 
@ozgur.ozer Tamam başlığı farketmemişim.. 105 sette sanırım öyle bir problem yoktur. Benimkisi RC500. Islak asfaltta stok lastikleri gerçekten güven vermiyor. Ben de bir 4 mevsim lastiğe geçeceğim gibi görünüyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: ozgur.ozer
merhaba, cok niyetlenmistim ilk yol bisikletim Triban RC520 olsun diye (cok anladigimdan degil ama fiyati uygundu 850€ ve en azindan kullanilmamisti) fakat decathlon avusturya saolsun pandemiyi bahane ederek siparisimi iptal etti.

ben de kendime ikinci el trek 1.9 aldim (resimi umarim ekleyebilirim), ikinci el almak istemiyordum teknik olarak anlamadigim icin ama acemi sekilde görüntüsünü begendim, aldim ve dün ilk 1 saatlik deneme sürüsünü yaptim. Bu arada yillardir MTB veya citybike sehir icinde süren birisi olarak sürüm kolayligi ve hizlanma acisindan kaybolan yillarima acidim:) 012_-1835206452.jpg bu arada 1 saatlik sürüsten sonra bacaklarim zaten aliskin oldugu icin sorun yasamadim ama kollarim bu yol bisikletine alismasi gerekiyor sanirim.bu pandemi döneminde hic bi magazada bisiklet bulunmazken (avrupada) kendime yeni bir arkadas edinebilmenin mutlulugunu paylasmak istedim sizinle.

Triban Rc520 de icimde bi uhte olarak kalacak
 
@Wiener_50 hayırlı olsun. eğer temiz bakılmışsa aldığınız bisiklet de çok güzel, kullanırken keyif aldığınız sürece hiç aklınız kalmasın tribanda.
 
  • Beğen
Tepkiler: Wiener_50
Ben de almaya niyetlendim, fakat S beden yok hic hir yerde.. M bedeni deneyecegim yarin bulursam..
 
Bir aydır bende kullanıyorum.
Stok lastik çok kötü.Özellikle ıslak zeminde çok riskli oluyor. Onun dışında gayet yeterli bir bisiklet. Boyum 1.76 m beden aldım. Yeterli oluyor
 
Bir aydır bende kullanıyorum.
Stok lastik çok kötü.Özellikle ıslak zeminde çok riskli oluyor. Onun dışında gayet yeterli bir bisiklet. Boyum 1.76 m beden aldım. Yeterli oluyor


Merhaba, bugun istanbul maltepe'de kalan 1 adet M beden vardi onu siparis ettim.. boyum 1.71 ama fazla bir fark olusturmaz insallah.. :)
Boyunuz kaç. Ben m beden siparişi verdim. Boy 1.77

Boyum 1.71 ama magazada farkki bir modeli denedim (rc 100'dü sanirim), satis personeli arkadas da rc 520'nin M beden olur size dedi aslinda.. 5 eylulde teslim edilecek o zaman yeniden yazarim durumu
 
Son düzenleme:
Bir aydır bende kullanıyorum.
Stok lastik çok kötü.Özellikle ıslak zeminde çok riskli oluyor. Onun dışında gayet yeterli bir bisiklet. Boyum 1.76 m beden aldım. Yeterli oluyor
Çabuk patlamiyorsa uzun süre stok lastikleri kullanmayi düşünüyorum.
 
Çabuk patlamiyorsa uzun süre stok lastikleri kullanmayi düşünüyorum.
Üzerindeki lastikleri ömrü dolana kadar kullanın, ha illa yedek lastik alayım, zam gelirse vs elimin altında dursun diyor iseniz oda size kalmış.
 
  • Beğen
Tepkiler: ismail82
Geri