Scudo Sports

Trike Drift Yapımı (3 Teker Drift Bisikleti)

Koltuklar buradaki 3. fotoğraftaki mavi diye düşünüyorum ama tekli alabileceğim bir yer bulmam lazım.
(link)

Sizin söylediklerinizde olabilir ama alt demir aksanından sökülüo monte edilebilir.

Scudo
arka tekerler için çok basit ve etkili bi yöntem bence buna bi bak
malzemeyi bulmasıda kolay

PVC boruyla yapılıyor zatende tekerlek olarak ucuza nasıl kapatırım olayı onu düşünüyorum. Sanayiye gidip bir ara fikir edinip malzeme bakmam lazım :)

Çok zorda kalırsan malzemecilerden delrin veya başka bir yarı mamül ürün bulup tornacılarda işletebilirsin ancak bunu malzeme karakterini göz ardı ederek söylüyorum. Kayma direnci sağlamlığı hakkında bilgim olmadan söylüyorum. 120 -140 mm çaplarında dolu malzemeler var...Tornacı merkezdeki rolman yataklarını da yapabilir. Ucuza gelir mi dersen hiç şansın yok ayrı konudur.

Dechatlonda 200tl ya görmüştüm iyi birşey gibi, takipteyim :)

@MOSAD rulman+ahşap kombinasyonu düşündünüz mü, dışına da pvc boru? Benim de böyle bir proje yapasım var ama fırsat olmadı henüz, sizin önden yapıyo olmanız süper oldu :D

Ahşap düşündüm ama görseli iyi olmayacak ve sağlam olmayabilir düşüncesiyle tekerlek yapacağım. Sağlam bi ahşap kestirip rulmanlar falan zaten kafa kafaya gelecektir maliyet olarak.

• Beğen
Tepkiler: ferzantes
Ahsap + torna, (delrin /polyamid/vulkalon vs) plastik türevi malzeme + torna maliyet açısından çok yakın olur , yapısal olarak yüzlerce kat sağlam olur.zaten para tutcak şey torna işi. Ahşabın yeterince sağlam olabilmesi için farklı lif yönlerinde kesilip epoxy benzeri bişeyle adam gibi yapışması gerekir. Düz kütükten işlersen de rulmanları tutacak kadar kuvvetli olmaz fikrindeyim. Ayrıca ahşap tekerlek olmaz be üstad ne o öyle taşdevri arabası gibi...
(link) bu linkte bi sürü malzeme var...

Selamualeyküm cümleten. Ön maşadaki pedallar güç aktarımı için değil sanırım denge sağlamak amaçlı sabit. Merakım, ben driftbike için ön lastik çapını kurtaracak ebatta bir elektrikli bisikletin güç aktaran lastiğini öne taksam, koltuk kısmını akülerden tertip etsem önden çekişle sabit pedallar sayesinde drift yapabilirmiyim? Ve arka lastikler konusunda biraz pahalı kaçıyor ama alibaba sitesinde var bu lastikler.

• Beğen
Tepkiler: TheOneUser
geçen bitane daha gördüm bu üç tekerlerden adam motor takmış uçarak geçiyodu formulanın otaraftan geliyodu büyük ihtimalle driftin dibine vurmuş otaraftaki mekanlarda

böyle bişeydi

57614 dosyayı görüntüle

yanlış görmediysem

isteyene elimde hazır drift trike tekeri var (mil-rulmanlı teker-polyemid boru)

1) mil-15tl
2) 1 çift teker-60tl
3) polyemid-60tl (kg si 15 tl den 4 kg)
4) tornacıya toplam-30tl(polyemid oyma-tekere gecirme-mil oyma)
bana toplam 165 tl ye geldi .fazla var elimde. isteyen olursa arasın 175tl ye bırakırım. fiyatta pazarlık olur .daha test etme fırsatım olmadı .2 haftaya kalmaz test ederim . ona göre size bilgi veririm.test etmeden satış yapmıcan zaten.becerebillirsem akşama veya yarına fotoraf atarım
Elimde bunlardan var isteyen bilgi için arasın

58010 dosyayı görüntüle

58011 dosyayı görüntüle

58012 dosyayı görüntüle

Sonunda projemi bitirdim boyaması kaldı

58836 dosyayı görüntüle

58837 dosyayı görüntüle

Kısura bakmayın fotoğraflar ters çekmişim

Bilgi için: 0553 525 33 40

Satış mevcut. İsteyene sıfır olarak yaparım

Aklımda olan bir şey. Motorlu versiyonunu yapmayı düşünüyorum, tahmini maliyet min. bin tl. Ama değer mi? DEĞER :) Motorlu sistemi go kart ile aynı, bi araştırıp evre edinmek lazım.

Konu çok eski ama arabayla (genelde go kartla) çok yanladım, merak ettiğiniz birşeyler varsa anladığım kadar cevaplarım. Ama temel olarak şunları söyleyeyim;
○şasi uzunluğu ne kadar kısa be ne kadar sert olursa arkası o kadar ani geliyor.
○motorlu yapacaksanız kesinlikle arkadan itiş olsun, kilitli diferansiyel bulamazsınız diye düşünüyorum o yüzden ben burda arkayı bi kopartırım 30 metre yanlarım gibi düşünmeyin, gaz-direksiyon ikilisine iyi hakim olmanız gerek yoksa sonuç: spin
○normalde yanlama açısı, ön teker açısını geçtiğinde direksiyon tam tersi yöne çevrilir ki spin atmayalım ama drift trike böyle bir durumda takla atabilir.
○ilk driftinizi mümkünse yokuş aşağı yapmayın, sıkıntı olur.
○ motorlu olacaksa dandik go kart lastikleri var onlar iş görür, motorsuzsa pvc kaplı lastik işe yarar diye düşünüyorum. Ama yine söyleyeyim yokuş aşağı çok tehlikeli olur.

@MOSAD hocam şuan konuya dahil oldu ne yaptınız gerçekleştirdiniz mi arkadaşlar ile heveslendik bizde ucuza imal edeceğimiz bir drift bike yapabilecek miyiz :)

Geri