Scudo Sports

tubeless janta normal lastik takarsam ?

yamaç kolatan

Aktif Üye
Tepki
152
merhaba;
tubeless jantıma normal(tubeless olmayan) bir dış lastik takarsam lastik janttan fırlarmı yoksa herhangi bir problem yaşamadan kullanabilirmiyim?

Scudo
Akıllanmadınmı Yamaç Polonezköy deki antremanda..:D:D

Fırlamaz ama hava kaçırır, sıvı conta kullanman lazım... Yine de güvenli değildir...

@Mert Bağcılar

ya düşündümde belki ben orda uçtumda sonra yan düştüm ya belki o yüzden çıkmıştır yada o python lite versyonu olduğu için çıkmıştır.. biliyosun kağıt lastik.. biri ''kullanabilirsin hiç bi problem çıkarmaz,ben yarışlarada öle giriyorum'' falan dese hemen öle kullanıcam sonuçta ağırlık tasarrufu :D

@Hattori Hanzo

teşekkürler.. sıvı conta derken stans veya joes türü sıvı mı demek istediniz?

Hafif bir sporcuysan ve tubeless kullanıma yatkın bir lastik secersen bir ihtimal sorunsuz kullanabilirsin. Ama ara sıra iner, sürekli bakım ister, yanaklar cok hassas olur vs vs. Sişirmen de cok daha zor olur.

Eğer jant ve lastik marka modelini söylersen daha sağlıklı yorum yapabiliriz.

@BoZCaN

ben 66 kiloyum ,jant crosmax sl,kullanmak istediğim lastikte hutchinson python..

Benim jantlarım Bontrager Race Disc Tubeless,tubeless lastik yada normal lastikle kullanılabiliyor.

@yamaç kolatan

66 kg: Ok!
crosmax sl: Ok! (UST jant standart tekeri tubeless kullanmak iyi en iyi secimlerden biri)
hutchinson python: ???

Standart hutchinson lastiklerin yanakları bu iş için baya zayıf. Python'u denemedim. Fakat diger modellerinden edindiğim tecrübeye bakarsan bu iş için hutchinson önermem kesinlikle. Maxxis'ler bu işde baya basarılı.

Saygılar.

@Önder Tarım

sanırım anlatırken tam açıklayamamışım. ben tubeless jant setimle tubeless olmayan dış lastiği ,tubeless(iç lastiksiz) olarak kullanmak istiyorum.galiba biraz karışık oldu ama umarım açıklayabilmişimdir..:)

@BoZCaN

Bozcan gayet güzel açıklamış... Düşündüğün şekilde kullanabilirsin ama yanakları biraz daha sağlam olan maxxis lastiklerini kullanmanı bende tavsiye ederim...

O incecik kağıt bigi maxxlite 310 lar bile tek seferde nasıl şişiyor sıvıyı görünce şaşırırsın... Yanaklar öyle bir oturuyor ki sanırsın tubeless lastik...

@yamaç kolatan

Tamam şimdi anlaşıldı sorun.

Bischof da dt setinde kit ile Hutchison Lite kullanıyor ve uluslararası dereceler yapıyor... Kullanıcıya da bağlı biraz...

@Hattori Hanzo

Hutchison Tubeless Lite kullanmıyor mu? Biz tubeless olmayan standart lastikden bahsediyoruz. Yanlışlık olmasın?

Geri