Selamlar herkese,
Schwalbe g-one lastiklerimi (tubeless uyumludur) şehir bisikletimde iç lastikle kullanmaktaydım.
Sonra gravel bisikletimde tubeless kullanmaya (jantlar tubeless uyumlu) karar verdim.
Ancak sıvı uygulamadan önce bir süredir kullanmış olduğum lastikleri denemek için sıvısız bir şekilde janta taktım ve hava bastım. Amacım lastikte tubeless kullanmama engel teşkil edecek bir delik olup olmadığını öğrenmekti.
İki saat kadar sonra lastikler tamamen indi. Sebebini bulmak için leğene su koydum ve sorunun kaynağını aradım.
Hava çıkışı çok minik bir düzeyde lastiklerin jant ile birleştiği kenarlardan çok az miktarda çıkıyordu ve hava çıkışı belirli bir noktadan değildi. Genel bir hava çıkışı vardı.
Şimdi gelelim asıl konuya;
Lastiklerde herhangi bir delik olmadığını tescillemiş oldum. Ancak sıvı uyguladığımda bu hava çıkışının devam edip etmeyeceğini açıkçası merak ediyorum. Sizce sıvı bu noktalarda bir işe yarar mı yoksa hava çıkışı devam mı eder?
Buna göre sıvı alıp uygulayacağım veya iç lastikle devam edeceğim.
Not: Aynı olayı tubeless uyumlu bir yol lastiği ile de denedim ve aynı sonuçla karşılaştım.
Jantlarda bir sorun olması çok çok düşük bir ihtimal, jantlarım mavic ve sıfır. lastiğin üzerinde belirtilen ideal basınç aralığında psi uyguladım. 45-65 psi yazıyor, ben 60 psi bastım.
normalde sıvı olmasa bile lastiğin içeride havayı tutuyor olması lazım diye biliyorum ama yine de bilemedim. Aksi de olabilir. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa destek olurlarsa çok sevinirim.
Saygı ve sevgilerimle.