Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tüm yol bisikletçilerine sabırr

Fırat Ayanyan

Forum Bağımlısı
Tepki
249
Slm
Ben yol bisikletçisi değilim olmayı isterdim ama istanbulda çok zor ben 2.10 lastikler süspansiyonlu hardtrail bisikletimde bu yollarda canım çıkarken bir de sizin halini düşünüp şükür ettim siz nasıl beceriyorsunuz istanbulda yol bisikleti sürmeyi yollardaki tehlikeler saymakmla bitmez inanın sahilyolunda kaldırım çalışması wardı bi kısmı bitti ve yolun yarısı yere çakılmış somnra çıkarılmamış çivi dolu sürücülerin çoğu kusura bakmayın ama HAYVAN HAYVAN HAYVAN bir de mazgallar war 2.10 lastiğin içine rahat girebileceği yerler war siz o incecik lastikle nasıl halediyorsunuz işinizi birde bozuk çukur dolu yoolar war malesef ya yollar iöler acısı resmen yollarda çimento atıklrından oluşmuş tümsekler war ya bu kadar duyarsızlık ta oolmaz ki bundan bi bisikletçiler değil otomobiller de çekiyor ve araçlara maddi hasar werbiliyor (3 kere millerimi kırdım zararım nolcak benim göbek fabrikam war sanki benim ) bana söylermisiniz bu memlekette ne zaman işşler yolunda gitçek ya burda yaşamak çok zor insanın saçlarını yolası geliyor sizin de başınız bunlar gelmiyormu siz de tepkinizi ortaya koyun :boese157: :mad: :Skull-175

• Beğen
Tepkiler: euzun72
Scudo
Herkez aynı şeyi söylüyor ama ben yol bisikletimle çok rahatım. Biraz dikkat ettikten sonra hiç bir sorun yaşanmaz bence.

• Beğen
Tepkiler: Ergün Gündoğar
Kalabalıklaşıp azınlıktan kurtulana kadar burada dertleşeceğiz, yine de yeni arkadaşlarımızı endişeye sevketmeyeceğiz fakat yeteri kadar güçlendiğimizde kükreyeceğiz elbet.

Valla ben de alıştım artık, dün 120 km 4-5 saat bindim son derece memnunum şehir içinde mtb ye binmem artık ;)

Bende geliyoruum! içimdeki yol bisikletcisi rahat durmuyor!

arkadaşlar ben yolbisikleti almayı çok istiyorum ama yolların halinden endişe ettiğimden alamıyom ve alasımdan ölüyom.ne yapayım biniliyomu yani şehir içinde ben antalyada yaşıyorum yollar bildiğiniz delikli işte.

@çağdaş efe

Merhaba,

Normalde bisiklete binerken 4 göz olmak lazım ama yol bisikletine binerken 6 göze çıkması gerekiyor. Şehiriçi trafikte zaten SPD pedal ve yola paralel yarıkları olan mazgallar yüzünden oldukça sıkıntılı. Ayrıca şehiriçinde de yol bisikleti ile ne yapılır pek anlayamıyorum, sadece uygun rotaya çıkmak için kullanılır.

İşte yapabilecekleriniz:

- Kullanmak zorunda olduğunuz parkurları fiziksel olarak ezberleyin. Yani nerede mazgal var, nerede kavşak var, neresi delik deşik (gerçi bu hergün değişebiliyor ama olsun :))

- Trafiği çok iyi hissedin. Özellikle araba ve motor kullanmış olanlar avantajlıdır. Sürücülerin ne yapabileceklerini, trafikte nasıl vurdumduymaz olabileceklerini aklınızdan çıkarmayın. Bomboş yolda bile herşeyin olabileceğini unutmayın.

- Bisiklete binmenin altın kuralı olan daima uzağa bakmayı unutmayın. Bu size birtakım engelleri önceden görüp önlem alma imkanı verir.

- Bisikletle "hoplayıp" sakin bir uçuşla engelin üstünden atlama tekniklerini öğrenin. Bu, birçok mazgal, çukur taş vs den sizi kurtarır.

- Geçemeyeceğiniz bir engel olunca da mağlubiyeti kabul edip bisikletten inin, efendi efendi alın sırtınıza ve geçin. Sonuçta yol bisikleti nazik bir makinadır :)

Bazı şehirlerimiz şimdilik çok şanslı, mesela Antalya: Şehir merkezi sıkışık olsa da çok kısa bir sürede ve mesafede birden süper yol bisikleti parkurlarına çıkılabilir.

NOT: Efe sen yol bisikleti alırsan beraber pedallarız :)

Hoşçakalın

@basri
amin abi bi gün oda olur inşallah.ozaman uzun mesafe kamplı konaklamalı da yaparız dimi özellikle yaz sıcağından kaçıp yaylara çıkmalı biriki günlük de olsa.

@fırat ayanyan

Sadece gülüyorum hemide nerem ile biliyonuzmu ? , yol bisikleti ile ilgili yazılanlar tamamen asılsız ve saçma !... :D :D :D
Eller gider aya biz bu kafa ile gidemeyiz şuradan şuraya yaya.
Eller aya biz hala yaya. :eek: :eek: :eek:

aslında turkıyede bısıklet kullanımı daha da yaygınlassa kı ınsanlar aslında ne kadar cok sorun oldugunun farkına varır ve cozumler ıcın daha cok ınsan calısacagı ıcın bır nevı ılerleme kayıt ederdık

Çok ciddi bir çukura yada sert tümseklere denk gelmediğiniz sürece yol bisikletiylede pek rahat gidiyorsunuz merak etmeyin. Hatta arazi bisikletinden daha rahat:) Mazgal olayına gelince, yol bisikletinin içine düştüğü mazgallara üzerinde 2.15 ve yukarısı lastikler yoksa arazi bisikletleride pekala düşüyor. 2008 yılına geldik şu memlekette hala mazgalların yola nasıl yerleştirilmesi gerektiğini öğrenemediler.

Sahil yolundaki kaldırım çalışmalarından sonra asfalta çakılı bırakılan çivilere ve onları orda bırakan gerizekalılara bende sürekli küfrediyorum. Beyinsizlerin çivileri ordan söküp yolu temizlemek zorlarına gitmiş keski ile çivilerin kafasını kesmiş asfalta çakılı bırakmışlar. İnsan özellikle lastik patlatmak için otursa düşünse yapamaz böyle şeyi..!

valla elimden gelen dikkati sarf ediyorum ama yinede dan dun oluyor bazen
dikkatli olduktan sonra gerisi gelir
tabiiki bazen de hızı düşürmek gerekiyor istemeyerek

Yol bisikletinin Türkiye de kullanılamaz kaygıları tamamen yersiz ve asılsızdır.

26" bisiklet üzerinde gün geçirdikçe yol bisikleti ve 28" teker bisikletlerin şehir içinde ve asfalt yollarda ne kadar konforlu olduğunu ve kalın lastikli bisikletlere binmenin ne kadar gereksiz olduğunu anlayacaklardır.

• Beğen
Tepkiler: Sümer
Geri