Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tünelden nasıl geçiyorsunuz

Yorumlari okuyorum da, insan medeniyetinin yaptigi her sey, bisiklete ters bir sekilde yapilmis gibi. Sanki herkes ve her sey bisiklete dusman. Bu nasil is?
Bu kadar dogaya dost bir ulasim aleti ve surucusu, bu denli risk altindaysa, demek ki insanoglu dogaya da dusman ve ona karsi.
Yani insanoglu denen tuhaf canli, kendi dogasina da karsi.
Tuneliniz de otobaniniz da cehennemin dibine batsin!

Scudo
http://galeri12.uludagsozluk.com/500/beyle_577203_m.jpg

Tünelden gecmiyorum gerekirse yolu uzatirim :harika:

@ozeba evet 1. tünelde yaya kısmı var ama 2. de yok. tıp fakültesinden dolaşmakda kendi adıma söyliyim rahat bi 50-60 km gidebileceğim kondüsyonu 4-5 kmde bitiriyo resmen.

@can onur o tünellerin bana göre tehlikesi yok diyorsanız, bu konuda baya tecrübelisiniz demekki. 1 gidiş 1 geliş ve yaya için hiçbir geçidin olmadığı 2. tünelden ben çok korkuyorum açıkcası. ve hala geçemedim :)

@Murat.Bagci

hangi madde olduğu konusunda bilginiz var mı? Geçenlerde aramış fakat bulamamıştım. İzmir'de yeni yapılan Konak tünellerinin girişine de bisiklet, yaya ve at arabası giremez tabelası koydular. Neye dayanarak bunu koyabildiklerini bulmaya çalışıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Rehaserdar
Karadeniz Ereğli 'de 6 yıl yaşadım. Üniversite okumuştum. Dediğin tüneller sanırım Ereğli yoluna giderken 2 tane tünel var. Birisi polis noktasının olduğu yerde 2. sini şimdilik hatırlayamadım.

Bizim ülkemizde bisikletliye saygı olmadığı için tüneller büyük bir risk. Bisikletinin arkasına ışık takman çok iyi olur. Üzerindeki kıyafetler reflektörlü ve açık renk olmalı. Tünele girme düşüncen varsa bacakların iyi dönmeli. Tünelin ortasında tıkanıp kalmak ve arkadan gelen araçların sana çarpması hiç istenmeyen bir ihtimal.

Allah kolaylık versin.

Kağıthane-Dolmabahçe arası tüneli kullanıyorum, emniyet şeridi gayet geniş yeterli oluyor. Araçların 70 hız sınırı da rahat gitmemize yarıyor.
İki tüneli ortalama 40-60 arası bir ortalama hız ile geçtiğinizde 4-5 dk civarında Kağıthane'den Kabataş'a ulaşmış oluyorsunuz. Sabahları güneş tam tünel çıkışından vurduğu için biraz gözleriniz kararıyor, dikkat etmek lazım. Bunun haricinde normal yollardan daha güvenli olduğunu düşünüyorum.

@Rehaserdar Bahsettiğiniz yol yokuşlu diye mi gitmek istemiyorsunuz? Yokuştan korkan bisikletçi mi olur yahu :D

@taner07 hayır konu tünel. alternatif yok yokuşlu ama heralde bi %20 eğimi var heralde. 2.2 lik lastiği olan mtb ile bayada yoruyor haliyle :)

@Rehaserdar ülkemizde bırakın bisiklet kullanmayı araba sürmek bile imkansız neredeyse herkes kuralları kendi kafasına göre yorumluyor.o yüzden siz siz olun trafikte tüneli falan boş verin yol ağızlarındanda kontrollü geçin

@Atacan tünel çıkışında polis eliyle gel gel yaparsa 88 lira ceza kesecektir.

3 - 4 gün önce Samsun / Terme - Ordu / Fatsa arası gittim toplamda 117 km gibi bir şeydi. Doğal olarak otobandan gittiğinde 2 tünel karşılıyor seni. İlk tünel Yunus Emre Tüneli 1860 metre sadece arka stop farımı taktım ki pişman oldum tünele girmeden bence yelek bile giyinilmeli. Birde tünel içinde 2 şerit var. Yani insan emniyet şeridinden daha dar bir şerit yapar ki bisikletliler geçsin diye . Yok ama bir tırın altınma kalmam an meselesiydi, beyaz çizgi üzerinden gittim .

• Beğen
@urkmez39
Kesinlikle normal yoldan daha güvenli, eds ile 70 hız sınırının 24 saat denetleniyor olması sürücülerin hata yapmasını engelliyor. Bu bakımdan emniyet şeridinin geniş olması ile birlike daha güvenli.
Tabii ki ışıklandırma ve reflektörlerin bulunması kaydıyla.
Tünel içinde rampa inişleri 45-50 hızlar oluyor da, rampa çıkışlarında 30'un üzerini göremiyorum maalesef.
Hız olarak 45'ten sonrası biraz sıkıntı. Bence pek hızlanmayın, döşeme asfalt olduğu için birleşim yerleri tehlike arz ediyor özellikle ince tekerlekler için.

• Beğen
Tepkiler: urkmez39
@Kuzey Ege

Bomonti - Dolmabahçe yönünde iniş olduğundan otomatik 45 yapıyorsunuz biraz da tempo yaparsanız 60-70 e çıkılabiliyor. Evet dökme asfalt tedirgin ediyor, yine de rüzgarsız ortamda sürmek başka keyifli oluyor. Kağıthane - Bomonti arasında da hafif bir tırmanış ve düzlük mevcut burada da 30-40 aralığında gidilebiliyor.

Ben Ön ve Arkada polis araçlarındaki gibi yanıp sönen kırmızı mavi led kullanıyorum :) upload_2015-10-28_13-20-40.png
Bunu da göremeyen bence trafiğe çıkmasın :)

(Screenshot aldım, play iconu da çıkmış video yok :) )

@Rehaserdar
Arkadasim bahsettin tunel iliksu tarafindaki tunel ise aman dikkat ben cok ucuz atlattim tirmanirken sagdan guzel guzel ciktim tunelin isiklar yaniyordu. Donuste dikkat etmedim tunelin isiklarda kapaliymi ortaya yakin kor noktaya gelince zifiri karanliga 30km hizla girdim nasil ciktim inan bilmiyorum bana buyuk ders oldu.

@Rehaserdar @Rehaserdar Zonguldak'taki, hatta Türkiye'deki çoğu tünel birçok Avrupa ülkesinde geçtiğim tünellerden çok daha kaliteli. Işıklandırma ve havalandırma var en azından. Üstelik yollar da asfalt... Ne tünellerden geçtim; Zonguldak'la kıyas kabul etmez. Evet, deneyimliyim diyebilirim ama ne olursa olsun hiçbir yol için benim için tehlikesiz demem. Son cümlenle ilgili bir öneride bulunayım; eğer korkuyorsan o tünelden geçme. Boşu boşuna strese girmeye gerek yok. Başka yolları dene; yol yoksa otostop çek, daha önce de dediğim gibi bir araç sürücüsünden yardım isteyebilirsin. Güzel insanlar var ülkemizde; sana yardım edecek birileri muhakkak çıkacaktır ki bahsettiğimiz yer Karadeniz.

• Beğen
Tehlikeli ve yasak yerlerden geçmeye kalkisip kendimizi ve karşımızdakileri tehlikeye atmiyoruz.

Geri