@TORUKOJİN Konuya ekleme olsun özellikle japonya,çin ve güney korede veya oralara yolu, düşecek arkadaşlar adamlar için en büyük önem arz eden şey'SAYGI'kurallara riayet edin çünkü bu adamlar saygı için ölüyorlar.
@biocyclist
Hocam yazımda işin tehlikeli kısmından bahsettim, saygı konusunda ise geçmişte azımsanmayacak kadar bir süre japonca öğrendiğim için birçok japon arkadaşım oldu ve bir tane japon tur bisikletçisi ile tanıştım. Arada facebook üzerinden japon arkadaşlarıma 'TÜRKÇE' öğretiyorum, hatta bir tanesi ile bayaa yol katettik sayılır. En son facebook profil resmini 'FEHİM PAŞA' yapmıştı. Özellikle japonyadaki saygı boyutu bambaşka birşey, kore de iyi ama çin konusunda katılmıyorum. Ciddi söylüyorum hiçbirşey olmamış gibi sokak ortasında tuvalet yapan insanlar maalesef. Ama japonları çok seviyorum, hakikaten çok saygılılar.
@mariokaldato
Hacı abi bu işin içinde her zaman risk vardı zaten. Ülkeler arası turlarda ise mesele 'daha az olumsuz olayla' karşılaşmak oldu. Bazen ben nerdeyim?, burda ne yapıyorum?, dediği zamanlar oluyor insanın...
@TORUKOJİN Hagakure-Samurayın El Kitabı başucu kitabımdır. bazen düşünüyorum acaba bundan önceki hayatımda (reankarnasyon) samuray ve japon olma ihtimalim nedir diye çok sorguladım
Tavsiye ve iyi niyetli bir yazıyı keyifle okunacak bir şekilde dillendirmişsiniz, bu konuda yollarda olan bisikletçileri iyi gözlemleyip güzel tespitler yapmış olduğunuzu İçerikte yaptığınız ilaveler ile de dile getirdiğinizi düşünüyorum. Bir dahaki güncellemede bir başlık da yolda emniyetli sürüş konusunu, görünür olmak, yolun hangi kısmını kullanmak gerektiği, bayrak taşımak vs. konuları da ilave edebilir misiniz.
@Bisikletçiyimama
Teşekkür ederim hocam, söylediğiniz konuları listeme ekliyorum. Amacım okuyucuları sıkmadan samimi bir şekilde ama bu samimiyetin sınırlarını aşmadan bazı şeyleri tecrübelere dayanarak örneklerle anlatmak, evet tur bisikletçilerini oldukça iyi ve severek takip ediyorum. Özellikle 'bayrak taşımak' kısmını listemin başında bulunduracağım çünkü işin içinde 'ŞANLI TÜRK BAYRAĞIMIZ' var. Kolay gelsin, bu arada tur bisikletçiliğinde ekipman seçimi meselesi vardı yakın zaman için kafamda.
@Taner James
Hocam bu benim tercihim.
Çadırı bir kişilik daha büyük alıp bisikletimi de yanıma alırım. Ben gece üşümeyeceksem bisikletim de, yol arkadaşım da üşümeyecek o kadar.!
@mariokaldato
Ağırlık kazanmak için suluk vidasının tekini çıkaranlar efsanedir hacı abi. Hatta ağırlık yapıyor diye yolda su içmeyenler var duyuyorum bak.
@Yegah
Hocam bizim TSK ile anlaştık, ilk başta BAYRAKTAR İHA'larımızı gönderip bölgeyi kontrol ettireceğiz, bir sıkıntı olursa güdümlü füzelerle vuracağız.
@TORUKOJİN Ben şahsen kendime turcu diyemem benimki öyle max 150-200 km lik günübirlik sürüşler daha hiç uzun yola gitmeli çadırlı falan bi maceram olmadı ...