Işıklar Gazisi
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 649
- Bisiklet
- Mosso
Ben de kesinlikle amortisörlü maşa tercih ederdim. Benim deneyimim de şu şekilde oldu. 2018'de Mudanya'dan Gökçeada'ya oradan da Yalova'ya bisiklet sürmüştüm. Sanırım 600km civarında bir mesafeydi. 3 gün gidip 3 günde d geri dönmüştüm. Bisiklet ise Giant marka ve düz maşaydı. Sadece arkada bir heybe vardı ve toplam ağırlık sanırım 10 kg civarındaydı. Bu haliyle her ne kadar asfalt düz yolda sürsem de bazı bozuk yollarda da sürdüm. Aslında yola baktığınızda yol gayet düzgün görünüyor ama bir bisiklet için o yollar pek düz değil, özellikle bisikleti sürdüğümüz o en sağ noktayı bazen yarım yamalak asfaltlıyorlar. O turda bileklerim gerçekten hissedilir ölçüde ağrıdı.
Sonraki ilk uzun turumda 26 inc amortisörlü bir dağ bisikletini tercih ettim ve İstanbul'dan Kazakistan Almatı'ya 8bin km bisiklet sürdüm. Bisikletin ben harih toplam ağırlığı duruma göre değişmekle birlikle 45-55 kg arasındaydı. Bileklerimde bir ağrı olmadı. Ve rahatlık anlamında da iyiydi.
Toparlarsam uzun turlarda amortisörün ağırlığı dert edilecek bir konu değil. Ayrıca 2 kg ek ağırlık var olacak ve bunun sonucunda belki de performans kaybından bir kaç km eksik gideceksin, zaten tur yapıyorum eksik gitsem ne olacak diye düşünüyorum.
Ben kendi deneyimlerime göre neden tur bisikletlerini ısrarla düz maşa yaparlar bilemiyorum. Belki de diğer arkadaşların yazdığı gibi iyi bir lastik, eldiven vs bu bilek ağrısını yaptırmıyordur.
Tercihim kesinlikle amortisörlüden yana.
Herkese iyi pedallamalar.
Yazdıklarınıza katılıyorum üstelik siz birebir tecrübe ederek açıklamışsınız mevzuyu,bazı önerilerde ısrarla düz maşa ısrarına anlam veremiyorum,gereksiz ağırlık olayının abartıldığı kanısındayım,şehir içi kullanımda düz maşa kesinlikle mantıklı ama uzun turlarda girdiğiniz bütün yollar asfalt olmayabiliyor,üstelik ülkemizin yol durumu malum.Ben de kesinlikle amortisörlü maşa tercih ederdim. Benim deneyimim de şu şekilde oldu. 2018'de Mudanya'dan Gökçeada'ya oradan da Yalova'ya bisiklet sürmüştüm. Sanırım 600km civarında bir mesafeydi. 3 gün gidip 3 günde d geri dönmüştüm. Bisiklet ise Giant marka ve düz maşaydı. Sadece arkada bir heybe vardı ve toplam ağırlık sanırım 10 kg civarındaydı. Bu haliyle her ne kadar asfalt düz yolda sürsem de bazı bozuk yollarda da sürdüm. Aslında yola baktığınızda yol gayet düzgün görünüyor ama bir bisiklet için o yollar pek düz değil, özellikle bisikleti sürdüğümüz o en sağ noktayı bazen yarım yamalak asfaltlıyorlar. O turda bileklerim gerçekten hissedilir ölçüde ağrıdı.
Sonraki ilk uzun turumda 26 inc amortisörlü bir dağ bisikletini tercih ettim ve İstanbul'dan Kazakistan Almatı'ya 8bin km bisiklet sürdüm. Bisikletin ben harih toplam ağırlığı duruma göre değişmekle birlikle 45-55 kg arasındaydı. Bileklerimde bir ağrı olmadı. Ve rahatlık anlamında da iyiydi.
Toparlarsam uzun turlarda amortisörün ağırlığı dert edilecek bir konu değil. Ayrıca 2 kg ek ağırlık var olacak ve bunun sonucunda belki de performans kaybından bir kaç km eksik gideceksin, zaten tur yapıyorum eksik gitsem ne olacak diye düşünüyorum.
Ben kendi deneyimlerime göre neden tur bisikletlerini ısrarla düz maşa yaparlar bilemiyorum. Belki de diğer arkadaşların yazdığı gibi iyi bir lastik, eldiven vs bu bilek ağrısını yaptırmıyordur.
Tercihim kesinlikle amortisörlüden yana.
Herkese iyi pedallamalar.
bazı önerilerde ısrarla düz maşa ısrarına anlam veremiyorum,gereksiz ağırlık olayının abartıldığı kanısındayım
Bir de geniş lastik var, lastik de bir miktar süspansiyon sağlıyor. Amortisör bisikleti karmaşıklaştıran bir aygıt, çakıllı yolda yumuşak amortisör beni korkutur. Düz yolda sürülecekse artısı çok, gravel bisikletlerinde amortisör olmaz. Bence de sebebi bu.Tur bisikletlerinde düz maşa kullanımının sebebi ağırlıktan ziyade basitlik olmalı. Ne kadar basit sistem, o kadar az sorun