Scudo Sports

Tur bisikleti seçimi Max 2000 tl bütçe

Sn. Altug; 7.3e param cikmiyordu demişşiniz ancak SSS en az onun kadar başarılı bir model. Hatta yurtdışında SSS daha pahalıya bile satılıyor. Kadro tasarımındaki incelik ve inovasyon onu eşsiz kılıyor. Über agresif yapısı ve çabuk hızlanıp akıcı bir sürüş sunması onu, Scott Sub ile beraber en süratli hibrit kılıyor. Elbette bunu standart donanım için söylemiyorum, yazık taş gibi bisiklete nasıl komponentler takıyorlar. 7.3 ise hibrit satışlarında dünyada 1. sırada bile olabilir, haklı olarak popüler bir model. Ama benim gibi performansa önem verenler için SSS en az onun kadar başarılı.

• Beğen
Tepkiler: Altuğ Yılmazer
Scudo
@randie

Kesinlikle haklısınız. Hızlanması, akıcılığı, ve çok iyi manevra kabiliyeti Sirrus'un ne kadar iyi bir seçim olduğunu gösteriyor. Ayrıca çok daha rahat bir bisiklet ve hafif.
Zaten Sirrus, 7.3 ve Sub'lardan ayrılıyor performans açısından. Sizin de bahsettiğiniz gibi bu kadar iyi bir bisiklete çok çok basit komponentler takarak satışa koyuyorlar. Gerçekten bunun amacını anlayabilmiş değilim. Üstelik üreticiler bu parçaları çok daha ucuza alıyorken belirlenen satış fiyatına Altus model arka aktarıcı falan koymak kötü. Ben zaten 600 km kullandıktan sonra değiştirdim vites-fren sistemimi. Üst modellere geçtim. Aslında Trek FX 7.3 bile Deore ile satılmasına rağmen 8'li sistem olarak satılıyor. Hani o kadar para verildikten sonra insan 9'lu sistem ister. Artık Alivio'nun bile 9'lu sistem olduğunu düşünürsek.

Trek'in tercih edilmesinin bir nedeni de bu kadar popüler olması. Türkiye'de bile yanılmıyorsam 1995 yılından beri satılan bir bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: ulasbul
Dün ani bir kararla Trek fx 7.5 aldım. Tercihimde karbon maşa ve SLX donanımı değiştirmem gerekmeyebileceği rol oynadı.
Herkese yorumları için teşekkür ederim.

Tebrik ederim, cok uygun bir secim gibi gorunuyor. FX 7.3 alip dusuk donanimi upgradele ugrasmaktansa ust modeli almissiniz. Aradaki fiyat farki buyuk ama zaman harcamak da paraya esdegerdir. Harika bir bisiklet, iyi gunlerde kullanin.

• Beğen
en iyisini yapmışıon kardeş hayırlıolsun o nu aldınmı artık başka bisiklete bakmazsın
param yetse bende düşünmeden onu alırdım iyi pedallar

• Beğen
Teşekkür ederim herkese. Artık turlarda görüşmek üzere.

Yeni bisikletiniz hayırlı olsun. Güzel bir şeçim yapmışınız. Kazasız belasız sürüşler dilerim.

• Beğen
merhaba,
ben de 7.3'e karar kıldım. sağolsunlar çok ilgilendiler Ortaköydeki (malum) mağazada. bir ara SSS ile 7.3 arasında kaldığımı söylemiştm, karşılaştırma tablosu yapıp göndermişti. SSS satıcısıyla konuştuğumda ise adam elindeki modelleri bile bilmiyordu tam olarak, ben ayrıntısını sorunca araştırdı buldu... Neyse, bu upgrade olayını sordum ancak böyle birşey yapamayacaklarını söylediler. mesela karbon maşa eklersem ne olur dedim, 2 hafta beklersinis ayrıca 300 eu'ya mal olur dediler... Neyse bakalım peşinde 1300 tl'ye alıyorum. Beyaz FX 7.3'ü. bu arada gören var mı hiç beyaz 7.3 ? fotoğrafları güzel ama gerçeğini göremedim tabii. malum diyarbakırdayız...

@randie

Bence Fx serisine en yakışan renk beyaz. 7.5'de benim tek renk seçeneğim vardı siyah üzerine mavi. Bu yüzden ben onu almak zorunda kaldım. Ama eğer seçme şansım olsaydı kesinlikle beyaz renk seçerdim.
Donanım arttırımı konusunda da eğer imkanınız varsa yurtdışı sitelere de bir göz atın. En azından fikir sahibi olursunuz.

• Beğen
Tepkiler: Fahrettin Kılıç
nacizane düşüncem, bu konu başlığında önerilen bisikletlerin çoğunun, tur bisikleti denen olayla bir alakası olmadığı yönünde. İsyanım, ülkeye trek 520, marin four corners ya da surly long haul trucker gibi modelleri getirmeyen, turlamak için üretilen bisikletleri tur bisikleti olarak satan zihniyete:rolleyes:

çıkıp asfalt zemin üzerinde, ülkeler kat edecekseniz, trek 520, marin four corners, surly long haul trucker -ve diğer cromoly kadroya sahip tur bisikletlerine bakın.

üsküdar sahilden başlayarak, sahilden vurup şile, riva, ağva yapılacaksa, bilen bilir, arada bozuk satıhlı(resmen yağan yağmur sularının birikintisinden oluşan göletlere sahip sarı çamurdan yollar da vardır, yeni dökülmüş asfalt zeminler de.
bu durumda cube travel, cube touring... (burda da kıstas, bisikletin süspansiyona, dağ bisikleti kompenentlerine amabunlara rağmen yine de tura uygun kadro yapısına uygun olmasına dikkat etmek)

bi de şöyle bir şey var. istanbuldan çıkıp, tekirdağdan sonra uçmakdere tarafına saptınız, şimdi ordan tıngır mıngır inmek var, bi de adrenalin dolu, cylcross vari bir bisiklete sahipmiş gibi heyecanla padallamak var. bu durumda ginat x sport serisinin adam gibi modelleri ya da giant roam xc2 alınabilir.

...

mesela ben ginat roam xc2 alma arefesindeyim zira yeri geliyor dağda bayırda gördüğüm bir keçi yolunu, yolumu kısaltması adına asfalt yola tercih ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Nomad
Geri