Scudo Sports

Tur Bisikleti Seçimi - YARDIM :)

Hakkı Derik

Aktif Üye
Tepki
145
İsim
Hakkı DERİK
Bisiklet
Bianchi
Arkadaşlar uzun bir süredir tur bisikleti arayışına girdim. Bu konuda faklı alternatifler mevcut.

Aklımda fuji var ancak o da bütçemi çok aşıyor. Bir de üstüne alınacak malzemeleri düşününce hepten vazgeçiyorum :)

Şu an için en alternatif bisiklet sedona 410 gibi görünüyor. Fiyatı makul. Sıfır 1100 lira civarı, 2. eli yok denecek kadar az.

Carraronun da bir çok modeli var. Tam hakim olamadığımdan o markaya, bir model belirleyemedim.

MAx 1500 civarı düzgün bir tur bisikleti arıyorum. Tercihim genelde 2.elden yana olmuştur ancak bulamazsam sıfır bisiklet alacağım gibi görünüyor.

Önerebileceğiniz modellere ve tavsiyelere açığım :)

• Beğen
Tepkiler: lampsakos
Scudo
@Ferhat Karaca Şimdi baktım. 410 a gore daha kaliteli gibi ustundeki malzemeler ancak tasarım olarak pek çekici gelmiyor :)

Bir koseye not aldım bu modeli de.

Bende uzun turlarım için Sedona 750 yi satın aldım.Sıfır ve kutusunda 2 yıl garantisi olacak şekilde.2014 üretimi o dönemde dolar üzerinden 1100 dolara satılıyordu yaklaşık 2500-2600 civarı.Ben 2.000 e aldım ve memnunum isterseniz aldığım yer ile sizin iletişiminizi sağlayabilirim.

İnceleme - Uzun bir arayış ve yeni bisikletim. 'Rüzgar' (Sedona 750)

• Beğen
Tepkiler: Hakkı Derik
@Deniz Duman Hangi modeli hocam?

Bisikleti aldıktan sonra brooks sele, kelebek gidon takviyesi yapıp kısa sürede malzemelerimi tamamlamayı düşünüyorum.

@Groims Keşke kendiniz bi okusaydiniz

@Hakkı Derik begendigini ve bütcene uygun olanı. Paran varsa 7005 aliminyum kadro veya masali olandan. Lastikleri kotu olabilir ama bunları degistirirsen sorun kalmiyor. Bende duz masa dmv modeli vardı. Yokuş performansı cok iyiydi, seriydi. Her türlu ekipman takılabiliyordu on ve arka masaya. Bisiklet muadillerinden hafifti. Ve hic bir sorun cıkarmadı 2.5 yılda.ki dağ taş patika ger türlu yolda... Tekerlerin suyun icinden gecerken yariya kadar camurda gittigini biliyorum. V frenliydi. 11 12 kg civarında bir agirligi vardiki kullandigimbtriban 520 yol bisikleti 10.9 kg. Kadrosu esneme yapmıyordu. Uzerinde gelen jantlarda tum bu sartlarda performanslı bir sekilde akiciligini korudu. Bazı parcaları mosso diye yaziyorya ozelliklerindem bu parcalardan hic biri sıkıntı çıkarmadı.Butcen daha ust modellere yetmiyorsa ben olsam mossodan sasmazdim

• Beğen
(link)

Carraro crt world, carraronun bu sene özel çıkardığı bir tur bisikleti. Bütçenizi zorlayabilecekseniz 3000'e anlaşıp alabilirsiniz. Fiyatına göre üstünde çok iyi donanımlar var. Direk alıp tura çıkmaya müsait bir bisiklet. Bir daha arkanıza bakmazsınız.

Bianchi touring 827.
Bianchi deyip ön yargı ile yaklaşmayın Carraro ile kardeş fabrika/firma/malzeme

@Deniz Duman Mosso'nun sitesinde City Life Altus ve City Life Nexus var. Eski modellerden bisikletler varsa bilmiyorum.

(link)

(link)

Mosso'nun MTB'lerini kesinlikle tavsiye ederim ama şehir bisikletleri hoşuma gitmedi.

@Hakkı Derik
Kelebek gidonun turlarda ne gibi faydası oluyor?

Dmc 771 modeli 7005 alüminyum. Benimki bunların fren sisteminin düz olanıydı. Ağırlığına bakarak sıradan bir sehir bisikletinden olmadığını düşünuyorum. 2 modelide malesefki butcenizin biraz uzerinde. Fren sistemi disk olduğu icin turcuların tercihi pek bu yönde olmuyor. Bunu araştırmak gerekir. Tabi seçim sizin. Bu modelini ben kullanmadım. Bir eski 2015 dmv vardı bende. Tabi pazarlıkla belki bütçenize uyabilir. Kullanılan donanım benim modelime göre üst. Donanımını incelersiniz. Unutmadan forumda kullanan varsa mutlaka ona da danışmanızı öneririm.Bu önemli kullanıcının yorumu...(link) linki özelliklerini incelemen için koydum. Bu sitede 2 modelide var. Bu ucuz olanı. Bagaj deliklerini falan araştır yazmıyor çünkü. Benim kullandığım modelde hepsi tas tamamdı.

• Beğen
@Two_Wheels Evet hocam gerçekten tam bir tur bisikleti. Öğrenci için biraz fazla fiyatı. :) Mesleğe başlayınca ins. o fiyatlarda bir tur bisikletine geçeceğim :)

@Deniz Duman V fren her zaman tercihim olmuştur.

Sele, gidon, çadır, tulup, bagaj, heybe vS. vs. İlk malzemeleri almak biraz maliyetli. Sadece bisiklet olsa daha daha farklı bir fiyat aralığı dusunurdum.

@Deniz Duman Hocam şimdi baktım da smv olan düz maşa, v fren sanırım. Ancak üretimi yok mu? Özellikleri ihtiyaclarimi karşılayacak cinsten :)

@Hakkı Derik
Hocam btwin hoprider 300 var düşünün isterseniz. Geri kalan para ile de ekipmanı tamamlarsınız o da önemli

@Hakkı Derik düz maşa kullan zaten.Hafif olması bakımından avantajı var. Disk frenide araştır ben kullanmadım disk fren. Kulaktan dolma bilgilere çok fazla inanma. Disk frenle tura çıkanlara sor. Butcenin biraz üzerinde olduğunu söyledim zaten.Ama 7005 alüminyum bir kadroya vericen bu parayı. Bence alıncada iyiki almışım diyeceğin bir kadro bu. Suan kullandığım 6061 triban. Ve yol bisikletinden daha az esneme yapıyorduki biri yol geometrisine sahip daha az esnek olsun diye. Bisikleti görme sansın varsa bin ve esnetmeye çalış. Bunu başarman pek olası değil. Karbon kadro kullanmadım ama ona en yakın alüminyumdur. Tek dez avantajı biraz daha kırılgan bir özellikte ama sanmaki sağlam değil. Pazarlıkla bütcene yakın bir miktara inebilirler. Liste fiyatına bakma. 500 tl bile indirim yapılabiliyor. Tabi bütçenin üzerindeyse başka bir marka almalısın. Ama daha düşük fiyata alacağın bisikletin donanımına bak. Farkın sadece donanimdada olmayacağini kadronun çok iyi olacağını düşünüyorum. Yani paran olunca yeni bisiklet almak yerine donanım yükseltmesinin karşılığını alacağını düşünüyorum. Secim ve karar tabiki senin. Öner demişin fikrimi yazıyorum. Diger markaları öneren arkadaşlarda var. Onlarda mutlaka iyi bir sey oneriyordur. Onerdigim bisiklet sürerken keyif alacağın bir bisiklet. Orası burası gıcırdamadı zerre ses yapmadı benim kullandığım modeli. Buda belki öyledir diye yazdım. Uoksa bu modelini kullanmadım. Bir üst modelde deore aynakol var. Onerdigimde kotu degil venim kullandığım modelden üstün.Vites sistemi orta diyebiliriz. Kadrosu iyi diyebiliriz frenleri kullanıcılarına sor. Yormayan seri bir bisiklet.Neredeyse kullandığım yol bisikleti kadar seri ve akıcı. Bunu almasam bir üst modelini onuda almasam trek yada scott bakardım. Bisikletin yormaması önemlidir. Bu bisiklet bence bu yönüyle kullanıcısını memnun edecektir. İşin özü bu. Bütçene uymuyorsa başka bakıcan daha doğal bir şey yok. İyi akşamlar.

• Beğen
Specialized crosstrail'e bakabilirsin ikinci el çok temiz 1.500 tl.ye kadar bagajıyla satanları gördüm, ben amortisör tercih etmediğimden sirrus modelini aldım

Bianchi Touring m727, markaya takılma nıye kötülüyorlar onu da anlamıyorum gerçi, tur için çok yeterli bisiklet başlangıç için, bütçen elverirse Carraro world tour tavsiye ederim

Marka pek önemli değil benim için. Şu anlık donanım ön planda.

Sabırla bakarsan fx 7.3 bile bulabilirsin o fiyata. Mosso iyi bisiklet ama alu maşası pek işe yaramaz, aşırı esniyor. Fx kadar konforlu sayılabilir ama aynı akıcılık ve tatmin yok. 771 dmv ve fx 7.4 e göre konuşuyorum, ikisinide kullanıyorum. Ucuz olsun dersen 771 dmv seni tura çıkarır ama bir iki jant teli kırabilirsin. Konforuda seni memnun edecektir.

Geri