Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

tur bisikleti vs mtb

Tepki
4
arkadaşlar yeni bir bisiklet almak istiyorum fakat mtb ler gözümü alıyor tur bisikletleri ise öneriliyor dağda veya arazide kullanmayacağım fakat kuşadası nda kullanacağım yer çok yokuşlu ve çok dik yokuşları var sizce bir tur bisikleti mtb nin çıktığı yokuşlara çıkabilir mi:D ve hangisi daha performanslıdır (hızlanma bakımından)ve hangisi daha çok rahattır:D aklımda iki bisiklet var sizce hangisini önerirsiniz şimdiden teşekkür ederim:D
TUR BİSİKLETİ
www.carrarobisiklet.com/710-azimut-man.aspx

http://www.carrarobisiklet.com/710-azimut-man.aspx
özellikleri
Kadro TREKKING ALÜMİNYUM 480-520-560mm
Maşa RST SS-M7
Çatal Yatağı SEMI INTEGRATED 1.1/8"
Gidon ALÜMİNYUM CARRARO
Gidon Boğazı ALÜMİNYUM AYARLI CARRARO
Fren SHIMANO DISK FREN AM4861
Krank Takımı SHIMANO KFCM443 44X32X22
Arka Vites SHIMANO DEORE KRDM591
Ön Vites SHIMANO DEORE KFDM590
Vites Kolları SHIMANO DEORE SLM590
Arka Dişli SHIMANO KCSHG50 9-VİTES 11-32
Lastik 700X35C 37-622 C-1313 SİYAH/ REFLEKTÖRLÜ
Sele Borusu ALLOY CARRARO
Sele SELLE ROYAL 5007HRC FRECCIA
Göbekler SHIMANO HBRM65 CL.32 DELİK
Jant ÇİFT KATLI CROSS SİYAH 32 DELİK
Pedal MTB ÇELİK PLS.
MTB
(link)
http://www.carrarobisiklet.com/475-j-race.aspx

özellikleri
Kadro MTB ALLOY 7005 TRIPLE BUTTED 16"-17"-18"-19"21,5"
Maşa SUNTOUR SF10 RAIDON RLD GİDONDAN KİLİTLİ
Çatal Yatağı FSA NO.11N
Gidon RACER OS CARRARO
Gidon Boğazı RACE AL H/S OS CARRARO
Fren SHIMANO DISK FREN AM5751 BEYAZ
Krank Takımı SHIMANO DEORE KFCM590 44X32X22
Arka Vites SHIMANO XT KRDM772SGS SHADOW
Ön Vites SHIMANO DEORE KFDM591
Vites Kolları SHIMANO SLX SLM660
Arka Dişli SHIMANO KCSHG50 9-VİTES 11-32
Lastik SCHWALBE 26X2.10 54-559 BLACK JACK LITE SKINE PP
Sele Borusu RACER ALLOY CARRARO
Sele SELLE ROYAL SETA
Göbekler SHIMANO M-495 CL.32 DELİK
Jant MAVIC XM 117 32 DELİK
Pedal SHIMANO APDM520RL

Scudo
Yokuş hızlanma ve rahatlık esas ise, ben olsam şehir bisikleti bakardım, trek fx serisi veya specializet sirrus serisi vs. bunlar kadro bakımından güçlü ve hafif bisikletler. Yokuşu rahat çıkmak istiyorsanız bisikletiniz hafif olmalı, linkteki tur bisikletinin donanımları iyi fakat disk fren var, gereksiz ağırlık, lastiğiniz patlarsa filan da zorluk;) v fren tercih etmelisiniz bana göre.
Şahsi fikrim dağda dağ bisiketi, şehirdede şehir bisikletide kullanılır, forumda sürekli rastlıyorum dağ bisikletinin havası var filan gibi yorumlara, hava nedir bir kere, gereklimidir önce onu bir anlamak lazım;) diğerleri yanından uzayıp gidince de hava filan kalmıyor ayrıcada. Bazı arkadaşlar var, adamlar dağlarda atlayıp zıplıyorlar bu işer için gerçekten harika bisikletler ona hiç lafım yok, aynı bisikleti yolda da kullanıyorlar onada lafım yok sonuçta 10 tane bisiklet alacak halimiz yok, keşke olsa:D
İhtiyaçlarınızı iyi belirleyin ona göre karar verin derim ben;) yukarıda belirttiğiniz kullanım şartlarına göre de en uygunu şehir bisikleti gibi duruyor;)

• Beğen
Tepkiler: oğuzhan uygun
Kuş adasında dağ bisikletinin size ne faydası olabilir ki?
İdman yapmak içinse dağ bisikleti adamı daha fazla yoracağından belki tercih edilebilir.Ama amacınız yorulmak değilse bence iyi düşünün.

Hem hava dediğiniz nedirki,artık mahalledeki bakkal amca bile koca koca amortisörlü dağ bisikleti kullanıyor.Bence dağ bisikleti zamanında bir özençti ama bilinçlenme artık bu özenci bitiriyor.Sırf havası olsun diye beni fazladan zorlayan bir bisikleti ben tercih etmezdim.Bence paranızın alabileceği en hafif bisikleti almalısınız.

engebeli yerlerden de geçecekseniz mtb daha iyi olur sizin için mtb nin havası falan yok ama şu bakkal amcanın kullandığı koca koca amortisörlü bisikleti merak ettim hangi bakkal tepe inişi yada freeride bi bisiklete merak salar ilginç tebrik etmek lazım ( belkide forumda bisiklet bile denmeyen 18-20 kiloluk çelik yığnlarından bahsediyordur arkadaş o zaman bişey diyemem çünkü heryerde var ):in:

tur bisikleti mtb den daha rahat bildiğim kadarıyla:in:

Hibridlere bakın. Mtb bir yarış formatıdır. Parkurda kullanmayacaksanız, dereden geçmeyecekseniz, kayadan atlamayacaksanız gerek yok. Hibrid bunun dışındaki her koşulda bir mtb'yi geçer. Yormaz, kullanımı rahattır.

Scott P4 bakın.

MTB seviyorsan güzel bir asfalt lastiği alırsın (dişsiz) takarsın bisikletine devam edersin bu kadar basit... :)

• Beğen
Tepkiler: Speker
@cihan kıran

:D arkadaşlar peki böyle yaparsak mtbde yokuş çıkma hızlanma ve rahatlık artar mı:D

Siz kararınızı vermişsiniz de akla uygun hale getirmeye çalışıyorsunuz bana göre:D
Hangisi sizi mutlu edecekse onu alın, boşuna dillendirmeyin derim:)

• Beğen
Tepkiler: demirciemre
mtb ile rampa çıkarken biraz yavaş kalırsınız... ayrıca da hiç rahat olmaz. Başlangıçta bisikete yeni başladığınızda küçük vitesleri nedeniyle daha kolaymış gibi gelir. Ancak biraz kondisyon yaptığınızda kaplumbağ gibi gitmek çok sıkıcı gelecektir...

Yani aslında sadece adı dağ bisikleti... aslında arazi bisikelti olmalıymış... çünkü mtb sadece hiç yolun olmadığı yerde avantajlı... dağa engebeli toprak ya da asfalt yoldan çıkacaksanız hibrid veya yol bisikleti dağ bisikletine rahatlık ve hız açısından fena fark atar.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Kur
yaklaşık 1 sene tur bisikleti kullandıktan sonra mtb aldım.ama bisiklet o kadar yavaş geldiki tur bisikleti ile 6 saatte rahat ve yorulmadan gittiğim yolu mtb ile gidemedim ve yarı yolda kaldım.daha sonra mtb ye slick lastik taktım ama sonuç pek değişmedi.özetle tur bisikleti mtbye göre çok hızlıdır.tabii bu durum alışkanlıklada ilgili.ilk kez bisiklet kullanacaksanız ve mtb ile başlarsanız benim saydığım olumsuzlukların farkına varmazsınız .bir tur bisikletine binene kadar tabii:)

• Beğen
Tepkiler: binRR
Tur bisikletinin geometrisi daha rahattır, komfor için tur daha iyi. Ama uzun yol için ise o zaman disk fren almayın derim, hele hidrolik hiç almayın çünkü bir sorun olduğunda müdahale etmek imkansız gerekli malzeme yoksa, hem böylece daha ucuza gelir hem de aynı paraya daha iyi aynakol falan alabilirsiniz.

sağolun ilk başlangıcı mtb ile yaptım zaten :D çok fena kas yaptım herkese teşekkürler önerebileceğiniz 800-1200 tl arası bir hibrit bisiklet önerirmisiniz

@soner kulak

Selamlar.Kocaman bir mtb almış bulunduk.Çok fazla seçenek yoktu.Yaşadığımız yerde hemen heryerde mtb satılıyordu.Değiştirme şansımız yok.araziye pek çıkmıyorum.Yola fazla tutunduğu için slick lastik almayı düşünüyordum,ama sizin deneyiminize göre,hissedilir bir rahatlama olmamış gibi.Eski lastiklerle devam etmemi mi önerirsiniz.Birde benim lastikler26*2.10. siz hangi ebat lastiği tavsiye edersiniz.

@murat banbal
Bu sorunun cevabını tecrübeli arkadaşlardan gerçekten bekliyorum.

@ÖmerMurat belki bi cevap veren çıkar. Bak Beşiktaşlı lara onlarda yıllarca bekledi ama nihayet yüzü güldü gariplerin :)
Cevaplama her soru yenidir bu arada.

@Aly Nasıl bir yürek yangınıdır ki bu konuyu Beşiktaş'ın şampiyonluğuna bağladınız? Gerçi 6 yıl önce sorulan bir soruya yanıt bekleyen biri olmanızdan anlamalıydım, pardon, selamlar!

Geri