Scudo Sports

Tur bisikleti

Hangi maşa

• Amasörlü tur bisikleti

• Düz maşalı tur bisikleti

• Toplam katılım
    91
@Adem Gül bisiklet cidden şıkmış lakin 2'li aynakol ile ne kadar tırmanilır tartışılır cidden. Özellikle fazladan 30kg'lık ağırlık mevcutken

• Beğen
Tepkiler: Berkayesenkaya488
Scudo
@Berkayesenkaya488 benim 3 lu ayna kol bile sirf disli araligindan oturu bile yukluyken baya zorluyor ise 2'li aynakolu dusunmek bile istemem. Gerci bu durum aynakolun 2'li yada 3'lu olmasindan ziyade disli sayisiyla alakali olsada yinede 3. Carkin olmasini isterim

• Beğen
Merhaba arkadaşlar. Ben bir tur bisikleti düşünüyorum. Bütcem son olarak 3400.
Bana bir tur bisikleti önerirmisiniz. Ama dropbarli veya kelebek gidonlu olsun.

Yokmu bir öneri??

Simdi herkes kendi bisikletini ovecek o yuzden ilk ben basliyorum: Giant Escape 2 almani oneriyorum. Ben 1500 TL'ye (nakit) almistim, simdilerde dolar kuru sebebiyle biraz daha pahali olabilir.

Uzerine en kaliteli aksesuarlari (bagaj, zirhli lastik, yol bilgisayari, heybeler, isik, vd.) alsan yine de o butceye ulasamazsin. Ama muthis bir tur bisikletin olur.

Bu bisikleti onerme sebebim oldukca esnek ve rahat bir surus saglayan kadro geometrisi. Duz masa olmasi da bisikleti ekstra amortisor agirligindan kurtariyor. On ve arkada bagaj delikleri mevcut. Uzerindeki donanim uzun turlar icin gayet yeterli. Sadece lastiklerini Schwalbe Marathon Plus ile degistirmenizi oneririm.

Ornek fotograflar:

(link)
(link)

@Birhan K. Üstündeki sistem ne? Aktarıcısı falan yani. Gercekten güzelmiş bisiklet ama donanimida önemli benim için. Teşekkürler

Daha fazla cevap veya seçenek önericek olan yokmu.

Ben marka model önermiyecem. Ama kesinlikle kilitli ön maşası olmayan bir bisiklet alma. Daha dün 500 km lik kaz dağları kamplı turundan döndüm. İndiğim veya çıktığım o yolları "yaw amortisötlü tur bisikleti mi olur?" diyecekler nasıl çıkıp inerdi çok merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@ilker Coşkun bende o konuda kararsizim ama ben tabiki yaşım gerekçesiyle o kadar uzun bir tur gitmeyeceğim için düz maşa alırım galiba. Cevap ve bilgi için çok teşekkürler.

Trek fx serisini de öneririm.
Ben 7.0 kullanıyorum donanımı düşük ama. 7.4 7.5i tercih edebilirsiniz
Giantta ki gibi ön arka bagaj delikleri mevcut
Onun dışında giant escape serisi de iyidir

• Beğen
İlker beye bende katılıyorum
Ben carraro 224 aldım sıfır
Kask.eldiven.termal suluk.suluk kafesi.ön ve arka aydınlatma.kilit.telofon kılıfı.canta derken tam 1500 tutdu.

• Beğen
@ilker Coşkun haklısınız yollarimiz gayet kötü
@Ersydn bisikletiniz hayırlı olsun aldiginiz eşyaların çoğu bende var o yüzden maddi açıdan birazdaha rahatım.
@Hastateker trek fx 7.0 in donanimi kötü ama hen 7.5 e daha bakmadım simdi onada bir bakiyim.

• Beğen
Tepkiler: Hastateker
Kardeşim bütçen neden 3400 bu bütçeyi neden ayırdın. Bu sorunun cevabını bilirsek çok daha sağlıklı öneriler gelir.

@Berkayesenkaya488 Anladım ama sormak istediğim bu kadar bütçe ayırmanın bir anlamı varmı yani neden 1000 TL 1500 TL 2000 TL değilde 3400 ?

Ben kesin onu al param olsa alacaktim bende

Fuji'yi al işi bitir. Hiç sağa sola bakma. Ben de öyle yapacağım...

Geri