Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tur Bisikletine Bir Örnek: Rockrider 5.2'ye Kat Çıkmak

Merhaba arkadaşlar,

Forumdan birkaç arkadaşım ikili park ayağının ağırlığını sormuştu. Sorunun cevabını ancak şimdi verebiliyorum: 464 gram.

http://4.bp.blogspot.com/-QYiLrLkbmIU/U6qSU1-r1dI/AAAAAAAAA08/6XbUoKS_4So/s1600/ayak.JPG

Scudo
Bu bisikleti ilk topladığımda 1519 papel masraf etmişim. Şu an toplayacak olsam durum şöyle olacak:

2013 2015
Bisiklet: 700 700 (bisikleti aldığımda 600 liraydı, ama artık bu bisikleti bulmak mümkün değil gibi)
Dış lastik: 90 90 (tekerin kalitesi daha da artmış bu arada)
İç lastik: 15 15 (değişen bir şey yok)
Maşa: 125 90 (aslında RST Gila, ama bunun yerine Suntour XCT, doğa bisiklet'ten)
Kelebek gidon: 55 35 (ulan olacak iş mi?)
Gidon boğazı: 35 49
Sele: 225 248 (doğa bisiklet'ten alırsanız. ben evans'tan alıp günlerce beklemiştim.)
Ön bagaj: 50 50
Arka bagaj: 50 60 (tavsiye etmeyeceğim parçalardan biri)
Fren bacakları: 20 30
Pabuçlar: 14 14 (kesinlikle tavsiye ederim)
Gidon sargısı: 15 20 (xlc marka olanı daha iyi)
Korna: 16 17
Aydınlatma: 20 20
Çamurluk: 40 29 (vay anasını, kazık yemişiz)
Ayaklık: 40 50 (kesinlikle tavsiye ederim)
Suluk kafesi: 9 9 (daha sağlam bir ürün tercih edilebilir)
1519 1526

Aynı bisikleti şu anda toplayacak olsanız çok fazla fark ödemiş olmazsınız. Aradan iki yıl geçmesine, doların avronun artmasına rağmen durum bu.

Dağ bisikletini tur bisikletine çevirsem nasıl olur? (Çok çevirme, başı döner) demissiniz ama baya bir emek harcayarak baş dondurucu bir bisiklet ortaya çıkmış. :) Uzun bir zaman güzel günlerde kullanmanız dileğiyle...

Vay canına! Harika bir çalışma olmuş, ilham verici:) O arka maşanın sele borusuna bağlandığı yer çok ilginçmiş:confused:
Ben de tur yapacak zamanım olsa böyle bir çalışma yapmayı çok isterim.....

çok güzel bir çalışma olmuş ben de 180 boyundayım, 18 inç 27.5 jant dağ bisikleti alıp kendi lastikleriyle dağlarda, yaz aylarında ise marathon tur lastikleriyle beraber uzun turlarda kullanmak istiyorum. Carraro Big 927 var aklımda, ne dersiniz uygun mu ?

Turcubaba niye ayrildi forumdan ?
Takip ettigim birkac kisiden biriydi, ne zamandir mesajlarini goremiyoruz ?

Elinize sağlık. Tur bisikleti alınca da üstüne bir çok parça takmak gerekiyor. Siz brooks sele dahi güzel bir fiyata toplamışsınız. Maşa neden değişti onu anlamadım.

Elinize Sağlık baya güzel duruyor. Yalnız gözüm çamurluklara hala alışamadı :p

@Hakkı Derik Yazmış arkadaş, önceki maşası disk fren uyumlu ve kilitlemesiz olduğu için v-fren uyumlu , kilitlemeli rst maşaya geçmiş;)

@selami atay Hangi uzun turda sırt çantası kullanabiliyorsunuz ki? Diyelim ki kullandınız Allahınızı severseniz içine ne koyabileceksiniz iki tamir setiyle iki de tişörtten başka?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Gerçekten güzel bir çalışma olmuş elinize emeğinize sağlık, kazasız belasız pedallamalar. Kelebek gidon aklımda olan bir şeydi küçük bir tur yaptıktan sonra ciddi manada tur bisikleti almaya yöneldim fakat şuan ki bütçe ve benzeri sebeblerden elimdeki bisikleti sizin ki gibi yapmaya karar verdim. Sormak istediğim bir kaç soru var.
1. Lastik olarak ne önerirsiniz ? 29" kullanıyorum şuan 2.25 var melez lastik mi yoksa yol lastiği mi ?
2. Sele ile ilgili çok olumlu yorum görsem de bir o kadar da olumsuz yorum gördüm, seleden memnun musunuz ?
3. Bu ön maşadaki süspansiyonun hareketli parçasının üzerindeki kumaşa ne isim veriliyor harici nereden bulabilirim ?

@MakRo

Konu sahibi Yusuf Y. uzun zaman önce forumdan uzaklaştırıldı,isterseniz başka bir portalda kendisine ulaşmanızı sağlayabilirim.

çok güzel bir yazı olmuş hocam çok bilgilendirici

@Anonim

Süper bir çalışma olmuş.tebrikler!!
Ve bisiklet kişiliği olan ..sıradışı bir yol arkadaşı olmuş.

Ben de mtb ye yeni sele..çamurluk..bagaj..ayak..heybe..lamba...tur lastiği vs vs..koydum ama..
Benim maliyet daha kabarık..:)

Az maliyetle harikalar yaratabileceğimizi gösteriyor. Bravooo..:):):)

Yalnız bu bisikleti decatlon yetkilileri görürse senden patentini almak isteyebilirler! Ellerinize sağlık! En iyi bisiklet sahip olduğun bisiklettir!

Geri