Scudo Sports

Tur bisikletine hangi ayak: Ortadan mı, kadrodan mı?

Birhan K.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.928
Herkese merhabalar,

Yüklü uzun turda kullanmak için ne tür bir park ayağı kullanmalıyım, hangisi daha dengeli olur?

XLC'nin uzunluğu ayarlanabilen, kadroya ortadan bağlanan motosiklet tipi bir park ayağı var. Onu beğendim ama onun da fiyatı 100 TL civarında, fazla geldi biraz.

Tavsiyelere açığım,

Teşekkürler.

Scudo
O güzel bi ayak... Tur bisikleti için de çok uygun.. O kadar yükle bisikleti yan ayaklarla tutmanız çok zor..

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
O bahsettiğin ayağı kullanıyorum uzun süredir.

Bisikleti kaldırmaya gerek kalmadan ayaklık açıkken pedal çevirebiliyorsun, vites ayarı yapabiliyorsun. Bisiklet tam dik duruyor.
Yüklü iken dik durduğu için, yandan tır geçince devrilmiyor. Yine yüklü iken bisikleti yatırmaya-çevirmeye gerek kalmadan tekeri sökebiliyorsun, bisiklet ayakta duruyor.
Tek tarafta toplanıyor, ikili açılıyor. Yüksekliği ayarlayabiliyorsun.
Kapatırken bisikleti ileri itmen yeterli oluyor.
Uzun turlarda çok büyük kolaylık, parasını hak ediyor.

Yorumlar için teşekkür ederim, cevaplar tam da tahmin ettiğim gibi oldu.

Bende de Decathlon'dan aldığım, XLC'ninkine benzer bir park ayağı vardı ama yüksekliği ayarlanamadığı için park ettiğim zaman ön teker çok fazla havaya kalkıyordu. Şaha kalkmış at gibi bir görüntü oluşuyordu, kötü görünüyordu. Bunun yüksekliğinin ayarlanabilmesi baya cazip geldi bana. Belki paraya kıyar alırım.

Tecrübelerinizi aktardığınız için tekrar teşekkürler.

Bir not:

Bir önceki turumda, kadronun arka çatalına sabitlenen park ayaklarından kullandım ve baya da memnundum aslında. Ama şu anki bisikletimin geometrisi o ayağı bağlamaya pek müsait olmadığı için kullanamıyorum artık. İşte o ayak :) (link) Fiyatı da baya ucuzlamış. Bunun da çift bağlantı noktası olduğu için baya sağlam duruyordu bisiklet üzerinde. Hiç denge problemi yaşatmamıştı. Keşke kullanabilsem yine..

@Özgür K. Aynı ayaktan bahsediyoruz, değil mi? Benim bahsettiğim, sanırım katlanınca yan tarafta iki ayak üst üste gelecek şekilde katlanan, açılınca da çatal ayak biçiminde açılan ve uzunluğu ayarlanabilen ayak. Ona göre sipariş edeceğim de.

Gurkan Gencin japonya turunda yandan ayak kullanmis ve hic memnun kalmamis simdiki dunya turunda catal ayak kullaniyor ve cok memnun oldugunu belirtmis bencede catal ayak..

@Birhan K.

Bu üründen bahsediyorum, ilk mesajınızda yazdığınız gibi

@Özgür K. Evet, ben de bunu kastetmiştim tam olarak. Çok teşekkürler.

Güncelleme: XLC'nin bahsettiğimiz ayaklığını Sirkeci İleri Bisiklet'ten aldım bugün. 90 TL. Gerçekten de övüldüğü kadar varmış, çok iyi bir park ayağı. Ben de tavsiye ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Bisikletli Gezgin
@Birhan K. çok fazla fiyat çekmişler ben geçen aldım,bisikletçiden aktarıcı teli aradan geçtiği için takamadım,bisikleti bir yerlere yaslamak zorunda kalıyorum sürekli,xlc çatal ayak 85 tl sıfır,bu adamlar nasıl o paraya satıyor acaba

@fadıl pala
Etiketi 95 tl idi, 90'a aldım. İnternet fiyatı da 109-90 TL arası değişiyor ortalama. 5 TL de esnaf kazansın ya. Ben de kazıkçı esnafa tepkiliyim, o yüzden çoğu şeyi yurtdışından alıyorum ama 5 lira fark için "çok pahalıya vermiş" demek de insafsızca biraz.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: ilker
@fadıl pala
Benim aldığımın etiketinde 95 TL yazıyordu, ufak bi pazarlıkla 90'a aldım. Başka yerde kaça satarlar bilmiyorum. Hepsiburada'da 109 TL mesela.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Biltekin
@Birhan K. Ben decathlondan almıştım. Kullanışlı tavsiye ederim. Ancak Gürkan GENÇ'in kullandığı baskı alanı geniş değil.
Dengesiz yüklemede düşme durumu yaşanabilir.

• Beğen
ben 85 tl ye aldığım için "çok pahalı" diyorum :)
malum site işte
güle güle kullanın

• Beğen
Konunun üzerinden çokça vakit geçmiş ama... Ben de bir ekleme yapayım, Cuma günü başlayacak Münih - Viyana turum için, Aktif Pedal Bursa'dan şöyle bir park ayağı aldım geçerken. Görebileceğiniz gibi 3 kademeli yükseklik ayarı var ve sanırım aşağıda kendi kendine düşmemesi için bir yay düzeneği... Bisikletim tur öncesi bakımda olduğu için takıp deneyemedim henüz, Perşembe günü teslim aldıktan sonra bir takacağım, normal yan ayakta heybeleri vs yükleyince parmakla bile dokunduğumda devrilecek gibi oluyordu.. Bakalım bu nasıl olacak... :islik:

200_090606101447.jpg

Geri