Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tur/Dağ Büyük ikilem

Carraro force 500 modeli şehir içinde kaldırım vs gibi yerlerden atlamaya zıplamaya dayanabilir mi ?

Scudo
Size salcano city sport serisini öneriyorum kendim kullanıyorum memnunum

@Ugur.Ugurlu

uğur bey daha çok şehirde kullanacak iseniz tabiki şehir bisikleti ,,otobüse koyarsınız bisikleti tekirdağa edirneye gidersiniz bence sorun olmaz tekirdağa gittim eceabata gittim 28 jant ile sorun olmadı ..benim bisiklet hibrit oldu her yolda gidiyor 28 jant 10 kilo350 gram amortisör yok aliminyum çatal arka mekanik disk fren ön v-break düz toprak yola giden maxxis over driver tekerdir 100 liradır toplamı ve stabilizede canavardır asfaltta silik kadar hızlı değil su olukludur yanda küçük dişler vardır ama iş görmektedir 700 x32 dir hacmi..

boyunuz 1.83 ise..

Gezinti/ Tur Bisikleti - Trekking

Boy Kadro Boyu (cm)
155 - 165 47 - 50 cm
165 - 170 50 - 52 cm
170 - 175 52 - 55 cm
175 - 180 55 - 58 cm
180 - 185 58 - 61 cm
185 - 190 61 - 63 cm
190 - 195 63 - 66 cm
195 - 200 66 - 999 cm

http://img694.imageshack.us/img694/4305/akn5474.jpg

Kürşat Bey böyle bir fotoğraf paylaşmış köpekler konusunda :) Böyle bir yola girme ihtimalinde şehir bisikleti sıkıntı yaratır mı? Böyle bir yola girmem demiyorum mesela. Çoğunlukla böyle toprak arazide kullanmayacağımdan eminim ama girdiğimde de sıkıntı yaşamak istemem pek.

@Ugur.Ugurlu

uğur bey azgın köpeklere karşı en iyi takdik bisikletten inip dizleriniz üzerine çökmek ve başınızı aşağı eğmek köpeğe bakmamak sivas kangal izmit çene dağına giderken karşıdan koşa koşa bana doğru geldi aynı takdiği yaptım 1 metre ötemde bağırmaya devam etti ama 5 dakika sonra sustu yanıma geldi dev pençesi ile dokundu koluma sonra yalamaya başladı suratımı ..biraz cesaret gerekiyor korku hissetmeyeceksiniz korku hissettiğiniz an köpek bu hissi algılar ve saldırır korku duygusu negatif enerjidir köpek bu negatifi hisseder ..

Yok ben köpekten korkmam pek, iner yürürüm yanında büyük bir çete olmadıkça. Ben bu toprak yolda şehir bisikleti sıkıntı yaratır mı diye sormuştum. :)

@Ugur.Ugurlu

toprak yolda şehir bisikletinin sorun olmaması tekere bakar teker hem asfaltta giden hemde yukardaki toprak yolda giden teker olacaktır benim tekeri yukarda yazdım maxxis over driver 700 x32 ,35 de olur

Resimdeki yolda bir şey yok dümdüz, hatta bayağı güzel bir stabilize yol, her türlü bisiklet için sorun olmaz, sadece hafif dişli bir lastik seçilebilir. Ama ne zaman yol bitti bozuk arazi başladı o zaman MTB lazım.

Örneğin şu alan MTB'nin başladığı yer olabilir;
http://www.i-mtb.com/wp-content/uploads/massa-1-2-967x515.jpg

Bu da eğlencenin başladığı yer :)
http://cdn1.coresites.mpora.com/bikemagic_new/wp-content/uploads/2012/01/Deadwater-Fell-11.jpg

Heh işte tam aradığım fotoğraf (ilki :) ), yani MTB bu ve benzeri yollar için ise daha çok böyle bir yolda çok nadir kullanırım gibi geliyor, %5 bile değil yani toplamda.

Bisiklet Trek fx serisi
Lastik 700x38mm
yol uzunluğu 10km
Bisikletin ben dahil toplam ağırlığı tahmini 130kg
http://3.bp.blogspot.com/-hzTPBXeD_NU/UXAhraQVSnI/AAAAAAAAI70/nASDtC1dj5Y/s960/P1000613.JPG

ve bunun gibi bir çok şartta kullandım.

Aradğım cevap da tam olarak buydu, bu gibi hafif engebeli yerlerde problem olmuyorsa bir şehir-tur bisikleti daha iyi bir tercih olacak. Carraro da sanırım fiyat/performans açısından öne çıkıyor şehir bisikletlerinde ya da denk getirebilirsem bir ikinci el.

Teşekkürler :)

Resimlerdeki gibi toprak patikalarda kırılan şehir bisikleti görmedim/duymadım ama şehirde kırılan MTB kadrosu duydum.

başka bir konuda yazdığım mesajı direk kopyalıyorum belki görmemişsinizdir.

bugün 16-17 km daha yol yaptım.hatta yokuş aşğı 47 km yi gördüm :D (hızı sevmem aslında)
yine Allahaşükür yolda sıkıntı çıkarmadı ama viteslerin özellikle arka vitesin kablosu biraz gevşek gibi.vitesi atıyorum, vites kolu geri gelmiyor :D bu kablonun da sıkılması gerekecek.
ayrıca bugün nazar deydi bisiklete :D ilk zinciri attırdık :D gerçi tam attı sayılmaz zincir arka tarafta dişlilerle kadro bacağı arasına sıkıştı.çektim hemen çıktı ama sanırım hafif boyayı attırdım fakat görünecek bir yer olmadığı için sıkıntı yok.
bugün 3 kişi birlikte gittik.her çeşit vardı :D
bende şehir-tur, arkadaşta mtb, diğer arkadaşta da yarış bisikleti vardı.ben neredeyse yarış bisikletiyle aynı hızda gittim fakat mtbli arkadaş yine baya arkada kaldı ve yoruldu :D
yani bisiklet tur için ideal olacak sanırım.bakalım 1 ay içinde bi 80 km lik yol yapmayı planlıyorum.yazında 1 gece kalmalı 200 km yol yapmayı planlıyorum.hayırlısı...
aklınıza takılan bi soru olursa cevaplayabilirim.

@Ugur.Ugurlu

Yav arkadaş bana denk gelen köpeklerin bir tanesi böyle olsa ne olur?

@ALTINBAŞAK

Çok teşekkürler, çok faydalı oldu gerçekten. Benim de aklımda sportive 224 var. :)

Geri