Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tur için bilgi desteği

umutorhon

Üye
Kayıt
13 Ağustos 2005
Mesaj
12
Tepki
0
Şehir
istanbul/izmir
Selamlar..Önümüzdeki haziran ayında 10-15 gün kadar sürmesini planladığım bir tura çıkmayı planlıyorum. Tabii her şey şu an plan aşamasında ama daha önce bu tip bir gezide bulunmadığım için oldukça bilgisizim..Forumda çok deneyimli kişilerin olduğunu gördüm, bana yardımcı olursanız çok sevinirim..
daha önce günde 150-200 km arası yol yaptığım oldu ama hep tek günlük gezilerdi.planım; antalya'dan datçaya gitmek, oradan feribotla bodrum'a geçip oradan da izmir'e devam etmek. zaman olarak da haziran ayının ilk 2-3 haftası düşünüyorum(okul o zaman bitiyor)..uyku tulumum ve çadırımla yolculuk yapmayı düşünüyorum ama her gün kamp kurmasam da olur diyorum..
**Yanıma almam gereken malzemeler nelerdir?hem bisiklet yedek parçaları olarak hem de yol boyunca ihtiyacım olabilecek malzemeler olarak demek istiyorum..
**malum hava oldukça sıcak olacak, günün hangi saatlerinde sürmeliyim?

bisikletim salcano ng101..dış lastikler dışında değişen parçası olmadı..Şimdiden teşekkür ederim..
 
Scudo
çok teşekkür ederim, açıkçası o başlığa bakmayı düşünmemiştim hiç..:D
 
ben teşekkür ederim..faydalı olabildiysek ne mutlu bizlere...
 
ozel ajanin onerileri gercekten cok iyi.. ben de bisikletle ilgisi olmayan bir kac oneri de bulunayim dedim dun aksam, ama tam ben gondere bastim forum kitlendi. :D eheh neyse.. tekrar deneyeyim bari :D

1. hafif bir termos, ordu levazim dukkanlarinda bulabilirsin, 20 dolarlik birsey almistim ben bundan 7 sene once ama hayatimi kurtariyor, bir kahve 48 saat sicak durur mu :D

2. gunduz icin gunes kremi (60 faktor ve ustu) gece icin ise kov tarzi hasere giderici (bunlar gercekten olmazsa olmazlar :) )

3. gidecegin yerlerde bisiklete binebilecegin en iyi saat araliklari sabah 7-11 (aslinda 10:30 ama eger dag yamacindaysan golgenin durumuna gore idare edebilirsin) aksam 4-8 arasi. ara zamani denize girerek degerlendirirsin :D

4. karanlikta cidden cikmani tavsiye etmem. trafik ve yol durumundan ziyade vahsi hayvanat (bulundugun yere gore) ile burun buruna gelmen mumkun..

5. sececegin kiyafetler hep acik renk hatta mumkunse beyaz olsun. karanlikta gorulebilirlik gunduz ise yansitma unsuruyla serin kalmana yardim ederler.

6. eger yuzmeyi planliyorsan mumkun oldugunca tuzlu devam etme yola.. guven bana, bir yandan pedal cevirip, bir yandan yuzun ruzgar ve gunesten gerilip bir yandan da orani burani kasimaya calismak hic de hos bir durum degil.. :p

onun disinda saglam pedallar iyi eglenceler
 
bir tane de ben ekleyeyim, hem pek çok kişi tarafından doğrulanmış hem de başıma gelmiş bir şeydir:

ilk kat olarak yani en içinize yünlü giyecek giymeyin. orta katman olarak uygun da olsa ilk katmana giyilen yünlü malzeme tahriş yapıyor en büyük sorun ise göğüs uçlarını kanatması oıluyor. gerçektenm çok acılı bir deneyimdir. yaşamayın.
 



tayfur bey naaptinis :D arkadas haziranin ortasinda diil tahris olmak, kurdesen doker yunlu ic camasiriyla :D :D
 
yazlik olanlari var ;) (link) burada her türlü yünlü bisiklet giysisi mevcut. "klasik" meraklıları için.

işte diyorum ya zaten yünlü çamaşır giymeyin :D
 


ıslak kalmamak için Aladağlarda tırmanışta yaz-kış ben de yün içlik kullanıyorum.

yazları üstüme başka da bi şey giymiyorum.uzun kollu olduğu için kollarım da fazla (!) bronzlaşmıyor :)

ancak tahriş olayını yaşamadım..bi dahaki sefere flasterle önlem alıırım :D
 
yahu cocuklar, irtifa, dag, irlanda yazi falan anlarim da, bizim arkadas antalya bodrum arasi gidiyor. hani asfaltta yumurta pisirebileceginiz sicakliklarda.. gittigi en kuzey nokta izmir, toroslari falan geciyor mu gerci bilmiyorum ama :rolleyes: gene de yazlik da olsa, yun bizim oralara pek gitmezmis gibi geliyor :)

pamuklu olmamasi konusunda hem fikirim, sirilsiklam olup bir de agirlasiyorlar!

ama hava alan diger kumaslardan olabilir..

yun konusunda hala cekinceliyimmmm :D bana en azindan afaganlar basar :D kisin kazak zor giyen birisi olaraktannnn :D :D
 
o zaman bisiklet mayosu olarak üretilmiş malzeme kullanmak gerekir. coolmax, spandex türü şeyler.
 


benim favorilerim :))

saka bir yana, bodrum datca yolunda seneler once "bisiklet mayosu" tabir edilebilecek bir urunle yol almistim. onden tek fermuarli, kolsuz, dize kadar bir full body. gercekten inanilmaz rahatti. hem hava aliyor, hem ter tutmuyor, hem cantada yer tutmuyor, ince ve esnek oldugu icin hareketi kisitlamiyor.. malzeme olarak coolmax zincirinin ananesi gibi birsey..

tek problem padi olmadigi icin bisiklet sortumu uzerine giymek zorunda kalmamdi. asil terleten o olmustu :D

bu arada senin gonderdigin linki inceliyorum, guzel seyler var, tesekkurler!
 

Selam Tayfur..
Yünlü yerine cool max kumaşlar olabilir. Asics,Crane vb. firmaların bizde 3 kuruşa ürünleri var. (5 YTL uzun kollu cool max -terletmez ve yalıtım sağlar)
Neyse asıl yazmak istediğim şu:
Göğüs uçlarının kanamasının giyimle ilgisi yok. Benim ve bazı arkadaşların bazı yarışmlarda veya turlarda,yani ciddi efor sırasında göğüs uçlarının bazen inanılmaz dercede ağrıdığı oldu. Bunu bir doktora sorduk. Dedi ki: kan dolaşımında sorun olmayan kişilerde kan basıncı artınca(efordan) çok sık kılcal damar ağı bulunan göğüs uçları aşırı duyarlılaşıyor(ağrıyor). Tüm sebep bu. Bu bana en son Belçikalılarla turda oldu. Üstümde tabii ki yün vs yoktu. Sendeki akut bir vakaya dönüşmüş anlaşılan..Ya da kan dolaşımın öyle güçlü ki göğüsten dışarı kan çıkmış..

Bir uzman da görüş bildirirse seviniriz..

selamlar
 
öncelikle çok teşekkür ederim tekrar bilgi veren arkadaşlara..
giyim konusunda bisiklet formamı kullanmayı planlıyorum, malzemesini hatırlamıyorum şu an izmirdeyim ancak nalini marka güzel birşeydi, aynı marka ve model bir de taytım var..bunların yedeklerini almayı planlıyordum o açıdan giyimle ilgili yazdıklarınız çok çok yararlı oldu(ancak yünlü birşey giymeye dayanamam zaten sıcakkanlı bir insanım)..
bir sorunum da, bazı köpeklerin şu bisiklete fazla duyarlı olmaları mevzuu..bildiğim kadarıyla düşük frekansta ses veren bazı aletler varmış köpeklerin peşimizden koşmasını engellemek için..şimdi bu aletler köpeklere zarar veriyor mu?eğer vermiyorsa nereden bulabilirim?bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok mutlu olurum..İyi pedallamalar..
 
Merhaba,
Geçen sene Eylül sonunda, 3 günde Marmaris-Kaş arası ilk turumuz yaptık. Ben de forumdaki arkadaşlardan bu konuda çok destek gördüm. Kamp yapmadık ama parkur çok iyiydi. Tavsiye edebileceğim şeyler aşağıda :
1. Mutlaka bisiklet forması. Hiç ıslak kalmadım.
2. Mutlaka bisiklet çantası. Dengeli sürüş için bence önemli. En ucuzundan olsun ama olsun.
3. Bisiklet dayama ayagı. Dayayacak bir yer aramaya gerek yok. Ayrıca fotoğraflarda bisikletler daha güzel çıkıyor. :)
4. Su, su, su. Mataradaki hariç 1/2 Litreliklerden biri çantada olursa iyi olur.
5. Tur için köpek kovucu almıştım ama sanırım hareketli iken faydalı değil. Durmaya da ben cesaret edemedim. Bu konu benim için hala belirsiz. Durmalı mıyım durmamalı mıyım ? :)
6. Haziranda sıcaklık Eylül sonuna göre daha fazla olacağından 11:00 - 03:00 arası dinlenilerek geçirilebilir. Ama hava durumuna göre ayarlamakta yarar var saatleri. Güneş kremi önemli tabii...
7. Yanıma bir sürü yedek parça almıştım. Ama hiçbirine ihtiyacım olmadı. Yine de tedbirli olmakta fayda var.
8. Antalya'dan batıya giden parkur ters yönden daha zorlu göründü gözüme. Uzun çıkışları var. Vücudu fazla yormamaya dikkat etmeli.

Aklıma gelenler bunlar.

Sorun olursa tecrübem kadarıyla cevaplamaya çalışırım.

Selamlar,

Murat
 
  • Beğen
Tepkiler: tayfur
merhaba ben de yeni forum kullanıcısı ve şehir dışı bbisiklet sürücüsü olarak ankaradan yedigöllere gitmeyi planlıyorum (yada en azından abant dan yedigöllere ) fakat daha önce bisikletsiz kamp için giden arkadaşlarım abant yedigöller arasının zorlu oldugunu söylüyorlar, daha önce bu bölgeye gitmiş kişiler yolun o bölümü hakkında bilgi verebilirlermi (planım yaz için)
 
Geri