Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tur,şehir bisikleti seçimi

özcan yılmaz

Daimi Üye
Tepki
270
Bisiklet
Specialized
Mehaba,aranıza yeni katıldım.Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşıyorum,yaşım 38.Daha önce bisikletle amatör olarak 4 sene uğraştım ve bisiklet tamircisinin yanında çalıştım(20 sene evvel).Şimdi yeniden bisiklete dönüş yapacağım,evimle işim arası 7 km devamlı bisikletle gidip gelmeyi ve kondüsyon yapınca daha uzun mesafelere turlamayı,daha çok asfalt biraz da bozuk yol(seçeceğim rotalara bağlı) olarak düşünüyorum.Kafamda bir kaç model şekillendi forumu okuyarak.Bütçemi 5000 tl ye kadar çıkarabilirim.Akımdaki modeller 1-cannondale quick speed 1 2-cannondale quick speed 2 3-corratec shape pro.Aslında tek fx serisi de var ama ne hikmetse bilimsel mantıksal bi açıklama olmamakla birlikte ısınamadım.1 numara carbon kadro, mehmetsunu arkadaşımız bir makalede pek önermemiş kafama yattı ama donanım,hafiflik(kaç gr yada kg?) cezbediyor.Markacı mıyım?mükemmelliyetci miyim?(bazen çok faydalarını gördüm özellikle işimde).Kısaca hangisini almalıyım?

Scudo
özcan, bahsettiğin bisikletler içinde fiyatı nedir bilmiyorum ama corratec shapepro ve onun bagajlı modeli shapeurban için şehir/tur bisikletlerinin kralıdır diyebilirim. Shape pro ve urban corratec' in geliştirdiği aluminyum kadroya sahipler bu bir. pronun ağırlığı 9.5 kg, urbanın ki ise 10.7 kg. Aluminyum gövdeli bisikletler için mükemmmel ağırlık oranları bu iki. Sahip oldukları shimano 450 50-34 aynakol yol bisikletlerinde kullanılan setlerden ve Ağırlık/hız dengesinde başarılı sonuçlar sağlıyor buda üç.
Eğer hem katır gibi sağlam hemde performanslı bir bisikletim olsun dersen hiç düşünmeden al derim. Fakat paramada kıyamam diyorsan kaliteli ve uygun fiyatlı bir whistle guipago tercihin olabilir.

Karbon kadro sürüş sarsıntını oldukça azaltıyor. Günlük turlarda bagaj vs. zaten gerek yok.
Yanınızda çadır ya da fazla miktarda eşya taşımadan konfor gözetilerek yapılacak , medeniyet şartlarından çok uzak olmayan rotalardaki daha uzun mesafeli turlarda da bir sırt çantası ile gerekli ihtiyaçlarınızı yanınızda götürebilirsiniz. Kasik tur bisikletçiliği ile sizin düşündüğünüz bisiklet turu kapsamı anladığım kadarı ile farklı. Yük taşıyabilirlik, basit tamir edilebilirlik ön planda değil . Bu durumda bisiklet seçerken sizi kısıtlatacak sadece bunun bir geçici heves olma ihtimali ya da maddi koşullar olabilir. Hele Senede 5000 km veya üstü yaparım diyorsanız bilinen bir markanın karbon yol bisikletini seçebilirsiniz.

Caner bey yorumunuz için teşkküe ederim.Bir kaç sorum olacak 1:ayna kol 50/34 ruble 12/25 beni yokuşlarda yorar mı?2basit tamiratın içinde neler var?3:boyum 169 kilom 72kg bacak arası boyum 74 cm satıcı bana medium önerdi cannondale nin resmi sitesinde small uyuyor gibi hangisini seçmeliyim 4:seçtiğim bisikletlerin lastikleri 700*38c bunları daha kalınlarla(kadronun izin verdiği kadar) değiştirebilirmiyim ve yü taşıyabilirmiyim?

@özcan yılmaz

-Ruble shimano tiagra 12/30 la değiştirirseniz çok daha iyi olur. (yol bisikletinde shimanonun diğer serilerinde en fazla 11-28 var. ) Dikkat edeceğiniz arka vites değiştirici de uzun bacak olmalı yoksa uyum sağlamaz.
- medium boyun size uygun olmadığını düşünüyorum. Small daha iyi . Bacak arası yüksekliğini de dikkate alırsak kesinlikle medium rahat olmaz diyebilirim. (bacak arası yüksekliği doğru ölçmek çok kolay değildir emin olmalısınız)
- Düşündüğünüz bisikletler 100 kg insanlar için bile emniyet sınırlarında yani siz sırt çantası vs ile ile en az 20 kg yük taşıyabilirsiniz
-Çatal açıklığının izin verdiği ölçüde geniş lastik takılabilir. Çok kötü bir zeminde kullanmayacaksanız gerek yok. Hatta ileride şimdikinden daha ince lastik takmak bile isteyebirsiniz
-"Basit tamiratın içinde neler var?" sorunuzu şöyle cevaplayabilirim. Çok hafif malzemeler daha hassas daha komplike olduklarından uzun turlarda gerek dayanıklılık gerekse her hangi bir problem çıktığında yerel tamircilerin baş edebileceği bilgi ve tecrübenin çok üstünde kaliteli servis ihtiyacı duyarlar. yani yolda kalma ihtimaliniz artar. bazı şehir ve ilçelerde 28 jant bulamayabilirsiniz ya da dış lastik. Disk frenden anlayan çıkmayabilir. Yol bisikletinin vites-fren kolunu hayatında ellememiş tamircilerle tanışabilirsiniz. Jant teliniz kırılsa bulmak meseledir.
-Sizin bahsettiğiniz modeller düz gidon. Yol gidonu daha rahatsız olur diye düşünmeyin . Eğilerek sürmek zorunda değilsiniz. hatta ben toplam yolunancak %10 da gidonun alt kısmından tutuyorum . genelde en üstten tutarak rahat şekilde kullanıyorum. elleriniz yukarıda iken de fren sıkmak gayet rahat oluyor.
Son olarak şöyle bitireyim sizin seçtiklerinizde son bisikletimi almadan önce beğenerek incelediğim ciddi olarak almayı düşündüğüm bisikletlerdi. Sonuçta sizin keyif almanız önemli yol bisikletini fazla önermiş olmakta istemem

Aslında pratikte sağlam bir turcu olabileceğimi zannetmiyorum,zaten seçimlerimin üçü de daha çok şehir bisikleti(kafamdan geçen tam zıttı olsa da) Şehirlere sağlam kazıkla bağlanmışız ipimiz uzun değil,durumu değiştirmek için ya ipi koparacaksın ya da kazığı yerinden çıkaracaksın.Bu saatte ancak bu küçük burjuva bunalımı laflar edilebilir kusuruma bakmayın gari.Bu arada kendini beğenmiş zannetmeyin ilk mesajımdaki marka ve mükemmelliyetcililik öz eleştiridir.

Bu durumda bence fazla abartmamak gerekir, titizlik,gezi mesafesi ve biniş şekli olarak bende sizinle aynı durumdayım, forumu biraz okuduysanız insanlar çok daha hesaplı bisikletlerle ne turlar yapıp mesafeler katediyor,önemli olan niyet,gerisi ego tatmini gibi gözüküyor.

dobra olmak gerekirse ilk başta bisiklet alırken 5000 lira gibi hiç te azımsanmayacak bir rakamı direk vermek israftan öteye gitmez kanaatindeyim...
hiç acele etmeden uzun bir detaylı araştırmadan sonra fiyat performans bir ürünü tercih etmeniz size ileride hiç te tahmin edemeyeceğiniz masraflardan kurtarır. hayır para sorun değil derseniz karar komple sizindir üzerine konuşmaya gerek kalmıyor.

Quick speed 1 siparişi verdim ama kadro boyunu 46(18.1inç) mı 51(20.1inç) seçmeliyim (satıcıda 46,51,57 cm leri mevcut) linkini (link)

small seçmelisiniz üsr boru yüksekliği (standover height) 73.8 verilmiş sizin bacak arası boyunuz 74 olduğuna göre bu bile sorun olabilir.

Evet mantıklı olan small gibi ama satıcı(delta bisiklet) 46 51 ve57 sini getiriyomuş öbür boylar özel üretim mi anlamadım doğrusu.Ve de bana 51 cm önerdiler karbona özel bi durum mu anlamadım

Geri