Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tur yapmak hakkında sorular

@Ismaildmr
Hocam bisiklet donanımları için kastettim o cümleyi, çok şükür biliyorum yoksa.
Bundan 1,5 yıl öncesine kadar çok ciddi sağlık sorunları çektim, o günleri asla unutmam. O zaman anlıyorsun ki hayatta paranın hiçbir değeri yok.

Birkaç ay yürüyecek durumum dahi yoktu, dışarı bile çıkamıyordum. Aynı anda birden fazla daha sağlık sorunum oldu sonrasında, sağlığımın önemini çok şükür ki biliyorum.
İnsanın sağlığı yerinde olmayınca cebi dolu da olsa hiçbirşey zevk vermiyor, tecrübeyle sabittir :)

@Ismaildmr Ayrıca şuan şükürler olsunki sağlığım çok iyi, bir daha o günleri görmemem dileğiyle...

Scudo
cannondale synapse model bisikletimi şu şekilde doldursam bisiklete ne kadar zararı olur?

• Beğen
Tepkiler: Seyha07
@Kovalski

Bikepacking geleneksel tur çantaları kadar ağır yük alan bir sistem değil en fazla 15 bilemedin 20 kg yük alır ki videoda tam bir set yok. Bisikletin belirli bir kullanıcı yük seviyesi vardır. Eğer kendi ağırlığın çok değilse çantalarla o ağırlığın içinde kalırsın zaten. İkinci olarak da salınan ağırlık. Yani sağa sola hareket eden ve denge bozan ağırlıklar. Bunların başında sele altı çanta gelir ve sağ sola sallandıkça kadroyu yanal esnetir. Bunun içinde çeşitli yöntemler var. Bir diğerde maşaya takılan drybag'lerin stabilliği. Maşa ne kadar iyi tutturulursa ki videodaki sette bunlar yok maşa ve janta o kadar az yan yük biner.

@Bugraacik benim tur yazimi oku istersen yarar saglar bende kesan-oludeniz yapmistim

@alinahit slm naber ya.. ben iki sene once kiyi ege yapmistim..sizde karadeniz sanirim...dinlendim artik yeter daaa..simdi arkadas bulabilirsem yanima fetiye-hatay dusunuyorum nasipse

• Beğen
Tepkiler: alinahit
@vizeli gezgin ben bu arada egeyi, çanakkale - söke arasını, ve bir kaç günlük bir çok tur yaptım ama maalesef yazamadım hiç. bu sene için farklı planlarım var. sana bol eğlenceler, tekerine taş değmesin.

• Beğen
Tepkiler: gezgino28
@ziyadeniz hocam 10 lt lik sele alt çantalar uzun vadede kadroya zarar mı verir diyorsunuz? arka bagajlar pek hoşuma gitmiyor bu selealtı çantalar daha çekici geliyor bana.sizce 1000 km lik sürüşte ne gibi değişikliklere neden olur bu sele altı çantalar?

@Desert Fox

1000 km uzun bir mesafe değil ama söyle söyleyeyim, 10 tl çantanın hacmi. Bunu 10 kg yükle de doldurabilirsin 5 kg yükle de. Ben üzerine uyku tulumu veya su falanda bağlıyordum ve salınımlarda bisikleti sağ sola çektiğini fark ediyordum. Kadronun o bölümü dikey kuvvetlere mukavemet sağlayacak şekilde inşa edildiği için kadroma güvendiğim halde yanlara doğru esneme beni rahatsız etti. Selenin altına hem çantayı sabit tutacak hem de ekstra suluk takabileceğim bir aparat takarak sallanmayı epey epey azalttım. Şimdi çanta kadro ile hareket ettiğinden o savrulmayı hissetmiyorum. Sele altı çanta ne kadar uzun olursa vektörel olarak ağiırlık sele borusuna o kadar çok yüklenir. Şimdi kendi çantalarımı tasarlama aşamasındayım ve daha kısa ama tombul bir sele altı çanta tasarımı üzerinde kafa patlatıyorum. Piyasada da bu tip çantalar mevcut.

Geri