Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tura çıkanlar ve çıkmak isteyenler buraya

Aykansin

Daimi Üye
Tepki
125
herkese selam arkadaşlar bu başlık altında uzun zamanlı tura çıkan arkadaşların tecrübe ve hikayelerini paylaşmalarını rica ediyorum.

bisiklete binmeye başlayalı yaklaşık bir yıl oldu ve önümüzdeki yaz uzun yol yapmak istiyorum birkaç günlük bir tura çıkmak istiyorum işten vakit bulamıyorum gerçi ama yıllık izinde bir kezde olsa çııkmak istiyorum.

tavsiye ve önerileriniz nelerdir,yanıma almam gereken teçhizat araç gereç nedir,sağlıklı bir yolculuk için bir günde kat edilmesi gereken ortalama yol kaç km dir?

konaklama işini nasıl hallediyorsunuz otel felanmı ayarlıyorsunuz çadır kuranlar varmı? gerçi benim çadırım yok:)

bu konuda bilgi,deneyim ve tecrübesi olan arkadaşların paylaşımlarını bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
bildigim kadarıyla soyluyorum : tek uzun yolculuga çıkma bence bi süre sonra yoruldugun zman ne işim var benim burda işim gücüm yokmu gibi laflar kafandan geçirebilirsin... otelde çok masraflı olur bence bisikletin ve kendin için 2 kişilik çadır al eger çadırda kalıcak yer bulamıyorsan bir benzinlige git ve benzinligin arkasına çadırını kur :) tabi benzinlikteki adamlardan izin alman gerekiyor

teşekkür ederim benzinlik işi hiç aklıma gelmemişti oldukça mantıklı

Herkese merhabalar.İşten güçten okuldan sıkılmış biri olarak alıp başımı gidesim geldi.Aylardır yapmak istediğim ilk uzun turumu önümüzdeki hafta gerçekleştirmek istiyorum.Sanırım azcık cesaretlenmeye ve bikaç tavsiyeye ihtiyacım var.Hiç tecrübem yok.

1-Yanıma çadır almamaya karar verdim.Onun yerine petrol ofislerinin çardaklarında ,çimenlerinde gecelerim diye düşündüm.Pişman mı olurum ?

2-Şu selenin popoyu ağrıtmasına alternatif bir çözümü olan var mı ? Jel kılıf ve pedli tayt ile denedim yine 3 4 saatin sonunda yine ağrı yapıyor uzun yolda ne olucağını düşünemiyorum .

3-Öyle ayrıntılarıyla bir hazırlık yapmadım,genel olarak tamir ekipmanları ve kendi ihtyaçlarımı koyduğum bir çanta yaptım ,kesinlikle şunu unutma dediğiniz veya tecrübelerinizden yola çıkarak tavsiyede bulunucağınız konular varsa çok memnun olurum.

Tura Denizli`den çıkıcam katılmak isteyen olursa arkadaşlığa açığım.

@pisikletcihoca Ben uzun tura çıkmadım günü birlik gidip geldim sadece ama görüşümü söylemek istiyorum. En kötü çadır en iyi çardaktan iyidir bence çünkü kapalı bir alan oluyor. Eğer çadır almayacaksınız gece üşütmeyecek kadar kıyafet giyinin. Çantanız eğer ağırsa bu oturma yerlerinize ekstra ağırlık gelmesine sebep olacak ve rahatsızlık hissettirecek. Sırt çantasıyla uzun yol gereksiz yorucu bir eylem

Bir yerde kalma konusunda çadır illa olmayacaksa gittiğiniz yerlerdeki pansiyonları önceden belirleyin ve rezervasyon yaptırın çok pahalı olmayacaksa.

Öncelikle lastikler dayanıklı olsun. Veya bol yedek iç lastik tasiyin. zaman kaybı az oluyor ama motivasyonu bozuyor.

Az malzeme alın. En önemlisi bu. Aldığınız malzeme çok gerekli ise gittiğiniz yerde zaten vardır köy bakkalinda bile. Alacağınız malzeme gittiğiniz yerde yoksa muhtemelen çok da ihtiyacınız olan birşey değildir. (Bisiklet ile ilgili olanlar hariç)

Çadır almak istemiyorsaniz iyi bir uyku tulumu ve bere alın sinüzitim olduğu için benim için vazgeçilmez. Aksam vardiginiz köy kahvelerinde dayilarla iki muhabbet ederseniz kahvenin içinde olmasa bile kahve önündeki çatılı açıklıkta uyuyabilirsiniz köyün köpekleri rahatsız etmez bu şekilde. Ben bir kere köyden devam ettim bir sonraki köy çok uzakmis koyun dışındaki şehitlikte uyudum besicilik yapan insanların köpekleri gece vakti çok taciz ettiler feneri de kaybettim o heyecanla rezil bir gece geçirdim çantamda sucuk vardı onu bile açamadım kokusuna gelirler diye. Bol şans diliyorum.

Ben tek tura çıkmayı sevenlerdenim. Bunun en büyük nedeni günlük yaptığım mesafelerin uzun olması ve ıssız rota seçimim. Hedeften hedefe günlük yol aldığımdan çoğunlukla hedeflediğim konaklama yerinde kalırım. Ama bazen özellikle hava koşullarından dolayı hedefe ulaşmadan konaklamak gerekiyor. Böyle durumlarda köy muhtarına danışarak bir köyde çadır, benzinlikten izin alarak benzinliğin bir köşesinde çadır veya yola yakın ama işlek olmayan görünmeyen bir yerde çadır kurarım. Gerekecek tüm tamir araçlarını ve yedek parçayı taşarım. Genelde rotam dağ yolları olduğundan hayati önem taşıyor. Biber gazi ve elektro şok hep ulaşabileceğim mesafededir. Yine her duruma karşın iki işaret fişeği ve filikalarda bulunan yiyecek paketi çantamda durur. İlkyardım çantasıda olmazsa olmazlar arasındadır.

Herkese merhabalar. Bu yaz -haziran ayının sonları gibi- tura çıkmayı düşünüyorum. Tekirdağ'dan başlayıp Ayvalık-Balıkesir'e kadar gitmeyi planlıyorum. Giderken köyleri vs. gezmek istiyorum. (Şehir ortamlarını sevmeyenlerdenim.) Yol-yarış bisikleti kullanıyorum.(kron rc 4000) sadece arkasına heybemi koyup yola çıkmak istiyorum. Öyle aman aman bir ağırlık taşımayacağım. (yemek ihtiyaçlarım, kıyafetlerim, bisikletim için yedek malzemeler, çadırım, matım, ocağım). Sorum da şu, yol-yarış bisikletiyle tura çıkan oldu mu? Lastiklerin ince olması turda olumsuz bir etki yaratır mı? (700x25)
Cevaplarsanız sevinirim, herkese iyi pedallamalar! :)

Son düzenleme:
@pedallıyoruuz
lastik ebatını yazmamışsın , şöyle bir lastik köy yollarında rahatça sürmene yardımcı olabilir.
(link)

@ippon

Düzelttim. 700x25 lastik ebatım. Hatta 700x23 almayı düşünüyordum fakat sıkıntı çıkar diye düşündüm.

@pedallıyoruuz 27 mm var.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Geri