Scudo Sports

Turcular şu bisikletin güzelliğine bakarmısınız: Trek 720 disc

Scudo
Hızlı tur için iyi olabilir. Yarış bisikleti konseptinde olduğu için pek bana göre değil.

Merhabalar;

Trek 720 modeli çok fena kafamı kurcalamaya başladı. Bütçemi tam olarak ayarlamama 1-2 ay daha var. Şehir bisikleti kullanıcısıyım, 2 sene kadar bir zamandır bu şekilde devam ediyorum. Yol bisikletine geçmek için araştırma yaparken bu modeli gördüm. Tam olarak yol bisikleti formatında olmadığını biliyorum ancak şehir kadar ara bir formda da değil gibi geldi bana (bu konuda tecrübeli olmadığımı da söylemem gerek). İnternette çok fazla incelemesini de bulamadım. Beklentim biraz hız artışı, biraz daha düzenli spora dönebilmek, bisikletten aldığım keyifi arttırmak, bir yandan da bana tanıdık gelen formdan çok da fazla uzaklaşmamak. Lastik olarak 700x38 den 700x28'e geçiyor olmak da biraz cazip geliyor şu anda.

Kısacası kafam fena halde karışık :)

Linkini de paylaşayım.

(link)

Olumlu olumsuz yorumlarınızı bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
harikaymış. 920 modeli Türkiye'ye gelse keşke.

4 aydır bu bisikleti kullanıyorum. Özellikle de tırmanışlarda farkı hissediyorsunuz. Kurban bayramı tatilinde Kayseri-Adana turu yaptık 420 km (100 km orman yolu) ve 25-30 kilo yükle çok rahat kasmadan dağları aşabiliyorsunuz. Yabacı forumlardan okuduğum yorumlarda arka jant telinin kırılmasından yakınıyorlardı. Benim de bugüne kadar bir tel kırıldı. Uzun turlara çıkarım diyorsanız harika bir bisiklet. Tavsiye ederim. Bir kere 38 den 28 e geçmen bile büyük fark sağlar ki bu bisikletle 23 e kadar inebilirsin. :)

@KaragolAbdullah
Hocam ben bisiklet göremedim:) daha çok zincirli, bisiklet görünümlü araba gibi

@KaragolAbdullah

dostum sorularım olacak.
-Jant teli bisiklet yüklüykenmi kırıldı. Malum bu bisiklet 24 telli.
-Peki bisikletin çatal aralığı 28 hacimden büyük lastikleri kabul ediyormu, 32-35 hacim lastikleri.
-göbekler rulmanlımı
-kayseride ben neden size rastlamadım.

@mehmetsunu Türkiye'de bana uygun kadro kalmadığından Temmuz ayında İngiltere'den aldım. Evans cycles dan o zaman 1200 pound fiyatı vardı. Yurt dışına satılması yasak olduğundan İngiltere'de bu işleri yapan Türk birisi ile tanıştım. O satın alarak tır ile gönderdi 13-14 gün sonra kapıma kadar getirdiler.

@KaragolAbdullah

1200 pound iyi para. Yurtdışı fiyatı bile pahalı. Değermi değer. Ama o fiyata alternatifler artıyor.

• Beğen
@mehmetsunu nakliye ücretiyle beraber Türkiye fiyatıyla kafa kafaya gelmişti. Geçen ay fiyat 900 pound a kadar inmişti 49 kadro ama oda satılmış. Bundan sonra 2017 modelleri satılır galiba

• Beğen
@KaragolAbdullah

Güle güle kullan benim hızlı hızlı tur konseptine en uygun bisiklet. Tur amaçlı tasarlanan dede bisikletlerini sevmiyorum. Hem ağır hem çizgileri demode oluyor. Bisiklet birazda insanın tarzının yansıtmalı. Trek 720 bu bakımdan oldukça modern bir bisiklet ve tur için yeni özellikleri barındırıyor. Adana turunuza ilişkin bir yazı forumda varmı. Yoksada sizden böyle bir yazı ve fotoları bekliyoruz.

Trek 720 serisi bisikletleri geri çağırmış. Çok şikayet alan jant teli kopması sebebinden. Ancak jantlar çürük diye değil, tel koptuğunda fren mekanizmasına sıkışabilir ve bisikletin aniden durmasına sebep olabilir demişler.

(link)

Ben hala, disk frenli bir tur bisikletinde (light da olsa tur bisikleti yüklenecektir, bagaj deliği bile var) neden 24 tel kullanılmış anlamış değilim.

selamlar

Geri