Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Turda flatbar mı dropbar mı kullanmalı

@Alp Tigin Tengrikut
Evet onlarda cok rahatlar ama açı ve duruş sabit kaldigindan bir dropbar gibi asla olmuyorlar Candan

Scudo
Bence bu konuda genelleme yapmamak gerek. En doğrusu kime hangi gidon rahat geliyorsa, onu kullansın.
Düz, kelebek ve drop türü gidonları kullandım. En rahat gelen dropbar oldu. Dropbar sadece yarış, hız amaçlı kullanılır demek çok doğru değil. 70-80'lerde Avrupa'daki urban commuter'lara bakarsanız çoğunun dropbarlı olduğunu görüsünüz. Zaten düz gidona barend takarak aslında dropbar'ın tutuş pozisyonunu yakalamaya çalışıyoruz. Kelebek gidonun da çok konforlu olduğunu düşünmüyorum. Neticede fren kolu nerdeyse çoğunlukla ordan tutuyoruz, bu gidon türü bana fazla konfor sağlamadı.
Kelebek ve düz gidonlarda 60-70 km'lerde başlayan ellerimdeki rahatsızlık ve uyuşma hissi dropbarlı bisşklete geçince ortadan kalktı. Bisikletimde çift fren olmasına rağmen, flatbar pozisyonunda hiç kullanmadığımı ve hep sti fren kollarının boğazından tuttuğumu farkediyorum.

Bireysel tercihler kullanım sitili burada önemlidir.Şahsen şimdiye kadar geyik boynuzu şeklinde ters çevrilmiş maymun bar deneni kullandım .Bundaki esas sebep kadronun ufak olması fazla eğilmem di .Birde şunu ekliyeyim yazın 130 derece olan asfalta kimse beni gömüp bisiklet sürdüremez.Her ne kadar dik dursan da zaten Kamburu çıkmış cüzzamlı kelt yaratığı gibi gözüküyorsun.Bunun dışında diğer gidon evet sürüş dinamiği açısından gayet iyi buna bir şey söylemem.Ama ülkeye dolar kuru vs gibi bahanelerde şimdilerde gelen zozo mudur zortik midir nedir ne üdüğü belirsiz parçalar yüzünden istenilen vucut sağlığını sağlamak zor oluyor. HOş önceden de gönlümüze göre parça bulamıyorduk öpücüklü kar edilebilecek parcaları firmalar sattığı için188790

Geri