Scudo Sports

Türkçemize Sahip Çıkalım

Kendime , milletimin değerlerine , toz kondurmamak gibi bir zihniyette değilim , bundan emin olabilirsiniz. Bu ülkede o kadar çok eleştirilecek hatta nefret edilebilecek şey var ki bazen neden bu ülkeyi sevdiğimi düşünmüyor değilim.
Dil zenginliği denildiğinde benim aklıma sizin düşüncenizden farklı bir düşünce geliyor ve bundan dolayı düşüncelerimiz çelişiyor. Ama en azından dilimizi koruma ve dilimizin geliştirilmesine yardımcı olma konusunda hemfikiriz.

Scudo
:rolleyes: @andac
Andac 'cım seninle aynı görüşteyim .
.. Bir dilde,bir kelimenin birçok kavramı karşılaması o dilin zengin olduğunu değil,fakir olduğunu gösterir ... deniyorsa fakirlik tanımı bu ise .En azından benim biliğim kadarıyla İngilizce Türkçe'den daha fakir bir dil oluyor .. Mutlu olmadım desem yalan olur.:) .
Başka bir fakirlik zenginlik tanımı olması lazım gibime geliyor...
Kökeni yabancı olan kelimelerin Türçe karşılıklarını ararken anlamlarından anlamsızlık çıkarmak bana çok anlamlı gelmedi doğrusu ..Kafama yatmadı ..
Aslında bu pek benim konum değil ,herkese saygılar ve sevgiler olsun .. ..

Hasan Hakan Koç ağabey,hem ''aslında bu pek benim konu değil'' diyorsunuz,hem benim fikrimi doğru bulmadığınızı söylüyorsunuz,hem de kendiniz zengin dile yeni bir tanımlama da getirmiyorsunuz.Bu konunun neden sizin konunuz olmadığını düşünüyorsunuz?İzmir'de Türkçe konuşulmuyor mu?Bence,bu düşünceyi kafanızdan atın,bu konu Türkçe konuşan herkesi ilgilendiriyor bence.Bu konuyla ilgilenin lütfen,böylece eğer ben halıysam buna ikna olursunuz,eğer değilsem siz de kendi zengin dil tanımlamanızı yaparak beni ikna edersiniz.
Andaç hanım,buna sevindim,çünkü eğer o zihniyettiki bir insanla tartışıyor olsaydım bu konuyu,boşa zaman harcıyor olacaktım.

Andaç isminin bayan ismi olduğunu sanıyordum.Andaç beyden özür diliyorum.

Geri