Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Türkiye AB'ye girmeli mi?

AtamIslam

Üye
Tepki
56
Türkiye sizce AB'ye girmeli mi ? Ne faydaları ne zararı olur ? Neler değişir?

Scudo
Girebilir mi giremez mi oylaması yapsak ona göre karar versek :D

http://www.yapfiles.ru/files/1474553/112779495_gifs_05_1_.gif

Girmemeli. Hiçbir standartını karşılamadığımız birliğe de giremeyiz zaten ayrıca.

türkiye'de yaşadığım için "evet girmeli"
avrupa'da yaşasaydım "kesinlikle girmemeli, adminler konuyu kitlesin"

Bence de girmesin. AB bir ABD projesiydi zaten ömrünü doldurdu
Özellikle ukrayna'daki kırımdaki olaylar sırasında da bir caydırıcı özelliği olmadığı anlaşıldı. Yarın Polonya'nın litvanya' nın başına da aynı şeylet gelebilir. Ekonomik olarak ise almanya Fransa'nın işine yarıyor.

@Murat Cömez Abi, bunlar dediğin ülkelere gittin mi acaba? Ona göre cevap vereyim. AB'nin tüm mütabakatını ekonomik gereklilikler falan mı sanıyorsunuz siz? Ekonomik olarak bakıldığında AB'nin öncülerinden Fransa'nın bile durumu çok iyi değil.

Kültürel, politik, siyasal kurallar var mütabakatta. Saydığın ülkeler onları karşılayamıyor gibi gözüküyor da, politik ilişkilerini doğru seviyede tutabildikleri için aslında sırf o noktayı bile karşılıyorlar. Türkiye neyi karşılıyor şu anki haliyle? Oldu olacak bu halimizle bir de girebileceğini iddia edip şu anki hükümetin eline daha da fazla güç mü verelim yani?

Milliyetçi olucam derken hayalperest olmayın.

@drumbanger
Kibris haric hepsine devamli gidiyorum, ya sen hangisine gittin? Ben 43 senedir Ab ülkesinin icin de yasiyorum ya sen?
Bunun miliyetcilikle alakasi yok ben sadece durumu türkiyeden daha kötü olan ülkeler neyini karsiliyor diye sordum. Bu isler sirf politikasinin karsilamasiyla olmuyor malesef.

Acaba türkiye ab ye girmeme sevebi ekonomisinden ve politikasindan dolayimi yoksa müslüman ülkesi olmasindan dolayimi. Önce bi nedenini düsünün sonra bu tür sorulari sorun.

Vatanimizi arti kötülemeyi, bir sey olmaz, sunu bunu yapamaz demeleri birakinda ilerletmeye bakin.

@Murat Cömez Türkiye'nin temel ekonomi kaynağı nedir? Tarımcılık ve hayvancılık. İnşaat var bir de, onu sürdürülebilir bir ekonomik kaynak olarak görmemek lazım. Tarımcılık ve hayvancılığı AB'de öncül olarak yapan Fransa var bir kere. Kurucu ülkelerden olan. Türkiye'nin AB'ye girememesinin en başlıca sebebi budur.

AB'de durumu Türkiye'den daha kötü olan ülke yok. Örnek gösterilen tüm ülkelerin orta ve uzun vadeli eğitim, ekonomi planları gün gibi ortada. Türkiye'nin her yıl değişen bir eğitim planlaması, asıl ekonomi kaynaklarını görmezden gelerek inadına yönelmiş olduğu ve tamamıyla rant içerikli bir inşaat sektörü var. Yani Türkiye'nin müslüman oluşundan dolayı AB'ye alınmamasına gelene kadar var daha sebepler.

Ülkelere gidip gitmeyişini yorumunun hiçbir temeli olmamasından dolayı sormuştum. Şimdi anladığım kadarıyla temellendirdiğin şeylerin doğruluk payı olmadığını da gözler önüne serdik. Ki, Avrupa Komisyonu'nun yasaması AB ülkelerindeki parlemontoların yasamasından üstündür. İngiltere'nin çıkış sebeplerinden biri de bu zaten. Oy vererek seçtiğimiz vekillerin yasamasından üstün olan bir yasama organı var AB düzeninde. Türk insanı bunu kabul edebilecek ve uygulayabilecek kapasitede değil. Bu da sebeplerden birisi.

@drumbanger
Tamam sen haklisin.

Su sözünden sonra "AB'de durumu Türkiye'den daha kötü olan ülke yok" sana bilgilerinle basarilar dilerim. En iyi egtimlis ise bulgar ve romanya ol oluyor herhalde. Egtimleri de dilenmek ve hirsizlik.

• Beğen
Tepkiler: Hues
Bu konuda 3 şey söyleyebilirim:

1- Herşey ekonomi değildir.
2- Ekonomi herşey değildir
3-Bakınız Madde 1 ve madde 2 :asik:mad:drumbanger

Geri