Scudo Sports

Türkiye ve Spor Kültürü

omerrrr

Aktif Üye
Tepki
115
Türkiye spor kültürü olan bir ülke mi? Futbol yönünden evet ama diğer branşlar maalesef...Futboldaki başarı da zaten ortada. Ki aynı anda 5 kanalda futbol konuşup hakem eleştirmek başka nerede olu? Pekin olimpiyatlarından sadece bir altın çıkarmamızı neye bağlayalım acaba? Devletin yeşil alanları koruyup spor alanları yapacağına sürekli imar affı verip özel hastahaneler yada alışveriş merkezleri yaptığı başka hangi ülke var? Başarı bedel ile ödenir. Peki bir bedel ödeniyor mu? Kaç tane öğrenci ilköğretim yada ortaöğretimde eline cirit yada gülle aldı? SBS yüzünden dersaneyle ortak olup net performansını geliştiren ama bi yandan da ruhsal ve fiziksel yönden sürekli sınıfta kalınan kaç tane ülke var? Dünya ikincisi olan basketbol takımımıza gayrimenkul ve altın saçılırken kaç tane işadamı spor tesislerine yatırım yaptı? ...Bütün bunlar Başbakanın Pekinden dönen kafileye neden az altın getirdiniz sorularını yanıtlamada yardımcı olur umarım.

Scudo
malesef size katılmıyorum
Türkiye de futbol kültürü de yok.
Spor gelişmiş insanın ihtiyacıdır, çocukluktan itibaren gelişmişlik ile birlikte yanyana yürür.
Bunu yurt dışına çok gidenler veya orada yaşayanlar bilirler.
Salt ekonomik olarak değil ama kültürel olarak da gelişmiş kişilerin işidir spor, orta doğuda yolda koşan adama normal gözle bakmazlar, ama Lübnan da orta doğuda ve spor yaygın olarak yapılır.
Televizyonda maç izlemekle spor kültürü oluşmaz.
Spor katılımdır.
Bir tenis maçına binlerce dolar verip izleyenler maçtan sonra bir hafta laklak etmiyorlar, o adamların tamamı tenis oynuyor zaten :)

Şimdi tarihe bakmak lazım Roma'ya, uyuşmuş uyuşturulmuş toplumlara.
Hani bazıları der ya halk ne istiyorsa yöneticiler onu yapmalı.

Bence yönetici halka önder olmalı göstermeli, anlatmalı, halka kalsa Yerinde Sayarsın.

@Bartuğ Sayın

Bende size katılıyorum :) türkiyede futbol kültürüde yok. Türkiyede futbol hakeme, oyuncuya küfürden geçiyor. Bu kadar çok sevilmesinin nedeni ise sporun farklı dallarına yönelinememesi.

Hepimiz bisiklet kullanıyoruz ve maliyeti konusunda fikir sahibiyiz. türkiye'de asgari ücret olsun öğretmenlerimizin maaşları olsun bu seviyede iken, gelen malların fiyatlarıda bu kadar fazla iken mahalle arasında top oynamak kalıyor çocuklarımıza.

Geçenlerde işte elin adamı böyle bisikletci yetiştiriyor diye başlık vardı. Ben bu manzaraları türkiye'de de görmek isterim ama imkanlar el vermiyor. Ülkemi seviyorum ama bunları düşündükçe başka bir ülkede doğulması gerekiyormuş da demiyor değilim...

imkanlar el vermiyor,fakir ülkeyiz,spormu bizi kurtarcak lak lak lak lak lak.....
Türkiyede para yok dimi?Neredeyse kapıcıda bile chreekoo jip var,milletin cebinde 2 milyarlık iphone var alış veriş merkezlerini saymıyorum bile iş yapıyorlarki demekki heryerde varlar dimi?,neredeyse her mahallede bir starbucks var ve hınca hınç dolu demek boş vakitte var.
Bu halk spor yapmak istemiyor bu halk rahata alışık bu halk kültürsüz her 1000 kişiden biri senede 1 tane kitap okuyor :))
Bir spor salonuna üyelik ortalama senelik 700 800 lira sokakda koşmak beleş hatta,Boks yapmak için klüpler neredeyse adamlara para vericek.
Ben inanın türk olduguma utanıyorum geçmiş hayatımda ne hata yaptımda bu topraklarda doğdum diyorum bazen ama sorna gene milliyetçi genlerim devreye giriyor ve uyuşuyorum işte budur türklük artık

@derşan sezer

Haklısın hocam ben fikirlerimi birazdaha kırsal ve geliri düşük kesime yönelttim ama türkiye'de görmezden gelinemeyecek kadar büyük bir zengin ve kalbur üstü kesim var. Benim arkadaşlarımdan birisine sende bisiklet al bak bende aldım turlarız dedim ki yarın gitse yüksek meblada bisiklet alabilecek birisi. Boşver bisikleti sen sürersin ben araba ile takip ederim gider bir yerde otururuz dedi. Hernekadar şaka ile karışık olsada bu cümle aslında dediğin gibi bu millet spor yapmak istemiyor...

Ne spor var nede kültür. Hiç bir şey yok, dahada kötüye gidiyoruz, kendime bazen soruyorum neden Almanya yada Amerika da doğmamışım diye.

Geçen hafta sonundaki Galatasaray-Fenerbahçe maçından önce o fenerli taraftarların otobusdeki vaziyetlerini gördüm, insanmısınız siz ya dedim. Bütün camları kırmışlar, camlardan kapılardan sarkmışlar. Görüntü insanlık dışıydı.

Spor ha spor, peh...

Alper Yıldırım'ın da dediği gibi türkiyede futbol hakeme ve oyuncuya yönelik küfürlerden ibaret.

Ha demiyorum ki tükriyeden iyi futbolcular çıkmıyor.Ama çıka çıka sadece 3-5 futbolcu çıkıyor.

İstanbul 2010 Kültür Başkenti - 2012 Avrupa Spor Başkenti olarak seçildi.

Merak ediyorum acaba neye göre seçiliyor?

Yoksa bu başkentler Açık Arttırma ile mi seçiliyor?

Gelelim Bisiklet mevzusuna.

Ben daha 1 ay önce Miwok 1163D aldım. Fiyatını duyan arkadaşlarım "Oha , o şeye okadar para verilirmi ? " "Ben olsam üstünde az daha katıp bir motorsiklet alırdım" gibi yorumlarda bulunuyorlar.

Tur esnasında Saklıgöl'e tırmanırken bir araç yaklaştı ve ;

-Nereye gidiyorsunuz?
-Saklıgöl'e
-Abi siz kafayı peynir ekmekle mi yediniz? Ben arabayla gelmeye üşeniyorum buraya..!

Ve dün tur dönüşünde bir benzinlikte mola verdik.Benzinliğin merketine girdiğimde;

kasiyer:Nerden geliyorsunuz?
-Nerelisiniz?
-Buralıyız.
Kasiyer:Aklınızımı kaçırdınız? Gidilirmi oraya bisikletle?

Evet yorumu size bırakıyorum.

Yukarda da belirttiiğniz gibi mesele sadece vizyon meselesi sanırım. Ve kesinlikle ekonomik değil..Sosyal devlet ilkesinden yola çıkarsak , her bireyin ister fakir ister zengin spor yapma hakkı olmalıdır vardır yada anayasa'ya eklenmelidir. Spor yapmak bir ayrıcalık olmamalıdır.
Geçen seneye kadar Urfa'nın bir ilçesinde doğu görevi için çalışıyordum. 200 bin nüfuslu bir şehir. Kapalı spor salonu ve stadı var. Kapalı spor salonu hadi neyse anca yetiyor toplantılara müsabakalara. Ama şehir stadyumu içler acısı. İyi kötü bir çim ve oturmak için birkaç demir iskele ... özel günlerde Kaymakam Bey üstü kapalı yerde selamını verip gidiyor. VE bu şehire 500 bin ytl ye asansörlü üst geçit yapıldı bir zenginin desteğiyle. Asansörü falan takılmadı tabi camlar kırık..Şehirde dönen paranın haddi hesabı yok..ama birileri nedense bu ülkeden bir Nadal bir Hüseyin Bolt çıkmasını istemiyor...

Spor! O ne?

Millet göbek büyütmekten başka birşey bilmiyor.

Halı saha maçına çıkmadan evvel sigara içen, izmaritini sahanın içine atıp maça başlayan adamdan ne beklersiniz?

Hong Kong'da arkadaşım var. Sabah işe gitmeden önce muhakkak parklarda spor yapıyorlarmış. Hem de yüksek nem oranına rağmen...

Her yaşın kendine göre bir grubu oluyormuş. 60-80 yaş grubu insanlar bile ufak ve sakin hareketlerle spor yapıyorlarmış.

Kata çizenler, düz koşu yapanlar...

Bisiklete binenleri söylemedi bile, çünkü onlarda ata sporu gibi birşeymiş. Her yaştan insan bisiklete biniyormuş...

Biz de ata binmek ve güreş tutmak en meşhur spormuş. Her Türk genci bu ikisini öğrenmeden yetişmezmiş. Şimdilerde atlar sadece hipodromlarda görülebildiği için bu sporun yerini ganyan sporu aldı. Güreş de sadece sokaklarda kız derdine yapılan bir güç gösterisi haline geldi....

Tüm Türkiye'ye genellemenin yanlış olduğunu düşünüyorum.

ben meraksız bir toplumuz diye düşünüyorum. merakımız sadece dizilerde ne olmuş kim kiminle faan diye. reklamlar bile (marmara forum reklamında daha fazla dedikodu falan diye afişler vardı)

yine de türkiye de niye doğdum diyenlere bir teselli. böyle olmamızda batı dünyasının da etkileri var. her neyse en azından iran da doğmadık. ırakta filistin de doğmadık ya da bangladeş, somali ne biliyim dünyanın durumu türkiyeden daha kötü bi yerde .

bu nedenle daha yaşanabilir bir dünya için moralimizi bozmayalım. insanlara her zaman pozitif yaklaşmakta fayda var. bizim insanımız niye böyle falan demeye gerek yok.biz böyleyiz işte. futbolda cam çerçeve indiren adama nasıl pozitif yaklaşılır bilmiyorum ama,

spor yapmayan insan gergin sinirli asabi oluyor diyeyim noktayı koyayım

• Beğen
Tepkiler: omerrrr
Türkiye'de adam gibi futbol kültürü de yoktur ki, futbolu bilmeden ahkam kesen çok fazla insan var.

Geri