Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Türkiye'de bisiklet sektörünün kötü gidişatı

Çünkü yakın zamanda, banka hesabınızdaki tüm kaydi varlıklarınıza erişiminize çok ciddi kısıtlamalar gelecek. Demedi demeyin.
Bu kadar büyük bir iddiadaki kaynağınız nedir?
 
Scudo
U.S.A 'de tek maaşla araba alıp artı o ay geçinecek kadar para kalıyor.Bizde ortalama bir dağ/yol bisikleti için şu an 5 asgari ücreti gözden çıkarmak gerekiyor.
 
Türkiye ekonomisine dair güncel verileri okuduğunuzda, gidişatın sıkı sermaye kontrolleri olduğunu siz de görebilirsiniz.
O dediğiniz olduğunda zaten derdimiz sadece ekonomi olmaz.
"Bunun ihtimali" yok demiyorum. Olabilir. Olmaz dediğimiz neler oldu son 10 yılda.

Ama dediğim gibi; Eğer işler o raddeye gelirse, geri dönüşü olmayan yola girmişiz demektir. Ondan sonra da sadece mal değil can güvenliği de oldukça tehlikede olduğu bir ortamın içinde buluruz kendimizi.
 
  • Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Tabii ki kötü gidiyor. Ve bunun büyük sebebi maddi durumlar. Arkadaşlar yahu ben bisiklet alabilmek için kredi çekmek zorunda kaldım. Bisiklet alabilmek için 12 ay boyunca aylık 1040 TL ödeme yükümlülüğünün altına girdim. Hadi buna eyvallah diyelim. Ekipmanlar ne olacak? Ön arka far mesela. Çantalar, lastikler,jantlar... Ekipmanlar çok pahalı. Neyi nasıl yapacağımızı bilemez duruma geldik.
 
Durum öğrenciler tarafında ise daha vahim. Sabit bir gelir kaynağı olmayan bizler için bu spor neredeyse imkansız. Lastik eskiyor, zincir ruble eskiyor, kıyafetler eskiyor, ayakkabı ve kal eskiyor. Bunları düşündüğümüzde gerçekten insanın hiçbir şeyde hevesi kalmıyor. Siyasete girmek istemiyorum fakat girmek artık Allah'ın emri oldu. Çıkıp televizyonlarda bangır bangır "Halkımızı enflasyon karşısında ezdirmedik" demesini biliyorlar ve bazıları tarafından alkışlanıyorlar. Çok üzücü.
 
Eğer işler o raddeye gelirse, geri dönüşü olmayan yola girmişiz demektir.

O yola çoktan girdik...

ABD'nin CDS primi 16. 5 yıllık ABD tahvillerinin USD bazında yıllık net getirisi %2.8.
Türkiye'nin CDS primi 728. Türkiye'nin 5 yıl vadeli USD borçlanabilmesi için ödemesi gereken faizi siz hesaplayın.

Bu yıl beklenen cari açık en iyimser tahminle 45 milyar USD. Enerji fiyatlarındaki yükseliş devam ederse 60 milyar USD'ye kadar çıkabilir. 12 ay içinde çevrilmesi gereken kısa vadeli döviz cinsinden dış borç 170 milyar USD. Bankaların sendikasyon kredilerini yenileme oranı %80'lerde kalıyor.

Ülkede değil ama devlette döviz bitti. Devlet malı denizdi, domuzlar yiye yiye geriye bir şey bırakmadılar.
 
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi
İşin bir de şöyle kısmı var, Türkiye'deki bisiklet ithalatçıları doğru düzgün ithalat yapmıyorlar veya yapamıyorlar. Bunun sebeplerinden biri de bildiğim kadarıyla yurtdışındaki üreticilerden kaynaklanıyor, üretimle ilgili sıkıntılar var , navlun ücretleri vs.
Ama bir yandan da 1500 euro luk kişisel alım sınırını 150 euro ya çektiler. sonuçta 150 euroya bisiklet yok tabii ki. Türkiye'ye gelmeyen , getirilmeyen ve Türk üreticiler tarafından üretilmeyen bir bisiklete sahip olmak imkansızlaştı. Ancak yurtdışına kendimizin gidip bir şekilde getirmemiz gerekiyor (hala o hak var mı , onu da bilmiyorum).
Sonuçta "istediğimiz gibi" bir bisikleti kullanma hakkı elimizden dolaylı olarak alınmış oluyor, sadece eldeki mevcutlarla kısıtlanmış durumdayız. Bu da ayrı bir sıkıntı bence
 
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Eğer bu haberdeki ülke Türkiye ise,durumun ne kadar vahim olduğunu anlamak için ekonomist olmaya gerek yok! Elde avuçta ne varsa bitti sıra rezerv altına geldi demek herşeyin sonuna yaklaşıldı demektir! Ülke düzgün yönetilemediği gibi,maalesef lime lime doğranıyor demektir! Berbat bir arap zihniyeti,din kisvesiyle aldatılan cahil vatandaş ve kaçınılmaz son! yazık ettiler memlekete,ama ben yinede bunun ülkeyi bitirme adına bir proje olduğu kanaatindeyim,başımızdakiler her ne kadar yemeye doymayan açgözlüler olsalarda planın bu kadar kusursuz işlemesi beni bu düşünceye sevk ediyor.
Hangi merkez bankası tonlarca altın sattı
İngiltere Merkez Bankası'nda yabancı bir merkez bankasının piyasa fiyatının altında tonlarca altın sattığı öne sürüldü.
odatv_image_86__93d80dd5da3c45.jpg

(link)

Geçtiğimiz günlerde Londra piyasasında döviz rezervlerini artırmak isteyen bir Merkez Bankası'nın yapabileceği büyüklükte altın satışı gerçekleştiği iddia edildi. Bloomberg'in haberine göre piyasadaki fiyatların altında yapılan altın satışının hangi merkez bankasın ait olduğu söylenmedi.
İngiltere Merkez Bankası'nın kasasında dünyanın en büyük stoklarından biri olan ve diğer merkez ve ticari bankalar adına elinde 5 bin 670 ton altın bulunduruyor.
Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 2021 yıllık faaliyet raporuna göre ise brüt rezervlerde bulunan 657 ton altının 117 tonu İngiltere Merkez Bankası'nda tutulduğu belirtildi. Yani 500 milyar liralık altının yaklaşık 100 milyarlık kısmı İngiltere Merkez Bankası'nda olduğu öğrenildi.

Odatv.com
 
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Geri