Scudo Sports

Türkiye'de bisiklet sürmek için en yaşanılası şehir

Şu an yaşadığım şehir Niğde'de bisiklet yolları var. Yani isteyene yer mevcut. Tırmanış antrenmanları için de uygun bir coğrafyası var, ben bir ara 400-500m tırmanırdım ama köpeklerden dolayı bıraktım :)

Dezavantajı ise, önceki mesajlarda da bahsedilmiş, İç Anadolu genel olarak sabahları soğuk, gündüz ise yakan bir güneşi var.

Scudo
Muğla deyip kaçayım, ama özellikle Ören, Akbük, Kıran gibi Gökova'ya bakan yerler nefis. Fethiye için de 9/10 puan bıraktım :D

Adana değil maalesef, taş yiyebilirsin kafana ana caddenin ortasında gasp edilebilmek uğruna, zaten trafik malum, girilmeyen semt çok, erkek tayt giyer mi alimünyüm nidaları fazla, leş gibi bir sıcak 4 ay. Ben tayin yazdım gidiyorum yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim 🙏🙏🙏

Sakarya. Bu yüzden Sakarya'ya taşınmayı düşünüyorum.

Busene nasipse fethiye alinca köyü merkezli 3 günlük bir tur hazirladim. Yollari genel olarak guzel ama bazen soguk asfalt olabiliyor ama sürülür. Doğasi insani mest ediyor. Marmariste öyle. Kisacasi muğla 1numara.

Eskişehir, coğrafi yapısı gereği genel olarak bisiklet kullanımının yaygın olduğu bir şehirdir.
Özellikle demir yolu, şeker fabrikası işçileri gibi emeklileri havalar elverdikçe hala her yere bisikletle giderler.
Bu kültüre bağlıdırlar.
Buna rağmen sadece bisiklet için ayrılmış yol miktarı oldukça kısıtlıdır.
Bugün de belediye başkanı Ayşe Hanım bu yönde daha önce sanırım vaat ettikleri bir projenin ilk kısmını duyurmuş.

Adsız.jpg

Konuyla çok alakalı değil ama görünce bi geçmişe gittim. Anne tarafım İzmir Torbalı’lı olduğu için 90’larda 8-10 bin nüfuslu bi ilçeyken sık sık giderdük tabi, o dönemlerde 70’lerinde olan dedem ve dayım her yere vitessiz bisikletleriyle giderlerdi. Dedemin bi terzi dükkanı vardı Tepeköy’de, hemen hemen 5-6 km kadar bi yol evden, yaz kış demez bisikletiyle gider gelirdi rahmetli sürekli. Dükkanının yanında da müthiş kumru yapan bi büfe vardı. Hey gidi günler, 30 sene geçti nerdeyse üstünden şaka gibi.

• Beğen
Tepkiler: AykutA ve Özcan
Busene nasipse fethiye alinca köyü merkezli 3 günlük bir tur hazirladim. Yollari genel olarak guzel ama bazen soguk asfalt olabiliyor ama sürülür. Doğasi insani mest ediyor. Marmariste öyle. Kisacasi muğla 1numara.
Fethiye'de zaman olursa Üzümlü (Yeşil Üzümlü), İncirköy, Nif üzerinden Denizli yolu nefis. Geniş yol, kaymak asfalt, enfes doğa. Yolu düşene önerilir 😍

Acı sevenlere Babadağ önereyim :D 2 kez çıktım, yine çıkarım

Erzincan bu anlamda müthiş, gravel al köylere git, yol bisikleti al Erzurum'a git, mtb al dağlara çık. Bir kaç arkadaşım var, resmen yaşıyorlar bu hayatı.

Konya, Eskişehir, Sakarya da aklımda kalmış bu açıdan.

Fethiye'de zaman olursa Üzümlü (Yeşil Üzümlü), İncirköy, Nif üzerinden Denizli yolu nefis. Geniş yol, kaymak asfalt, enfes doğa. Yolu düşene önerilir 😍

Acı sevenlere Babadağ önereyim :D 2 kez çıktım, yine çıkarım
Babadag kralice etap :)

Konya bence. 635 km bisiklet yolu mevcut ve yokuşu az.

Gönlüm Çanakkale diyor. rüzgara karşı antreman yaparsın, tırmanış istersen Kazdağları'na doğru yardırırsın. canın mı sıkıldı, Bozcaada yada Gökçeada'ya git ada turu yap. miss gibi şehir😅

• Beğen
Tepkiler: areklim
Konya bence. 635 km bisiklet yolu mevcut ve yokuşu az.
Tamamen göz boyama işi bu bisiklet yolu. Kullanılabilirlik düzeyi oldukça az. Yol bisikletimle girebildiğim bisiklet yolları oldukça nadir. Yeni yapılan yollarda dahi titreyerek gidiyoruz. İşini bilen bir yönetim olsa çok güzel işler ortaya çıkacak ama maalesef. İş yapmak yerine göz boyamayı tercih ediyorlar.

Fethiye'de yarımada ve kayaköy kısımlarını içeren bir sürüş yapmak nasip olmuştu. Çok etkilenmiştim. Diğer etapları da teker teker denemek istiyorum ama sağlam bir gravel bisiklet lazım o yollara. Hatırımda kalan yolları çok kötüydü. Ama doğası yolun kötü oluşunu unutturuyor :) Bolca vakit olacak her taşında toprağında süreceksin, yürüyeceksin. Türkiye'nin cenneti gibiydi oralar.
1000064039.jpg1000064040.jpg
O zamanlar bisikletimin rengi orijinaldi :)

Gönlüm Çanakkale diyor. rüzgara karşı antreman yaparsın, tırmanış istersen Kazdağları'na doğru yardırırsın. canın mı sıkıldı, Bozcaada yada Gökçeada'ya git ada turu yap. miss gibi şehir😅
Gez gez bitmiyor. Dağ yolları patikalar Ezinede köfte Geliboluda döner :) yemeli içmeli turlar. Sosyal turlar için ÇABİP daha ne olsun Kesinlikle Çanakkale derim

Antalyaaaa :) tırmanış desen var düz yol desen var teee alanya'ya kadar. şehir için yoğun trafikte önermiyorum sabah çok erken saatlerde olabilir. şürüş tipinize göre her seçenek mevcut anlayacağınız ;)

Bursa da fena değildir :) Denizimiz, dağımız, ormanlarımız, göllerimiz. Her ihtiyaca göre yolumuz mevcut.
Sürücülerimiz de sanki bisikletçileri göre göre bilinçlendi biraz. Geçmiş yıllara kıyasla epey saygılı ve hoşgörülüler bize karşı, maşallah diyeyim :)🧿

Bursa da fena değildir :) Denizimiz, dağımız, ormanlarımız, göllerimiz. Her ihtiyaca göre yolumuz mevcut.
Sürücülerimiz de sanki bisikletçileri göre göre bilinçlendi biraz. Geçmiş yıllara kıyasla epey saygılı ve hoşgörülüler bize karşı, maşallah diyeyim :)🧿
Halbuki,
Bursa kesinlikle değil yazmaya gelmiştim ... :)

aynen abi biraz bilinçlenme oluyor gibi 2.nesil biraz daha rahat edecek gibi

Geri