mehmetsunu
Kaldato ile sohbeti kestim.
- Tepki
- 13.171
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Geçtiğimiz sene Konya bir seyahatim oldu tamam şehir düz ama öyle aman aman bir bisiklet yolu görmedim, hareket halinde çok bisikletli de yoktu. Şoförler desen araba kullanırken bile tedirgin olursun ne yapacakları belli değil, kural kaide pek yok ki ben Istanbuldan gittimKonya bu konuda iyi diyorlar..
Konya lı arkadaşlarımız varsa yorumlayabilir mi?
Aynen öyle. Trabzon yerine Rize hatta Rize merkezin doğusundaki kasabaları tercih etmemin tek nedeni Trabzon'un çok kalabalık olması. Acaip bir trafik var, Şehri doğu-batı yönünde geçmek çok zor, özellikle sahil yolunda.Trabzonu tek geçerim. Konforsuz bisiklet sürmek isteyenleri beklerim. Aniden önünüze atlayan köpekler, dağların eşsiz manzaraları, göller dereler nehirler, efsanevi sümela tırmanışı, tarihi yayla yollarında yazın eşsiz sürüşler. Rutin gündelik iş sürüşlerinde bile bu şehirde hızlı yaşama başlayabilirsiniz. Sabah bir bisiklet turuna çıkayım derseniz iki seçeneğiniz var. Ya sürekli sürdüğünüz ve bıktığınız sahil yolunda sürersiniz, ya da herhangi bir tepeden yukarı tırmanarak sürüşünüze başlarsınız. Bence ikisi de güzel. Dinamik yollar insanı da dinamikleştirir. Konya ovası dümdüz evet ama o zaman otur evde roller da sür aynı şey. Tatsız.
Rizeliyim bisiklet için teknik olarak çok iyi köy yollari bile artik neredeyse coğu asfalt gravel bir bisiklet ve güzel dişli oranlariyla muazzam rotalsr olusturulabilir. Lakin insanlar taytli bisikletçilere yan gözle bakiyorlarAynen öyle. Trabzon yerine Rize hatta Rize merkezin doğusundaki kasabaları tercih etmemin tek nedeni Trabzon'un çok kalabalık olması. Acaip bir trafik var, Şehri doğu-batı yönünde geçmek çok zor, özellikle sahil yolunda.
Rizeden sonra sahil yolu otoban gibi, geniş omuz ve çok daha düşük dur kalk şehir trafiği.
Konya bu konuda iyi diyorlar..
Konya'da güzel rotalar var. İster sert eğim, ister yumuşak eğim, ister kilometrelerce düz yol... Merkez dümdüz diyebilirim. Doğusu ova, güneybatısı muhteşem dağlık arazilere sahip. Toroslara ve sahile erişmek çok kolay. Rota açısından zengin ama ağaçlık pek yok buralarda, onun eksikliğini çok hissediyorum.Konya bu konuda iyi diyorlar..
kimse trakya yazmamış, Tekirdağ, köy yollarıyla, Uçmakdere ile harika tırmanışlar ve manzaralar eşliiğinde bi bakmışsınız 2000-2500 metre tıranmışsınız. kırklareli, edirne ve hatta biraz çanakkale diyebiliriz. yolları ve insanları ortalamanın üstünde. tamam kışın soğuk belki ama buna rağmen sürülür.
Biz hep Ganos derizNe zaman Yıldız dağları taraflarına gitsem, uzun rampalarda antrenman yapan birilerini mutlaka görürüm. (Yazın severek gittiğim bir yer)
Trakyada Tekirdağ-Şarköy taraflarında Uçmakdere (Ganos dağı) ve Kırklareli Yıldız dağları haricinde yüksek yada dağ olarak sayılacak bir yer yok. Genelde İngilizcede rolling hill dedikleri gibi
(Ganos dağının Türkçe ismi Işıklar imiş)
spil dagi izmire yakin büyük şans izmirliler icin. En tepeden manisa manzarasina bakinca insanin başi dönüyor.İzmirde yaşadıgım için şanslı hissediyorumİzmir bisikletliye karşı saygılı, sıkıştıranlar çok nadir ve genelde izmir dışından gelenler. Antrenman rotaları oluşturmak için mukemmel yer, tırmanış yap, düzyol dayanıklılık antrenmanı yap. Yaşadıgım mahalle küçükyalı, ruh halime göre rota belirip işe gidiyorum
İzmirin yarısı düz, yarısı dağlık oldugu için tırmanıs-performans karışımlı bisiklet tercih ettim (sl4).