Scudo Sports

Türkiye'de bisiklet sürmek için en yaşanılası şehir

Şehiriçi ulaşım içinse kesinlikle ütülenmiş kırışıksız haliyle kayseri. her yer tepe çık çık bitmiyor mazereti bu şehirde geçersiz kalır. sürücülerde nispeten saygılı. yollar geniş.

Scudo
Geçen hafta Almanya ve Hollanda'daydım. Yol bisikleti ile idman yapmak için uygun değil ama bisiklet sürmek için cennet. Elektrik desteği ekledikten sonra Ankara benim için çok güzel oldu. Selam vermek için korna çalan insanlar dışında süper bence.

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin
Nufus az olacak
Hem duz yol hem rampa hem irtifa olacak
Hem asfalt hem gravel hem dag yolu olacak
Turistik olmayacak
Cok soguk veya sicak olmayacak
Manzarasi bakmaya deger olacak
Askeri faaliyet olmayacak

Rize.

Gulmeyin len.

kimse trakya yazmamış, Tekirdağ, köy yollarıyla, Uçmakdere ile harika tırmanışlar ve manzaralar eşliiğinde bi bakmışsınız 2000-2500 metre tıranmışsınız. kırklareli, edirne ve hatta biraz çanakkale diyebiliriz. yolları ve insanları ortalamanın üstünde. tamam kışın soğuk belki ama buna rağmen sürülür.

Konya bu konuda iyi diyorlar..
Konya lı arkadaşlarımız varsa yorumlayabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: Osman AYAZ
Geçtiğimiz sene Konya bir seyahatim oldu tamam şehir düz ama öyle aman aman bir bisiklet yolu görmedim, hareket halinde çok bisikletli de yoktu. Şoförler desen araba kullanırken bile tedirgin olursun ne yapacakları belli değil, kural kaide pek yok ki ben Istanbuldan gittim

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Trabzonu tek geçerim. Konforsuz bisiklet sürmek isteyenleri beklerim. Aniden önünüze atlayan köpekler, dağların eşsiz manzaraları, göller dereler nehirler, efsanevi sümela tırmanışı, tarihi yayla yollarında yazın eşsiz sürüşler. Rutin gündelik iş sürüşlerinde bile bu şehirde hızlı yaşama başlayabilirsiniz. Sabah bir bisiklet turuna çıkayım derseniz iki seçeneğiniz var. Ya sürekli sürdüğünüz ve bıktığınız sahil yolunda sürersiniz, ya da herhangi bir tepeden yukarı tırmanarak sürüşünüze başlarsınız. Bence ikisi de güzel. Dinamik yollar insanı da dinamikleştirir. Konya ovası dümdüz evet ama o zaman otur evde roller da sür aynı şey. Tatsız.

Trabzonu tek geçerim. Konforsuz bisiklet sürmek isteyenleri beklerim. Aniden önünüze atlayan köpekler, dağların eşsiz manzaraları, göller dereler nehirler, efsanevi sümela tırmanışı, tarihi yayla yollarında yazın eşsiz sürüşler. Rutin gündelik iş sürüşlerinde bile bu şehirde hızlı yaşama başlayabilirsiniz. Sabah bir bisiklet turuna çıkayım derseniz iki seçeneğiniz var. Ya sürekli sürdüğünüz ve bıktığınız sahil yolunda sürersiniz, ya da herhangi bir tepeden yukarı tırmanarak sürüşünüze başlarsınız. Bence ikisi de güzel. Dinamik yollar insanı da dinamikleştirir. Konya ovası dümdüz evet ama o zaman otur evde roller da sür aynı şey. Tatsız.
Aynen öyle. Trabzon yerine Rize hatta Rize merkezin doğusundaki kasabaları tercih etmemin tek nedeni Trabzon'un çok kalabalık olması. Acaip bir trafik var, Şehri doğu-batı yönünde geçmek çok zor, özellikle sahil yolunda.
Rizeden sonra sahil yolu otoban gibi, geniş omuz ve çok daha düşük dur kalk şehir trafiği.

Araba yollarında nasıl sürüyorsunuz anlamıyorum. Ben sokak arasında süremiyorum. Elimde götürüyorum sahile bisiklet yoluna kadar. Sokak arasında arada sürdüğümde hemen sıkıştırıyorlar. Sanki ana yolda gibi gidiyorlar. Sosyal medyada takip ediyorum kadın yarı prolar bile ana yollarda bisiklet sürüyor. İyi cesaret valla. Ben asla sürmem. Kesin bi 120yle sahil yolunda giden hafriyat kamyonu altına alır. 2 ay yatar çıkar gene. Dağ tepe yollarıda tehlikeli trafik azda olsa. Cesaretinizi tebrik ederim.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Aynen öyle. Trabzon yerine Rize hatta Rize merkezin doğusundaki kasabaları tercih etmemin tek nedeni Trabzon'un çok kalabalık olması. Acaip bir trafik var, Şehri doğu-batı yönünde geçmek çok zor, özellikle sahil yolunda.
Rizeden sonra sahil yolu otoban gibi, geniş omuz ve çok daha düşük dur kalk şehir trafiği.
Rizeliyim bisiklet için teknik olarak çok iyi köy yollari bile artik neredeyse coğu asfalt gravel bir bisiklet ve güzel dişli oranlariyla muazzam rotalsr olusturulabilir. Lakin insanlar taytli bisikletçilere yan gözle bakiyorlar :)

• Hahaha
Tepkiler: yonuzzade
Konya'daki bisiklet yolu ağının zemin kalitesi yetersiz fakat; şehir içi ulaşımda kullanışlı. Yaklaşık 600 km gayet iyi bence. Belediyenin güzel projeleri var.

Dosyalar

• Screenshot_2025-04-08-22-12-43-368_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-04-08-22-12-43-368_com.android.chrome.jpg
    71,7 KB · Okunma: 12
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Atasoy ve Özcan
Konya'da güzel rotalar var. İster sert eğim, ister yumuşak eğim, ister kilometrelerce düz yol... Merkez dümdüz diyebilirim. Doğusu ova, güneybatısı muhteşem dağlık arazilere sahip. Toroslara ve sahile erişmek çok kolay. Rota açısından zengin ama ağaçlık pek yok buralarda, onun eksikliğini çok hissediyorum.

Trafikteki insanların belli bir standardı yok maalesef. Kimisi çok saygılı olabilirken kimisi üzerinize sürebilir. Gözü görmez kulağı duymaz yaşlı sürücüler, ehliyeti torpille alıp direksiyon tutmasını bilmeyen hanımefendiler bir bakmışsınız üzerinize çıkmış, çok olağan şeyler maalesef :) Komşumuz olduğu için 68 plakalı araçlara rastlama şansınız var. Ne yapacaklarını kestirmek çok zor. Karmaşık bir trafiğe sahibiz.

Yol kalitesi olarak birkaç ufak tefek sıkıntı haricinde sıcak asfalt ve konforlu yollara sahibiz.

Yeni çevre yolumuz açıldı. Dümdüz 6+ saat antrenman kapasitesine sahip. Trafik de yok. Tarihi sille bölgesinde sıcak asfalttan oluşan güzel bir eğim profiline ve çevreye sahip bir rotamız var. Daha çokça çeşit çeşit rotalara sahibiz.

Antrenman yapmak için çok çeşitli kombinasyonlara sahip rotalarımız var. Asfalt kalitesi fena değil. Çevre ve doğa olarak çok büyüleyici değil. Trafikte her tür insanla karşılaşabilirsiniz, standardı yok. Merkez düz sayılır, bisikletle ulaşım bisiklet yolları sayesinde kolay ama bisiklet yollarının kalitesi kötü. Her yolun kenarına sıkıştırılmış bir bisiklet yolu görmek mümkün ama söylediğim gibi kullanılabilirliği düşük. Seviyoruz şehrimizi. İnsanların daha da bilinçlendiği, belediyenin daha akılcı ve mantıklı uygulamalar hayata geçirdiği sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler dileyelim. Konya özeti bence böyleydi :)

Kesinlikle Manisa değil. Manisa Merkez'de bisiklet sürmek aşırı zor. Aşırı bir trafik yoğunluğu, düzensiz yol kenarına 2 nci sırayı yaparak park etmiş ve yolu kontrol etmeden çıkan sürücüler, bisikletinde trafiğe dahil olduğunu anlamayan insanlar, yolda giderken bile isteye üzerine kıran şehir içi otobüs şoförleri vs vs. Bir tek Laleli Güzelyurt mevkiinde bisiklet yolu var o da hepi topu 3 km, onda da bisiklet yolu üzerine park etmiş arabalardan geçebilirsen. Belediyenin hiç bir şekilde bisiklet yolu ağını genişletmeyi düşünmediği gibi, mevcut yolu kullanılabilir hale getirme gibi bir derdi de yok. Defalarca arayıp bisiklet yolu kenarında bulunan ışıklandırmalar sürücüler tarafından araba park etmek için kırılıyor, sökülüyor dememe rağmen, aldığım cevap o ışıklandırmalar özel bir firmaya ait oluyor. Ya iyi de ışıkları yapan firma o şirkette ama bunları o firmadan alıp oraya takan belediye!!! Kısacası Manisa'da öncelikler farklı. Bisiklet sürmek için evden Laleli'ye gidene kadar akan ve yoğun trafikte ecelle defalarca burun buruna gelmek gerekiyor.

kimse trakya yazmamış, Tekirdağ, köy yollarıyla, Uçmakdere ile harika tırmanışlar ve manzaralar eşliiğinde bi bakmışsınız 2000-2500 metre tıranmışsınız. kırklareli, edirne ve hatta biraz çanakkale diyebiliriz. yolları ve insanları ortalamanın üstünde. tamam kışın soğuk belki ama buna rağmen sürülür.

Ne zaman Yıldız dağları taraflarına gitsem, uzun rampalarda antrenman yapan birilerini mutlaka görürüm. (Yazın severek gittiğim bir yer)

Trakyada Tekirdağ-Şarköy taraflarında Uçmakdere (Ganos dağı) ve Kırklareli Yıldız dağları haricinde yüksek yada dağ olarak sayılacak bir yer yok. Genelde İngilizcede rolling hill dedikleri gibi :)

(Ganos dağının Türkçe ismi Işıklar imiş)

Ne zaman Yıldız dağları taraflarına gitsem, uzun rampalarda antrenman yapan birilerini mutlaka görürüm. (Yazın severek gittiğim bir yer)

Trakyada Tekirdağ-Şarköy taraflarında Uçmakdere (Ganos dağı) ve Kırklareli Yıldız dağları haricinde yüksek yada dağ olarak sayılacak bir yer yok. Genelde İngilizcede rolling hill dedikleri gibi :)

(Ganos dağının Türkçe ismi Işıklar imiş)
Biz hep Ganos deriz :)
Dediğiniz gibi rolling hill ama 70-80km sürüşe çıksanız 1000metrenin altına düşmezsiniz. Uçmakdere bence Türkiye’de en iyi ilk 3 rotaya girer. Diğeri de Antalya Beycik yaylası derim.

İzmirde yaşadıgım için şanslı hissediyorum :) İzmir bisikletliye karşı saygılı, sıkıştıranlar çok nadir ve genelde izmir dışından gelenler. Antrenman rotaları oluşturmak için mukemmel yer, tırmanış yap, düzyol dayanıklılık antrenmanı yap. Yaşadıgım mahalle küçükyalı, ruh halime göre rota belirip işe gidiyorum :) İzmirin yarısı düz, yarısı dağlık oldugu için tırmanıs-performans karışımlı bisiklet tercih ettim (sl4).

İzmirde yaşadıgım için şanslı hissediyorum :) İzmir bisikletliye karşı saygılı, sıkıştıranlar çok nadir ve genelde izmir dışından gelenler. Antrenman rotaları oluşturmak için mukemmel yer, tırmanış yap, düzyol dayanıklılık antrenmanı yap. Yaşadıgım mahalle küçükyalı, ruh halime göre rota belirip işe gidiyorum :) İzmirin yarısı düz, yarısı dağlık oldugu için tırmanıs-performans karışımlı bisiklet tercih ettim (sl4).
spil dagi izmire yakin büyük şans izmirliler icin. En tepeden manisa manzarasina bakinca insanin başi dönüyor.

Geri