Scudo Sports

Türkiye'de bisiklet sürmek için en yaşanılası şehir

mtb için karadenizin her yeri çok güzel.. ben karabükteyim şehirden çıkmayada gerek yok heryer orman dağ taş bayır... insana mtbnin tadını yaşatıyor...:)

Scudo
Bursa'da trafiği görmezden gelecek olursak -ki zor- bisikletle gidilebilecek güzel yerler olduğu düşüncesindeyim. Örneğin sıklıkla rastladığım, Acemler-Yunuseli-Gündoğdu tırmanışı. Tırmanış bittiğinde bi tarafınızda bursa ovasını bi tarafınızda kurşunlu deniz manzarasını görürsünüz ki bunu görmek için bile değer o yol :) İnişi de ayrı güzellik tabi. Ne tarafa ineceğiniz size kalmış.

Eskişehir kentorman ve boztepe sakarılıcaları yolu tam antrenmanlık yol az terlemedim bu yollarda Eskişehirde tek geçerim Türkmendağları varmış bide zamanım olsada oradada terlesem işte bu desem

Adana da bence güzel. Yolları geniş trafik aşırı yoğun değil. Geneli düzlük. Civar yerlerde muhteşem doğal güzellikler gidilesi yerler mevcut. İnsanı Saygılı değildir ama sorun çıkmaz.

Kesinlikle ISPARTA derim. Dört bir yanının dağlık olması çok güzel. Dağların tepelerinde ısparta yı seyrederek geziyorsun. İster Antalya tarafı ister Burdur tarafı, sonuçta göller yöresi her yerde bir göl veya akarsu.. Kısacası güzel memleket Isparta. Ayrıca Türkiye'de en yaşanılacak illerde yanlış okumadıysam ilk 5'te:)..

@r321

Evet öyle Isparta ilk beşe girdi ama birinci kim ?ANKARA, bisiklet yolu var mı?HAYIR, Bisiklet bir kültür mü?HAYIR,Biskletliye saygı gösteriliyor mu? HAYIR,
Aslında öyle gözüküyor ki ,Türkiyenin hiç bir yerinde bisiklet kültürü yok olsa zaten doğru düzgün her yerle bağlantılı bisiklet yolu olurdu, sanrım hemen hemen her şehirde böyle yollar yok bunları geçtim en önemlisi yayaya saygı yok avrupada,amerikada ve bilumum gelişmiş ülkelerde yayanın ayağı yola değdiği anda trafik duruyor, bizde yaya geçitlerinde bile yayalar dikkat etmek zorunda, yayaya saygısı olmayan ülkede bisiklete saygı istemek herhalde hayalcilik olur.Herkese Kolay Gelsin,,,

• Beğen
Tepkiler: RAHMİ
Bence Tekirdağ(Şarköy).Bisiklet nüfusu araba nüfusundan fazladır herhalde.

Düzce de olabilir. Adı üstünde düz-ce. Çevresindeki doğal güzelliklerle tam bir bisiklet şehri.

ibrahim benden önce davranmış ama bisiklet şehri eskişehirdir saten bi ankete göre en yaşanılası memleketlerden 5. cisi olarak seçilmiş çarışıda heryer dümpdüz tranway harici fazla trafik yok insanlar anlayışlı tabi doğru düzgün sürerseniz odunpazar kısmı biraz rampalı kentorman tarafı ise tam bir off-road sürüş mıntıkası dört dörtlük şehir derim...

Türkiyedeki trafik sistemi malesef sadece motorlu taşıtlar için düzenlendiği için aradığınız kenti hiç bir zaman bulamayacaksınız. Bu konuda oldukça karamsarım.

Bir şehrin düz yollara sahip olmasının yada doğal güzelliklere sahip olmasının, işine bisikletiyle gidip gelen birisi için anlam ifade ettiğini düşünmüyorum. Eğer her gün benim gibi işinize bisikletinizle gidiyorken kendinizi egzoz dumanına boğulmuş ve her an bir kaza tehlikesi içerisinde hissediyorsanız o yer bisiklet sürmek için uygun değil demektir ve türkiyede bu iki temel kriteri (güvenlik ve temiz hava) sağlayan büyükşehir malesef yok.

Şuan bisiklet sürerken bisiklet yollarının olmamasından cok egzoz dumanından şikayetçiyim. Bir an evvel egzozu olmayan araçların yaygınlaştırılması gerekiyor. Başka bir isteğim yok. Basit bir bisikletle işe gidip gelmek varken arbasına atlayıp beni egzoz dumanına boğa boğa önemde seyreden dünyanın en aptal icatlarından bıktım artık. İsyan edesim var...(antalya)

Konya diyebilirim. deniz hariç herşey var ki beyşehirde büyük bir göl sayılırsa denizide var..:)(tatlı olduğu için fazla yüzülemiyor nedense çabuk yoruluyorus..). Deresi dağı azda olsa ormanı düzlüğü,drag pisti,bmx parkuru,seveni sevmeyeni mevlanısı etliekmeği İRONMANI COLORMANİ genci yaşlısı herşeyi var denebilir... Gerçekten dikkat edince dahada belirginleşiyor Konyada bisiklet sürenler hiçde az değil. Konyanın bence eksiği tam tanıtılmaması biraz reklam kokan hareketleri yok gibi. Önceden bisikleti sadce ulaşım için kullırdım noname bisiklet ile sağa sola en fazla 20 km lik yolculuktu.Burayı keşfedince bisikletten daha haz almaya başladım.Eski yeni bisiklet topluyorum, mtb keyfini damarlardan-pedallara aktarmak için gün sayıyorum..:)

Benim yaşadığım şehir bisiklet ile iç içe geçmiş bir yer her 2 kişinin birinde bisiklet var ve 30 km bisiklet yolu yapılmış cennetten bir köşe gibi

Her şehirde uygun vede uygun olmayan yerler vardır ama bir dönem Almanya'da yaşadım, adamlar çoğu yerde kaldırımların yanlarına kırımızı ile ayrışmış üzerinde bisiklet resmi olan (silinmeyen) bisiklet yolları yapmış, şimdi farkı daha iyi anlıyorum

Merhaba

Turkiye deki en ideal yer Istanbul da adalardir :) Cunku sadece yaya bisiklet ve atlara trafik acik :) arac trafigi yasak. Bisiklet kiralayan cok yer var.Haftasonu hem rahat pedal cevirmek hem de dinlenmek icin ideal yer.

Hollanda da bisiklet surmek neyse Istanbul adalar da da ayni sey.Arac trafigine kapatmak muthis bir is.Vapurla bisiklet goturuluyor mu bilemem.Ama istanbulda yasarken vapurla adalara bisikleti goturup orda surup aksam donmek haftasonlari icin muthis olur :)

tavsiye ederim

bu hafta sonu marmaris te idim. bisiklet için benim gördüğüm en ideal yer.

Eğer yol bisikleti kullanıyorsanız Konya..
Diğer şehirleri bilmem ama İzmir MTB kullananlar için cennet diyebilirim.
Dağlık ormanları ve doğası yeter... Manastır, Radar, Nif dağı ve aklıma gelmeyen birçok yer var. Arazi inişi yapmayı sevenler için mükemmel yerler..
Nif dağı demişken o kadar çok parkur var ki orman içinde hala keşfetmeye devam ediyorum. Bisikletle mola verdiğinizde bir Bukalemun bile görebilirsiniz...

Hollanda da bahsettiginiz trafik kurallari Almanyadan daha ileri boyutta.Her yolda bisikletliler icin ayrilmis bolum var.Trafik isiklari da bisikletler icin ayri duzenlenmis normal isiklar haricinde kullandiklari.Bir sehir icinde bir noktadan digeri rahat gidebiliyorsunuz sorunsuz.

Hollanda gibi biryerde mesela ehliyet almak isterseniz bisikletliler icin de egitiliyorsunuz.Bu Turkiye de hic yok :) surus egitimi alirsaniz bisikletliler yok gibi davraniyorsunuz.

Bisikletlerle cocuklari tasiyan anneler var.Kucuk sepetler halinde.Turkiye de bisiklet kullanan kadin sayisi cok az.Bir sehrin kadinlari hem guzel hem bisiklet kullaninca o sehir daha yasanacak bir yer oluyor :) Pedal ceviren uzun ve guzel bacakli kadinlarla dolu bir sehirde yasamak farkli birsey oluyor :)

Mesela bir anne pedal cevirirken yanindaki ufak cocugu kendi ufak bisikleti ile sehir ici trafiginde dolasiyor sorunsuz.Hem ufaktan trafige alisiyor hem de kultur ediniyor.

bu yeni elektrikli bisiklet oluyor galiba.Hollanda da mavi farkli bir plaka veriliyor bu tur tasitlar icin ve bisikletlilerle ayni yollari kullaniyorlar.

Turkiye de bisiklet dernekleri zaten sivil toplum orgutu.Bulunduklari belediyelere baski yaparak bahsettiginiz cizgi cekilebilir.Milletvekilleri bisikletle meclise gidiyor seklinde haberler cikar arada :)

Gerci bizimkiler alman yapimi mercedes den vazgecmezler.Komiktir cumhurbaskaligi turu duzenlenir genelde de yabancilar ragbet eder bu turnuvaya.Reklam yapmak icin 4 dereden su getirilir.TC cumhurbaskanlarindan birini bisiklet kullanirken goren var mi hic :)? Hollanda basbakani New York da fotograf cektirir bisiklet kullanirken :)

bisiklet icin kurulan dernekler sadece eglenmek festival mantigindan biraz oteye gidip partizanlik degil sadece bisikletlilerin haklari icin belediyeye baski yaparlarsa cok sey degisir.

Bir kentteki bisikletlileri kayit altina alin orgutleyin belediye baskanina oy baskisi yapin :) Asiretler cemaat tarikatler bu ulkede istediklerini yaptirirken bisiklet sahipleri neden yaptirmasin ?

@gökhan faruk

• Beğen
Tepkiler: furkanbr ve iCg
bana kalırsa antalyadır, Edirne'de iyi bu konuda. Belki arkadaşların dedği gibi konya'dır ama görmedğim için yorum yapamıcam

Geri