@Ahmet Onur Çakmak
Eğer para biriktirebilirsem şöyle yapmayı düşünüyorum.İstanbul kalkışlı İtalya taraflarına giden cruise gemileri oluyor(Neredeyse her liman da duruyor) O gemilerden biriyle hem gezip hem bisiklet almayı düşünüyorum.Fikri beğenen benle gelebilir
@Emre Yönlüer bu gemilere bisiklet gibi bir yuk getirmek serbest mi bununla ilgili bir arastirma yaptiniz mi ? zira genis alan kapladigindan sikinti cikarabilirler saniyorum. hic cruise gemisi ile seyahat etmedigim icin kurallarini bilmiyorum yanlis birsey soylediysek affola.
@TheRock
Henüz ben de seyahat etmedim Ama bişey demezler herhalde odaları yeteri kadar büyük gibi,ki koskoca geminin bagaj kısmı da vardır herhalde
Yine de gitmeden önce sormak lazım
Mevzuyu başka yere taşımak istemem ama, vergiler, masraflar, fahiş kar payları, falanlar filanlar derken, hangi markanın geldiği benim için çok önemli değil!
Canyon Türkiye'de bayi açsa isterdim, ancak yine gider yurt dışından alırım.
@Emre Yönlüer ucaklara bile 23 kg gibi sinirlar koyduklarini dusunursek muhakkak gemide de bir sinirlama olacagini dusunuyorum. arastirmak lazim dediginiz gibi ama belirttiginiz fikir cok iyi.
@Alper Yıldız34
Malesef bilmiyorum çünkü birkac münferit satis olabilir direkt markayi getiren var mi bilmiyorum Bahsettiginiz Asli bisiklet mi?belki ben daha fazla Colnago getirip satmisimdir
@TheRock
O dediğim gemiler uçağın kaç katı haberiniz yok galibaaa... Ayrıca denizde gidecek havalanmak gibi bir niyetleri yok Odaları otel odasına benzediği için oraya bile alsan olur(Kutulu olarak)
Aha da gemi;
ucak tasiyan gemilerde var amac pazarlama ve para kazanma. cruise gemisinde muhakkak kisilerin yaninda tasiyacagi bir kg siniri vardir yoksa herkes ne bulsa yuklerdi. o zamanda bu seyahat gemisinden cikardi. turkiye de daha once bagaj siniri uygulamasi yoktu. suan ichatlarda bile uygulanmaya baslandi. ucaklar mi eskidi birdende bu uygulamaya gecildi ? hayir yurtdisindakinler taklit edildi sinir konuldu ki ekstra para kazanabilsinler. ucaklara alinan kisi sayisi ile gemilere alinan kisi sayisinin orantisini alacak olursak ? pek bir fark goremiyorum. hem gemide hem de ucakta bir ust sinir var tabiki tasima kapasitesi olarak. ama ikisi icinde bizim tasiyacagimiz ekstra seylerle batacak ya da dusecek hali yok. lakin bu politika ile iyi bir kazanc elde ediyorlar. ornegin ben Canada dan Turkiye ye getirdigim ekstra bagajlar icin 800 dolar gibi bir rakam odedim. gemilerde boyle bir uygulamaya gecildimi bilmiyorum altini cizdigim nokta sadece buydu.