Scudo Sports

Türkiye'den bisiklet alınmaz kardeşim

Ben bisikleti aldığım da 4250 lira idi şimdi 5350 olmuş

Almadan önce yedek parça piyasasını, kıyafet aksesuar filan bunları hep araştırmısdım ama ilerleyen zamanlarda ülkenin bu kadar batacağını hesaba katmadım

80 liraya 11 li zincir alınabiliyordu şimdi 150 lira

110 liraya mişleyn lastik şimdi 180 lira patlasa aynı fiyata daha kötü bir lastik... Onu bile alamıyorum şimdi 110 liraya lastik kalmamıs .

İç lastik 11 lira dan 18 liraya yükseldi yama takımı araştırmaya başladım

Ön jantımın yanakları eğildi yeni jant bakıyorum tanesi 500 liradan başlıyor bisikleti almadan önce bu fiyata takım jant geliyordu az daha verince scirocco alınabiliyordu

Diyeceğim o ki bisiklet alacaksanız liranın değer kaybı yaşayabileceğini, elinizdeki paranın bir günde eriyip gidişini de hesaba katmalısınız.

Scudo
@Mustafa Zeybek
Boyu 1.90 nın üstünde olanların Türkiye de engelli gibi görülmesi sebebiyle vergi indirimi yapilmasi lazim.
Türkiye den bisiklet alınmaz çünkü 23 inç kadro satan bir firma/bayi yok.:acpsnr:

@Pamuk aynen hocam
bir şeyler almak istiyorum ama fiyatları gördükçe soğuyup ürün sayfasını kapatıyorum
bu forumda bazı ürünler hakkında yorumlara bakıyorum,ürün sayfalarında ürün yorumlarına bakıyorum 80 liralık ürün olmuş 110 30 liralık ürün olmuş 60 tl acayip şekilde zamlanma var ama ürün kalitesinde ilerleme yok.

istediğin şeyi almasan bir dert ileride daha da zamlanır deyip şimdi alsan bir dert böyle bir çıkmazdayım.

@atasoy
23 mü kadro? Öyle bir şey mi varmış :islik:

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
bisiklet hariç üzerindeki bütün aksesuarları ve güvenlik donanımlarımı yurt dışından tedarik ettim.Sebebi güvensizlik değil fiyatların balon olması ya da ben fakirim.

@tesla42 maalesef öyle. Hatta bir arkadaşım ile bir kaç gündür yurt dışı sitelerinden Türkiye'ye gönderim yapan firmalara bakıyoruz aynı bisikleti kargo+gümrük+ döviz kuruna rağmen Türkiyeden 1000 lira ucuza geldiğini gördük. İnsan şaşırıyor diyeceğim ama artık öyle bir duruma geldik ki normal oldu. Yani bu bir bisiklet yada yedek parçada olayında değil. Bir akrabam yaklaşık 4 yıldır Kanada'da yaşıyor, benle aynı yaşta sıfırda kendi yerini kurup evini arabası aldı. Onun aldığı jip ve arabayı burada almaya kalksam kafadan 800 bin lira ediyor. Gelecek çokta parlak değil bizim için ama küçükte olsa bir umut kaptırdık gidiyoruz.

Genelleme yapmak çok yanlış. tüketici haklarını bir AliExpress, Amazon kadar korumasalar da HepsiBurada da elinden geleni yapıyor bence. Olay tamamen satıcıda bitiyor neredeyse her internet alışverişinde olduğu gibi. Bisikletin en azından bir denenerek alınması taraftarıyım. Denediğiniz modelin aynısını internetten daha ucuza bulup almak isteseniz bile tam olmuyor, dediğiniz gibi sıkıntı çıkaran çok insan var.

Ben geçen sene n11 den aldim. Pabuçlu model sipariş verdim. Ellerinde bir tane kalmış ve kontrol ettiklerinde janti zedelenmis. Beni aradılar ve yenisinin servisten gelmesi gecikeceginden size diskli model gönderelim dediler. Daha üst modeli aynı fiyata, hem kupon kullanarak hem de mağazadan ek indirim isteyerek almıştım. Ürünün fiyatını ben sipariş veresiye düşürdüler ve aldim. Bulunduğum şehirde istediğim model yoktu /pahaliydi. Memnun kaldım. Göreceli bir eleştiri

Ben geçen sene n11 den aldim. Pabuçlu model sipariş verdim. Ellerinde bir tane kalmış ve kontrol ettiklerinde janti zedelenmis. Beni aradılar ve yenisinin servisten gelmesi gecikeceginden size diskli model gönderelim dediler. Daha üst modeli aynı fiyata, hem kupon kullanarak hem de mağazadan ek indirim isteyerek almıştım. Ürünün fiyatını ben sipariş veresiye düşürdüler ve aldim. Bulunduğum şehirde istediğim model yoktu /pahaliydi. Memnun kaldım. Göreceli bir eleştiri

Hep ikinci el aldigim icin beni ilgilendirmeyen durumdur. Piyasada o kadar ikinci el bike varken gidip de sifir almak kadar mantiksiz is yok.

@atasoy abi 18 inç kadro yeterli degilmi

@Kuzey Ege nasıl güvenebiliyorsunuz türkiye de ikinci el almak sakıncalı cogu kisi kendi cikarina bakiyor maalesef ve cok az temiz mal bulanabiliyor

@Berat01 malesef 21 bile sıkıntı
(link)

@atasoy sizin için çok zor bisiklet sürmek abi galiba Allah kolaylık versin olmazsa yurtdisindan siparis verebilirsiniz isterseniz.

Yurt dışından tavsiye ettiğiniz site neresi peki ? Ben yol bisikleti almak istiyorum fakat kargosu çok yüksek çıktığı için bir anlamı kalmıyor.

Dolar 4 olmuş, avro 5. Ben hep 50 liralık bisiklet ay dur bu o değildi. İkinci el piyasası canlanacak bu sezon arkadaşlar. Bodrumlar hareketlenecek. Toplayıp toplayıp sokecegiz inşallah.

@trek_turkey vallahi bende bu ara yurt dışından Türkiye'ye gönderim yapan sitelere bakıyorum İstediğim bisikletin kadro boyunu piyasada pek bulamadım bulduğum modeller de kafamdaki fiyatı aşıyor. Aslında bir kaç sitede kadro boyu ve fiyat bazında uygun buldum fakat onlarda Türkiye'ye gönderim yapmıyor. Bakmaya ve biriktirmeye devam ediyorum. Zaten kafamdaki bisikleti alacak olursam şöyle bir 6 ay bisikletsiz duracağım. Benim bildiğim siteler alttakiler var harici bir site varsa yazarlar. Tabi bütçe konusu önemli kargo + gümrük faktörlerini de unutmamak lazım.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link) (buradaki bir modeli seçtim hızlı kargo dahil 1400$a geliyor) şimdilik beklemedeyim. Dolar 4'e doğru gidiyor. Beklerken 5'i göreceğim her halde :)

@atasoy aynen başımıza geldi 6 ay bisiklet bekledik. 5 ay 10 gün askerlik yap 6 ay bisiklet bekle memlekete bak

@MakRo canını sıkma 10 bine bisikletin bende :) sahibinden az kullanılmış :)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Berat01
Her yerini guzelce incelerim, ona gore fiyat konusurum, anlasirsam alir binerim.
Bugune kadar tonla bisiklet aldim sattim, hicbirinde en ufak bir sorun yasamadim.
Anliyor olmak lazim bisikletten. Yoksa kaziklanmak an meselesi..

Decathlon'dan,internet üzerinden bisiklet aldım..Gayet memnunum..

@Kuzey Ege dogru abi incelemek ve anlamak önemli

Geri