Scudo Sports

Türkiye'ye bir bisiklet daha.. "Trek 8500ZR"

Bisikleti beğendiniz mi?

• Evet, beğendim.

• Hayır, beğenmedim.

• Toplam katılım
    94
Scudo
Özcan hayırlı olsun bisikletin kazasız belasız kullanırsın inşallah.Çok güzel bir bisiklet.En son Bahar'da karşılaştığımızdan ve kadroyu görüdüğümden beridir merakla bekliyordum bitmesini.Gerçi diğer bisikletinin resimlerinde fragman gibi arkada görünmüştü,aslınıda şimdi koymuşsun ellerine sağlık.
Kullanım amacını açıklamış ve o doğrultuda yapmışsın seçimlerini ama bende o lastikleri yakıştıramadım o kadroya.Biraz doğasına aykırı olmuş tüm haşmetini sindirmiş sanki bisikletin.

enfes bir canavar çıkmış ortaya.güle güle iyi günlerinizde kullanın..emeği geçenlerin ellerine sağlık.

• Beğen
Tepkiler: Özcanak
Yapıcı eleştiriler oldukça güzel ama zaten bu bisiklet yarışa falan girmeyecek galiba...
Ve zaten kadroyla ve Xt komponentle, "turda yormayacak hafiflik" yakalanmış gibi...

Ben hayırlı olsun diyorum...Gerçekten bir "tur canavarı" olmuş...:)

• Beğen
özcan abi bisikletin çok güzel hayırlı ugurlu olsun kazasız belasız kullanman dilegiyle...

benimde eleştirecegim 1 yer var :) abi ben jantlara kafayı takdım okadar güzel bir bisiklete düz jant takdırmışsın ben ücgen olmasını arzu ederdim ama yinede sen bilirsin :) bol pedallı günler dilerim....!!!

• Beğen
el emeği göz nuru :)

hayırlı olsun kardeşim..Eskişehir yollarında-dağlarında-kamplarında görmek ümidi ile...

• Beğen
@Cevat_Genc

Cevatcım...Jantın görüntüsünden çok işlevi ve hafifliği önemlidir bence...Yazıyı okuduysan MAVIC kullanılmış...Oldukçada güzel bir seçim bence...:)

Enfes bir yol canavari olmus:) Saglikli gunlerde pedallaman dilegiyle:) Hayirli olsun yeni bisikletin:)

• Beğen
kardeş hayırlı olsun---ALLAH kazasız belasız kullanmak nasip etsin ---
EN kısa zamanda ESKİŞEHİR e bekliyoruz yada bahar doneminde bir kamp yapmaya bekliyoruz kendine ii bak...:) :) :) :)

• Beğen
@hammurabi

Haklısın, aslında maşa olarak Manitou istiyordum. R7 oldukça narin olduğu için 32mm boru çapı ile Rock Shox tercihim oldu. Keşke 80mm bulabilseydim. Race modelinin sadece 100mm olanı gelmiş Türkiye'ye. İki yıl garantili olması ve renk uyumu beni cezbetti ve fiyatta makul olunca almış oldum. Aslında gönülmde yatan maşa Manitou Black Platinium 80mm Remote lockout

Artık Delta Bisiklet getirirse Türkiye'den yoksa maddi durumum düzeldiğinde Avrupa'dan temin yoluna gideceğim..

Görünüme gelince disk fren seti ve bol siyah komponentlerle Trek 6500 ün görünümü kadar güzel olabileceğini düşünüyorum. Şimdilik V-frenlerle topladım. Bir de v-frenin tadına bakayım dedim. Hem turda v-fren daha avantajlı gibi gözüktü gözüme. Fikrim değişirse herşeyi değiştirebilirim.

Eleştiriler güzel ama yaşayarak öğrenmek daha zevkli

Rahman'ın bisikletine gelince büyük kadro, kısa maşa, az telli jantlar bagajsız ve çok ağırlık olmadığı sürece avantaj. Ama özellikle az telli jantlar ile 30kg.yükle dağ çıkıp-inerken neler hissettiğini bir de kendisine sor istersen ;)

@Mantis
Lastikler kullanım amacına göre değişebilir, şuan başka lastik olmadığı için onlar var. Sağ ol.

@HaliliOzturk
Haklısın kardeş, ama bu bütçeyi bile zor toparladım. Yarışlara inan hiç ilgim yok. İlerde belki görüşlerin doğrultusunda değişiklik düşünebilirim. Teşekkürler.

@Mantis

@Önder

Sevgili Önder, Mantis arkadaşımızın eleştirilerinin yapıcı olduğuna inanmıyorum.. Kendisini forumdan da sürekli takip ediyorum. Benim amacım hafiflik, arazi sürüşü veya yarış merakı değil ki :) Konunun başındaki ilk kısa parağrafta amacımı bir iki cümle ile açıklamıştım zaten, tekrar kopyalayayım. Gözden kaçmış sanırım :rolleyes: ;)

@Özcan

Eleştirilere yönelik, son olarak şunu vurgulamak isterim;

Bana göre tur amacına ters düşen tek şey maşanın 100mm olması şuan. Onun dışında harika bir bisiklet olduğuna inanıyorum. İnandığım için yaptım zaten Maşa da inş.ilerde değişecek :rolleyes:

@Özcan

Beni forumdan sürekli takip ediyor olman o kadronun bir XC yarış kadrosu(ZR- zirkonyum Race) ve o maşanın 32 mm lik bir yarış(reba race) maşası olduğunu değiştirmez. Şu sürekli takip meselesini de bir düşün istersen...

Tekrar hayırlı olsun.

Herkes gönlünce bisiklet toplasın..:)

Boyle bır bisikleti toplucak cesaret ve maddiyat fazla kımsede bulunmaz,Birde bu işe sevgi ve gönül verilince iş bitiyor...

Pozisyon lar uygun olsa İkizini toplarım hemencik.....:) bizim ki ıdare edıyor şimdilik sorunu yok...:)

@Mantis

Buraya bıraktığın her mesajı takip ederim, bunun için buradayım. Adı üzerinde forum, yazdıklarınla kendini fade ediyorsun. Sadece seni değil herkezi mümkün mertebe takib ediyorum. Takibin bir daha düşünülecek bir tarafı yok.

Sen hiç Bisikletle ve 30kg.yükle dağ tırmandın mı? Soruyorum çünkü ben ilk kez hayatımda bu sene Zigana dağında zirve yaptım. İnan gramın hesabını yapıyorsun. Bu nedenle yeni kadrom ZR - zirkonyum Race. Trek deki XC yarış geometrisinde rahat olduğum için tur bisikleti yaptım.

Maşaya gelince 32mm all mountain demişsin. Yarışın dışında forumda turlar bölümünü ziyaret ettinmi bilmiyorum, ama yaptığımız turda nasıl yerlerde (all mountain :))sürmek zorunda kaldığımızı anlardın. Bu nedenle en hafifinden en pahalısından ve en dayanıklısında yine RACE maşa seçtim tur bisikletime.

@Özcan

Mantis kardeş, alıntıdaki arkadaşlarımıza fikirlerimi danışarak toplandı bisiklet. Yani bilinçsizce yapılan bir iş değil. Yanlıca "fason", "olmamış",v.b. yakıştırmalarına üzüldüm..

Bisikletforumda imaj ve ideoller XC yarış kadrosu ve komponentları üzerine kurulmamıştır. Bu forumda tur yapanlar, yol bisikleti kullananlar ve/veya pinokyosunu modifiye etmek için gelenler de var. Lütfen bundan sonraki eleştirilerimizde daha ince ve düşünceli olalım.

Bilgilerinize,
Saygılarımla,
Özcan Aksu

@tour.de.frans

Treklerin nesini beğenmiyorsan bisikletforumun markalara göre destek veya diğer bisiklet konuları bölümünde bir konu açıp eleştirebilirsin. Bunu benim konumda vurgulaman doğru mu?

Ayrıca madem Trek sevmiyorsun neden ikinci el ilanlardaki, Trek 6500 bisikletimi almak istiyorsun?

Lütfen bakınız..
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=5983&page=2
https://www.bisikletforum.com/showpost.php?p=57959&postcount=16

:) Bu fotoğrafı topladığım bisikleti beğenmeyenlere ve Trek sevmeyenlere armağan ediyorum..:)
http://i103.photobucket.com/albums/m124/delihayal/Trek%208500%20ZR/DSC01845.jpg

güzel abi her ne kadar trek kullanmasakda çok güzel toplamışın kasazız belasız kullan. o

@tour.de.frans

@tour.de.frans

Bu ne demek şimdi ? Madem oldum olası Trek leri sevmezsinde ,Özcan ın satılık 6500 üne niye mesaj atıyorsun ?
Lütfen ciddi olalım.Ortalığı karıştırmayalım.(Bu bir uyarıdır.)

"Kedi uzanamadığı cigere pis dermiş" hesabı :) ben jantları olumsuz eleştirmemin sebebi düz jantlar çok cabuk yamuluyo diye yani buna çok şahit oldum da ondan.. :S Resimde bisikletiniz Çok Karizma Görünüyor..!!

Geri