Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Türkiye'ye bir bisiklet daha.. "Trek 8500ZR"

Bisikleti beğendiniz mi?

• Evet, beğendim.

• Hayır, beğenmedim.

• Toplam katılım
    94
@Tugberk Tezel
Harbiden nazar boncuğu sticker'ı satan biryer bilen var mı? Bence Tüm bisikletçilerde olmalı bundan. Yeni alınan, toplanan bisikletlerin en çok ihtiyacı olan şey bu :04:

Sağol kardeşim

@alpay erdem
Harika etmişsin, eminim benimkinden hafif olmuştur. Ben de 80mm duke maşa alacaktım, son anda fikir değiştirdim.

Ayrıca Amoeba Scud, kadro olarak güzel seçim gibi gözükmekte. Bir arkadaşım da Scud kadro peşinde yanıp tutuşuyor. Parasını ayarlayabilirse ona da alacağız bir tane.

Yazdığın gezi rotaları bana ziyadesiyle uyuyor. Yağmurlar geçince yeni bisikletlerimiz ile :) Zirkonyum Team :) gezisi yapma umuduyla..

Scudo
özcan abi Reba hakkında bir yorum yazarmısın?
kalitesini biliyorum arkadaşlarım baya anlattı ama
gördüğün bir eksi yanı felan var mı çok merak ediyorum... ;)

@Ercan Bayram

6500 de Manitou Axel Elite 80mm kullanıyordum. Onunla bir kıyaslama yapayım istersen. Diğerine göre çalışması daha hassas, en ufak değişken zemini bile algılayabiliyor (misal stablize yol). Tur amacı veya overall kullanacaksan 80mm almanı tavsiye ederim. Yok ağırlıklı arazide sürecem diyorsan 100mm almanı öneririm. Hafifliğinden ziyade yüklü ve hızlı uzun inişlerde çalışması çok güzel. Sanırım bu aslen yarış ve arazi binişi için üretilmiş, o nedenle uzun turlarda havası azalabiliyor. Ben de ilk defa ciddi test etme şansı yakaladığım İğneada turumuzda bu olasılığı düşünmüş ve İstanbul'dan ayrılmadan önce kilomun biraz üzerinde hava basmıştım. Bu cinliğin faydasını da gördüm. Maşa tur sonuna doğru yumuşamaya başladı.

Gate denen bir opsiyonu var. Lockout tan doğan bir sakatlıkta maşa hasar görmesin diye lockout u iptal eden bir koruma sistemi anladığım kadarı ile. Bir ara oturup user manual i iyice okumam gerekmekte.

Rock Shox'lardaki klasik tepme ayarı tavşan kaç, kaplumbağa tut geyiği de unutulmamış :)

Bence başrılı bir maşa olmuş. Boruların 32mm olması uzun ömürlü kılacaktır mantığı ve hafifliğini düşünerek seçmiştim.

Daha detay için uzun süredir kullanan arkadaşlara da danışmanı öneririm. Malum ben daha bu meretle yeni tanıştım sayılır.

Dilerim yardımcı olabilmiştir bunlar :)

• Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
Bu listeyi hazırlarken, askerlik öncesi bilgisayar topladığım zamanlar aklıma geldi. Onda toplamda fiyat önemliydi. Bunda ise ağırlık :)

Kağıt üzerindeki bilgiler ışığında, yaklaşık 11kg.olduğunu düşünüyorum.

Müsait bir ara güvenilir bir yerde bisikletimi komple tartıp o ağırlığı da sizlerle paylaşacağım.

http://i103.photobucket.com/albums/m124/delihayal/Diger/konf.jpg

İleride maddi durumum elverdikçe yavaş yavaş daha da hafifletme yoluna belki giderim. Önceki bisikletimden 1800gr.daha hafif olması şimdilik benim için fazlasıyla yeterli.

bisikletinizi güle güle kulanın .çok güzel olmuş.kazsız belasız kullanmanız dileklerimle hayırlı olsun.

• Beğen
Tepkiler: Özcanak
@scream7007

Teşekkürler, Antalya'ya selamlar. Kendinize ve bisikletlerinize iyi bakın.

çüşşş demekten kendimi alamıyorum ya resmen harika olmuş fotolarda çok iii olmuş tebrikler güle güle kullan

Özcan cım şimdi bu yazacaklarım sana iyi diyim kötümü diyim bilmiyorum ama ağırlıklarda hataların var...

Xt fren bacakları 540 gr pad lerle beraber (sitedki pad siz ağırlıktır tartabilirsin)
Reba race de 1680 gr olması lazım ben tarttım bizzat
Benim shimano XTR vites dış kablolarım bile sadece vites olmasına rağmen 80 gr geliyo yani diğer dediğin kısımda en az 200 gelir hatta suluk kafesi vidaları ve ağırlıkları sitelerde eklenmeyen fren pad i pulları gibi ufak şeyleride katarsan 250 gr olur...

Elciklerde benim kullandığım sünger elcikler bile 17 gr geliyo o bontrager elcikler en az 80 gr dır istersen tartabilirsin...

XT aynakolun yazdığın ağırlığı o extra pullarla beraber 10 gr daha artıyo ve 870 gr oluyor...Bizzat tartılmıştır...

Ayrıca yazmayı unuttuğun min 50 gr ağırlığında olan sele kelepçesi de var...

Ayrıca 5mm lik pullar 1 gr geliyo sende 2 tane 1 cm lik var o da 4 gr eder...

Ayrıca taktığın zincir 116 bakla ağırlığıdır yani seninki muhtemelen kısaltıldığı için 5 gr kadar ordan karın vardır (3-4 bakla 5 gr ediyo yaklaşık)

Yani totalde senin bisikletin aslında : 11395gr olmuş oluyor...

@Özcan

Cidden hava mı kaçırıyor bir yanlışın olmasın ???
bir problemi olabilir bence garipsedim doğrusu hava öyle 2 de bir basıldığını duymadım görmedim arada bir kontrol edilir o kadar

sana yumuşamış gibi gelmesin tur sonuna doğru ;)
kilondan fazla hava basarak maşayı sadece sertleştirip daha az tepki vermesini sağlıyorsun sadece... bence bir yanlışın var bir araştır sor bilenlere kullananlara hava kaçırmaması lazım öyle 1 turun başından sonuna...

bilgilendirme için teşekkür ederim ;)

@Özcan

Sayın Özcan Bey,

Degerli formumuzda bir konu açıyorsunuz ve açmış olduğunuz konuya istinaden satış, bakım yapan firmaların ve değerli çalışanlarının ismini koyup diğer arkadaşlarımızdan da beğenip beğenmedikleri hakkında oylama, sonucunda da nedenlerini açıklamalarını istiyorsunuz.

Beğeni gösteren arkadaşlara teşekkür ediyor, tersini söyleyen arkadaşlara da yapıcı olmadıkları hakkında yorum yapıp altında da kendi hatanız ile belirtmiş olduğunuz o değerli frmaları ve çalışanlarını bir nevi yorum yapan arkadaşları karşı karşıya getiriyorsunuz lütfen dikkat ediniz ivedilikle insanları birbirine düşürmekten vazgeçiniz.
Zannediyorum ki yazımı okuyan bir çok değerli arkadaşlarım bana ve benim gibi düşünüp biz diyebilenler olup politik oyunlara gelmeyeceğizdir

Aydın

Boşver Aydın Ağabey, o cevap bana yazılmıştı ama ben önemsemedim.Eleştiriyi kaldıramayacak bir bünyeymiş. Ayrıca; forumdan birçok kişi benim 30 kg yükü değil, cevabı yazan şahsı da çekerek Zigana'ya tırmanacağımı biliyor.

özcan kardeş resimlere nollmuş bi görseydim şu canavarı

@giant

konunun başlangıcındaki fotoğraflar görünmüyor..ancak devam eden mesajlarda, yani konunun devamında açık fotoğraflar var.

• Beğen
Tepkiler: behcetatinc
Bende bi 8500 dizmeyi düşünüyorum aklımda var yani . . ama sizin bisiklet biraz sade olmus .. kadro renginde yani acık-acık komponent kullanmanız biraz kadroyu örtmus yani o parlaklıgı göstermior . yada foto cekim acısımı cok kötü sanki bnm alacagım kadro bu deelmiş gibi bi his uyandı içimde . işin acıkcası ne bilim tereddüt ettim simdi...

Bana yararı olması acısından bi kac fotosunu ekleyebilirmisiniz mesela direk karsıdan yandan görebilecegimiz sekilde. 6 foto haricinde baska foto yok ... Birde kadro 15.5 inch sanırım .. Boyunuz kac ?

Ben 1 72 yim , iç bacak boyu biraz kısa 75 cm . üst borunun uzunlugu nasıl .. cok sordum kusura bakmayın .. almadan önce bi sizin yorumunuzu alayım dedim ..

hayırlı olsun güle güle kullanın ...

Geri