Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ucuz güneş gözlükleri gerçekten zararlı mı? Gözlükler neden bu kadar pahalı?

10 tl ye aldim tamamen hava amacli gayette guzel kullanimi var :)
hdr_1466104843463.jpg

hdr_1464708851233.jpg
bu gunes gozlugumse mesur bi italyan markasi ve tam 14 yldir kullaniyorum masallahi var ama bisiklette pek performans alamadim gozu tam kapamadigindan ustten kisa oldugu icin yarisi karannlik yarisi aydinlik yapiyor . ikisi.bi arada stylaaaaa :D @Candan Biberci
Atalarimiz ne guzel soylemis ; " Ben gozluge gozluk demem kaşlarimi kapamazssa " emin degilim soylememiste olabilirler hahaha :D

• Beğen
Tepkiler: SOZUAK
Scudo
Pahalı gözlük kaşıntı yapıyor gözümde

bana bir gözlük önerir misiniz? bütçem maks. 100 tl

Bende xlc nin sulawesi modelini aldım 50 liraya. Sizce nasıldır?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ben bu decathlonda linki verilen arenberg cat 3 aldım sarı olanını kötü mü yaptım acaba

@Fatihacr

geçen hafta aldım bahsettiğiniz gözlükten ... şeffaf cam+sarı cam+kırmızı cam+ siyah camdan oluşan şık bir kılıf ile geldi... camlar gayet başarılı gibi duruyor... tabi oakley vs.. markalar ile kıyaslama yapılamaz :) tavsiye ederim fiyat olarakta gayet makul kullanışlı bir gözlük...

@VolkanÖzcan
işte bende tam bu sebeple dandik gözlük alıyorum, yani dandik gözlük derken polarized camlı gözlüğü 30 tl'ye alabiliyorsunuz, ama mağazada 300-500. şimdi yıl olmuş 2500, bu polarizasyonu vermek o kadar da masraflı bişey olmasa gerek.

yalnız yiğidi öldür hakkını yeme, oakley, serengeti ya da poc gözlükler gerçekten çok farkediyor, uzun süre koruyabilecek gibi kullanıyorsanız 10 dandik gözlük parası gönül rahatlığıyla bu ürünlere basılabilir

Sadece UV A değil UV B de önemli. B ışınları suyun metrelerce altında da etkilidir bu sayede deniz dibinde ışığın ulaşamadığı derinliklerde hayat vardır. Sadece gözlük değil kışın bile güneş radyasyonun san korunmalı ve krem kullanmalıyız.
Her şey pahalı tamamen katılıyorum onu al... bunu al .... ben de biktim
Son söz: en iyi bisiklet en ucuz bisiklettir (kafana gore zincirle, at kenara cizilsin, salla markayı...bir kask al tamam gerisi..)

bu arada derdimiz uvden korunmaksa, gün doğumu ve batımında UVA ışınlarının etkisi zirvededir, gözünüz bu az ışıkta rahatsız olmasada gözlüğünüzü takın ;)

• Beğen
Benim başıma geldi.Spor mağazasından bisiklet gözlüğü aldım. Fiyatı gerçekten uygundu. Eşimin tüm uyarılarında rağmen kullanmaya başladım. Bisikletle işe gittiğimden dolayı, dönüş sırasında hava karadığından gözlüğü çıkarıyordum. İşte bu sırada zemin ile aramda sanki 3 mt mesafe varmış oldu. Bir kaç böyle olunca hemen kullanmayı bıraktım. Gözlükçüden gittim uygun bir gözlük aldım. (120,00TL civarında)
Konu inanın çok önemli, sağlık bu şakaya gelmez.

@Tasogare

Bunun bilimsel açıklaması var mı? Atmosfer 100 km kalınlığında dersek bulunduğumuz noktadan bizi koruyan atmosfer 100 km iken gün doğumu ve batımında güneş ışınları daha uzun mesafe katetmek zorunda kalacağından atmosfer bu ışınları daha fazla absorbe eder. Bu nedenle güneş ışınlarının en dik geldiği öğlen saatlerinde güneşe çıkmayın derler.

• Beğen
@SOZUAK
var ama bu değil :)

ben UVA ışınlarından bahsediyorum, UVBnin en yoğun olduğu saatlerde güneşe çıkmamak ta doğru tabii ki, yanıkları yapan budur.
bu arada Ultra Violet, göremediğimiz bi ışık tayfı, gözü kısa süreli rahatsız eden ışınlar görünür ışık tayfında.
daha fazlası için ışık tayfı (spectrum) aratabilirsiniz

Tamam IR radyasyon ısı üretir UV güneş yanığına sebep olur. Atmosferin bir fonksiyonu zararlı ışınları süzmek bunu da yaparken kalınlığı önemli. Yatayda güneş ışınları daha uzun mesafe kateder (tüm bileşenleri ile) bu da daha fazla zayıflama demek gün doğumu ve batımında da en uzun mesafe olur. Yoksa sık sık uçak yolculuklarında bulunanlar sadece ışık ışınları değil ionize edici radyasyondan da etkilenirler (Gamma ışınları x ray ışınları gibi)

• Beğen
@SOZUAK

wow, o sık sık uçanlara söyleyin uçak sürerken mesaj yazmasınlar, belli ki arada farkında olmadan stratosferden çıkıyolar :)

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/ff/EM_Spectrum_Properties_edit_tr.svg/1280px-EM_Spectrum_Properties_edit_tr.svg.png
x ve γ ışınları dünyada doğal olarak bulunmaz, uzaydada ne şekilde oluştuğuna bakmanızı öneririm. ancak yapay olarak oluşturulup odaklanarak kullanılırlar. aksi çok fena olurdu

Ultraviyole ışık[(link) | (link)]
Yukarıda belirtildiği gibi, spektrumun alt tarafı ultraviyole ışınlarıdır (3 eV’den 10 e V’ye kadar) ve iyonize etmeyen türdendirler. Fakat, iyonize etmeyen ultraviyolenin kimyadaki ve buna maruz kalan biyolojik sistemlerdeki etkileri( oksidasyon, mutasyon ve kanser dahil olmak üzere) öyledir ki bazen ultraviyolenin bu kısmı bile bazen iyonize eden radyasyon ile karşılaştırılmaktadır.

https://skincareclub.files.wordpress.com/2011/02/uv-rays_wavelength_spectrum_.gif http://uniqueverve.com/wp-content/uploads/2014/04/sunlight4.jpg

http://www.gamonline.com/catalog/uvfilter/images/eye-injury.png

Arkadaşlar güneşe çıktığında kararan normal numaralı gözlükler var onlar iş görür mü? Annemin günlük kullanımda işini görüyor ama, bisiklette rahat olur mu?

@Emre Örsel
photochromic.
yarar tabi, en çokda ani ışık değişimlerinde işe yarar, (tünele gir çık)
benim gözler baya hassas be onları akşam ve ya bulutlu havada kullanıyorum, onun dışında kapkara polarized anca iş görüyo, biraz denemek lazım, herkesin gözü farklı oranda ışık topluyor

@Tasogare
Tamam zaten UV yanığa sebep oluyor diye belirttim. Farklı birşey değil benim söylediklerim.UV-C ışınlarını zaten medikalde sterilizasyon için kullanıyoruz ki bu tip lambalar esasen fosforesans kaplaması olmayan bildiğiniz flüoresan ampüllerdir. Yansa bile ışık kaynağındaki hafif ışıma dışında odada aydınlanma etkisi göremezsiniz. Tedbir alınmayan hastane ortamlarında bazen geceleri temizlik için gelen çalışanlar bu lambaların yandığını hele hele görünür ışık aydınlatmalarını açtıklarında hiç farketmiyorlar sonra gelsin yanıklar göz hasarları.

Sen her türlü teknik üretimde dışarıya bağımlı ol, üretme, yat, kolay yoldan para kazanayım, aman memur olup hayatımı garantiye alayım felsefesiyle yaşa, okulu bitirince akademik kariyer için değil, maaş için okulda kalma yollarını zorla, kısacası üretme değil kolay kazanma yolunu seç, ondan sonra o niye pahalı, bu niye böyle, yanlış anlama sevgili başlık sahibi, sözüm sana değil. Bizim halkımızın genel durumu bu.
Bu gözler, aliexpressteki tutarı 1 dolar bile etmeyen arka ışık için öneri isteyen, ikinci el 700x35 iç lastik arayışı için başlık açanları gördü. Biz böyle sinekten yağ çıkarma meraklısı bir millet oldukça rayban 500 de olur, 600 de. Adam da der ki, madem bu millet böyle ucuzcu, en azından kaliteyi arayandan kazanayım.
Ülkemizde kaliteli ürünler sürüm yapamadığı için çok pahalı. Sürüm olsa rekabet olur, rekabet de fiyatları düşürür, bu kadar basit. Hiç bana arz talep eğrilerinden bahsetmeyin, ekonomi okudum, hepsini de gayet iyi biliyorum.

@Kuzey Ege
bu sebeplerden dolayı gelişmemiş bi ülkeyiz ve tembel olduğumuz için üretmiyoruz öyle mi ?
ne yazık ki gerçek bundan daha derindir, ürettirmiyorlar, idealist girişimcilerin yoluna taş koyuyorlar. bu ülkede insanlar ne kadar çok çalışıyo ve yinede insanca yaşayamıyor. hepsini tembelliğe bağlamak, hepsini gayet iyi bilen birinin kullanmayacağı tabirler.
mesele derindir...

@Tasogare
Hocam insanlar çok çalışıyor diyorsun, okey, ancak çok çalışma ile verimli çalışma farklı kavramlar. sanırım bu konuda hem fikiriz.
Ayrıca üretecek olan kişi gayet de bir yolunu buluyor. Her yıl AB'den gelen ve kosgeb'in verecek adam bulamadığı desteklerin büyük bir kısmının AB'ye geri gittiğini biliyor muydunuz?
Düzgün proje getiremeyen, getirse de yetkilileri ikna edemeyen girişimci adayları yüzünden kosgeb yufkacıya da köfteciye de hibe verir hale geldi.
Olayın iktidara yandaşa bağlanacak bir yanı da yok, evet götürmek bu toprakların bir kanunu olmuş ne yazık ki, zira götüren de var ancak Kosgeb ülkedeki girişimciliğin artması anlamında gerçekten de birşeyler yapmaya çalışan bir kurum.
Ürettirmiyorlar, taş koyuyorlar, yok abi, yapmak isteyen gayet de yapıyor.

Geri