Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ucuza kaçmak

Konu sahibi arkadaşa kısmen katılıyorum. Eğer performans odaklı olarak yol bisikleti kullanıyorsanız, yarışlara girip derecenizi iyileştirme çabasında iseniz ucuza alacağınız malzemeler size yetmeyeceği için almak çok ta mantıklı sayılmaz. Yani düz pedal alırsanız daha sonra spd pedala geçmek isteyeceğinizden dolayı düz pedala verdiğiniz para boşa gitmiş olacaktır ve bu da uzun vadede düşünürsek tüm ekipmanlar için böyledir. Sonradan değiştirmek yerine imkanlar doğrultusunda kaliteli olanını almak daha mantıklı geliyor bana.
Bir yol bisikletçisi olarak yukarıda genelleme yapan arkadaşlara cevap vermek isterim. Sizin başınıza kötü bir olay gelmiş olabilir, birkaç tane egosu çok yüksek tiple karşılaşmış ta olabilirsiniz ancak genelleme yapmak yanlış geliyor bana. Pahallı olan iyi olur mantığına aykırı yazılar yazılmış ancak bir ürünün pahallı olmasının altında teknolojik çalışmalar, ar-ge çalışmaları, kullanılan hammadde kalitesi gibi etkenler de rol oynuyor. Yani karbon tabanlı ayakkabının plastik tabanlı ayakkabıdan daha fazla hız kazandırdığı testlerle ispatlanmış bir gerçek. Yani pahallı olan daha iyi. Ancak tekrar etmek isterim ki bu performans odaklı yol bisikleti için bu böyle. Onun dışında, diğer kullanımlar için konu sahibi arkadaşa katılmamakla birlikte, sağlık konusunda da uzmanı olmayanların "bu sağlığa çok zararlı" yada "kullan ya hiçbişey olmaz ben kullanıyorum" tarzı yorum yapmalarını çok yanlış bulduğumu belirtmek isterim.

Scudo
Bende şunu anlamıyorum yok efendim yarışa katılacaksan performans odaklı o paralar verilir, forumda bilenler beni bilir 20 yıldır iş gerekçesiyle ülke ülke geziyorum ben daha bir tane başarılı türk “yol bisikletçisi” görmedim,
onu bi geçelim, ben daha kaliteli bi karbon kadroya binen fişek gibi bi gençte görmedim hep benim gibi 35 yaş üzeri ev dırdırından bıkmış kodaman abiler alıyor ne hikmetse ? ayrıca parası olan alsın zaten 3. arabasını 2.yazlığını almaktansa bisiklet alsın, konuya dönelim şöyle bi gerçek var ucuz kavramını iyi değerlendirmek lazım 500/600 liraya ikinci el çok güzel eski bisikletler bulmak mümkün yıllarca kullandım halada kullanıyorum hiç oram buram ağrımadı ayrıca 89 model çelik bisikletinizle o kodaman amcaları yola gömmek çok zevkli oluyo perşembe akşamlarının kartepe yollarının dili olsada konuşsa o amcaların klasik cevabıda şudur “böyle kısa mesafede geçersin tabi uzun mesafede hele bir haftalık yarışta hiç şansın yok) ula kadıköyden kartepeye gitmişiz daha ne istiyon 40 yaşında giroya mı katılalım, neyse ayrı konularla ilgili içimde çok şey birikti hepsini aynı yere kustum kusura bakmayın

Son düzenleme:
@Gökay Akçay
Tasvirlerine bayıldım ? 700 karbon trek binen ağır abiler bir sürüşte baktım gözleme ayrana dayanmışlar , ulen 100 binlik trek biniyorsunuz fakirler gibi gözleme yiyorsunuz dedim . N’apayım dayanamadım ? hani konu başlığı ucuza kaçmak ya o sebebten apel konturu attım.

@ippon
Ucuza kaçmak: en ucuz yollu evden kaçma yöntemi bisiklet ?
Bak sırf hafta sonları beraber maç izlemek için karbon yol bisikletleri almış bir amca güruhu tanıyorum evden spor diye çıkıp arpa suyu içip patates kızartması gömüp eve dönüyorlar (hepimiz tanıyoruz) karikatür gibi aslında gerçekten eğeleniyorum ..

Arkadaşlar bi ucuza kaçmak hakkında sorum olcaktı. Kron xc250 buldum 650 ye.
Satıcı arkadaş ön viteste küçük bi problem var. Galiba tel çıkmış dedi. Vites atıyor ama dedi.
Ben bisikletten hiç anlamam. Bu bisiklet alınırmı? En kötü ihtimal bana kaça mâlolur?

Frenler normal tutuyor dedi bu arada.
Bir sorum daha var. Mtb ye 1.75 lastik takmak mantıklımı? Şehirde süreceğim genellikle. Köye gidecek ama

Forumda yeni olduğum için kusura bakmayın konu açmayı bile bilmiyorum

@Gökay Akçay

Ahaha :D Dayak yiyecen sen bu gidisle egosu tavan yapmis yol bisikletli dayilardan diyim sana bilader :D

Şaka bir yana hem forumda hem disarda bisiklet camiasinda gordugum en degisik karakterde insanlar genellikle yol bisikleti kullanan abilerimiz oldu.
Ya Allahini seversen nedir mesele ? Granfondo fantazileri baska da bir numara yok arkadaslarda. E tamam katil , bisey diyen yok da niye ordasin? Diye sorasi geliyor insanin.
40 yaş bunalimi cogumuzda var, ben bunu inkar da etmiyorumda bisikleti bir meta olmaktan cikarip bir demir puta döndürmekte nedir anlayabilmis değilim.
Tmam benimde kendi zevkime gore topladigim-restore ettigim bi kac bisikletim var, yok degil ama benim icin eglencedir, spordur hatta bildigin yuk essegidir.
O kadardir.
Bknz resim altta
20181212_150835.jpg

Fakat kabul edelim artik biz genc delikanlilar degiliz, hayat bizim haşatimizi cikarmis da olabilir. Coluk cocuk sahibiyiz, isimiz gucumuz var. Asiri yuklenip, stravalara komlara koşmanin, kıçi kirik granfondo sacmaligi icin kendimizi kaybetmenin ve en tuhafi bunu cevremize ispat etme cabasinin mantigi nedir?

Hayat güzel, hayat zorlu, hayat hep zalım ve hayın
Rahat olalim eglenmeye bakalim. O kadar da seyetmeye gerek yok
2019-05-14 23.17.50.png

@OmerKa

Bi kere eğer pahalı bisikletle hava atmak söz konusu olsa idi, Türkiye'nin yüzde kaçı pahalı bisiklet gördüğünde bunu tanıyor ki? Sadece meraklısı bilir. Ben açık konuşuyorum, en pahalı bisiklete binen insan bile benim gözümde zengin filan değildir. Bi kere zengin insan bisiklete binmez. Siz bakmayın Bill Gates'in filan bisiklete binerken fotoları olduğuna, senede bir gün biniyo, çekiyolar, bunlar hep reklam :) Açık söylüyorum, ben zengin olsam bisiklete filan binmem. Türkiye'de zengin olsam bineceğim araba Hummer'dır. Sokaklara, caddelere sığmamalı. Ne kadar büyük o kadar iyi. Hele bir de şoför ve korumanız oldu mu tamam, gariban köylülerin Sadettin Teksoy'u karşılaması gibi muamele görürsünüz. Türkiye'de senin zengin olduğunu gösterecek şey arabanın büyüklüğüdür. Bisikletle hava filan atılmaz. İsterse altın kaplama olsun. Bisikletle hava atmaya kalkan benim gözümde zavallıdır. Bisikletin Türkiye'deki bakış açısı her zaman fakirliği çağrıştıracaktır. İstersen git en pahalı bisikleti al, bu değişmez. Adam sana baktığı zaman "vay be bisiklete bak ne süper" demez, "kaç yaşına gelmiş hala bisiklete biniyo zavallı" der. İki kere iki dört. O yüzden ben bisiklet ile gösteriş yapmaya kalkanlara çok gülüyorum.

@mariokaldato

Ağabey bendeki karşılığı bu.Bisiklet ile ilgili ne görsem almaya çalışıyorum; bundan dolayı kredi kartım fazla sürtünmeden alev aldı.Dün bisikletçide katlanır bisiklet pazarlığı yaparken kendime geldim.:krktm:

burning-credit-card.jpg

[/QUOTE]
@Mert E.
Kampanya başlamış gelirler yakında hem sana yakın maltape sahilde buluşuyolar ?

@hamlet2006
Bende fena kaşınıyorum 16 jant dandik bişey bulursam alabilirim

genel olarak konu sahibinin görüşlerine katılamayacağım. çok şükür bu forumda bahsedilmiş en iyi bisikleti alabilecek mali durumum var ama 2. el bir lapierre aldım ve kullanıyorum. sora seti var, kron dağ bisikletinde de torney. uzun yola da gittim. ikisinde de hiçbir problem yaşamadım.
grupset ve diğer bir çok komponentin ziyadesi ile abartıldığını üşünüyorum forumda.
kadro boyu doğru ise, sele ve gidon ayarı doğru bisikletin başka hiçbir parametresi sizin sağlığınıza etki etmez. dolayısı ile kadro ve ayarları doğru olan, kaskı ve eldieni olan bir bisikletçinin yanlış yaptığı hiçbir şey yoktur.
bu bahsettiğim kadro boyu ve sele-gidon ayarı doğru ise, hangi bisiklete binerseniz binin, aynı pozisyonda aynı işi yapıyorsunuz demektir. nasıl olur da bisikletin diğer özellikleri dizinizde ve belinizde soruna sebep olabilir?

bu tür yaklaşımların insanları bisikletten soğutan/korkutan sakıncali tavsiyeler olduğunu düşünüyorum.

@hamlet2006
O zaman şu yazimdan bir alinti yapayim ve tekrar okumana arzu duyayim :D

On yıl sonra kendimi nerede görüyorum?

Sana enflasyonu en basit şekilde açıklıcam harbiden inat ettim. Şimdi şöyle düşün cebinde eğer 10 tl yerine 10 bin avro olsaydı ne yapardın? Tahmin ettiğim gibi hemen kanyon nokta kom adresine girip hayallerindeki o kanyonu sipariş ederdin. Evet aynen öyle olurdu bence... İşte bu paraları bankalar temin ediyor insanlara, yani henüz kazanmadıkları paraları insanlara satıyorlar ve bunun sonucu ortalıkta dolanan ihtiyac fazlası paralardan dolayı satın alınan ürüne ulaşmak dahada zorlaşıyor , bankalarda bu verdiği paraların üstüne faiz eklediğinden otomatikman senin kanınla beslenmeye başlıyorlar ve en nihayetinde dünya finans kurumlarından düşük faizle alınmış bu hayali paralar senin popişine kazık olarak geri dönüyor.( Bak hala göremiyorum iki gözünüde yazımın üstünde anlatmıcam lan bir daha sana bşey...)

@Gökay Akçay
Ucuza kaçma. :)Dahon Mariner D8 almanı tavsiye ederim.Mübarek reşat altını gibi bir şey; kaç paraya alırsan al istediğin zamanda üstüne kâr koyup satabiliyorsun.:harika:Geçen ekimde çok ucuza sıfır bir tane buldum,1 hafta içinde kâr edip satmıştım.

@hamlet2006
Valla mümkün olan en dandik pisikleti alıcam bimden dost yoğurt alırken üç kilitle ağaca bağlayıp her 15 saniyede bir kontrol etmek zorunda olmadığım bi arkadaş olması gerek

@Gökay Akçay
Arkadasimin cok uyguna sattigi dropbarli bir Fujisi var hemde katlanir :D ilgilenirsen , oda satmadiysa paslayim sana ehehe

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
@boing

Bu dedikleriniz daha çok sonradan görme, sınıf atlamış, zenginliği sadece cüzdanının kalınlığına ve mal mülk miktarına indirgeyen kesim için geçerli ve evet, haklısınız, bu kesim ülkemizde üst orta sınıfın çoğunluğunu oluşturuyor. Ama zenginliği tüketim alışkanlıkları, estetik beğeniler, kimlik ve statü simgeleri, eğlence ve dinlence tarzı gibi göstergeler üzerinden okuyan ve ifade eden, genellikle de daha eğitimli ve "elit" bir kesim var ki, bisiklet onlar için sosyal statü simgesi olarak da işlev görüyor. Altlarında çok pahalı, popüler markalı, hi-tech aksesuarlı, karbon bisikletler, üstlerinde ise yine çok pahalı, çok kaliteli, elit markalı giysiler bulunan bu abiler (genellikle abiler bunlar, ablalar çok ama çok azlar) bazen şehrin en nezih semtinde sahil kıyısında, bazen de bisikletlerini arabalarının arkasında ya da tepesinde taşıyıp şehrin nezih park ve rekreasyon alanlarında bisiklet sürmeyi bir eğlence etkinliği olarak görüyor ve yaşıyorlar. İçlerinden bazıları da sportif alana kayıp fitness salonlarıyla granfondolar arasında dolaşarak boş zamanlarını değerlendirebiliyorlar.

Biz buralarda bisikletin fiyatını pahalılığını falan konuşuyoruz ama onun tüketimi aslında daha ziyade simgesel değeriyle, kazandırdığı sosyal statüler ile ilgili. Ki bana kalırsa, bisikletin yoksullar için de cazip bir ulaşım aracı hâline gelmesini istiyorsak onu onlar için de bir sosyal statü simgesi hâline getirmeliyiz. Yoksula sen yoksulsun paran yok hadi işine gücüne bundan sonra bisikletle git dediğinde, ben yoksulluktan, yoksul olarak algılanmaktan kurtulmaya çabalarken sen beni yoksulluğa mahkûm edecek, herkesin gözünde yoksul kalmayı bana reva görecek çözümlerle geliyorsun, diyebilir. Kirasını zor ödeyen insanların tonla para verip iphone almalarını açıklamakta zorlanmamızın sebebi, yoksulluğa ve yoksullara dair bakış açımızda saklı olabilir. Tüketim bizim sandığımızdan çok daha karmaşık bir olgu ve tüketim süreçlerine yakından bakıldığında çok şaşırtıcı nitel ve nicel verilerle karşılaşmamız muhtemel.

Bisikletle hava atılır bence, hattâ atılmalıdır da. Ama fiyatıyla değil, simgesel değeriyle, sizi taşıdığı sosyal statüyle. Bunun için ille de zengin olmak gerekmiyor, yoksullar da ucuz bisikletleriyle hava atabilirler, eğer bisiklet kullanıyor olmak onlara da bir sosyal statü kazandırıyor, bisiklet onlar için de bir simgesel değer taşıyor olsaydı. O nasıl olacakmış, derseniz, Bogota belediye başkanı Enrique Penalosa'nın sözüyle yanıtlayacağım: "Bisiklet yolu, 30 dolarlık bisiklet sürenin 30 bin dolarlık otomobil süren kadar önemli olduğunun simgesidir." Bu yüzden meselemiz, bisikletin kendisi değil, bisikletli ulaşım ve ulaşımda adalet olmalı diyoruz. Ancak o zaman bisikleti afili abilerin kibirli bakışlarından kurtarıp gündelik şehir hayatının işlevsel ve sosyal bir simgesi hâlinde getirebilir, herkesin onu kullanıyor olmaktan memnun ve mesut olmasını sağlayabiliriz. Mesela Hollanda'da ve Danimarka'da olduğu gibi :)

Mesajları okuduğumda yol bisikletçilerini eleştirdiğiniz tarzın sizlerde de olduğunu fark ettim, yani sanki tüm karbon yol bisikleti sahiplerini tanır gibi genelleme yapmalar, yok çelik bisikletle rampada geçtim demeler, yok hava atmak için alıyorlar demeler. Belki de bu tavırlar yüzünden o insanlar sizlerle çok muhattap olmayıp kendi aralarında takılıyorlar ve bu da size ego gibi görünüyor.
İnsanlar paralarını kazanırken nasıl ki sizlere sormuyorlarsa harcarken de sormak durumunda değiller. Pahallı bisiklete binmek, aksesuarlara çok para harcamak utanılacak bir şey de değildir. İmkanı olan ve bunlara sahip olarak mutlu olana söylenecek hiçbir laf yoktur. Siz ucuz bisiklete biniyorsunuz diye, ki saygı duyarım herkesin kendi seçimidir, diğerlerinin de sizin gibi ucuz bisiklete binmesini beklemek, bunu yapmadıklarında ise bu şekilde eleştirmek biraz egoist bir tavır gibi geliyor bana.
Benim çakmak koleksiyonu yapan arkadaşım var mesela, isviçreden dupont çakmak aldı, 1500 isviçre frangı mı neydi fiyatı, şimdi kimse ona 1 liralık tokai çakmak ta yakıyo, niye buna bu kadar para verdin diyemez. Derse de tek cevap "sen kendi işine bak" olur heralde.

@onur caliskan
Bir cok konuda haklı bulmama ragmen sana şu konuda katilmiyorum. Pahali makinalariyla turlar atan abilerimizin aldiklarina ve mallarinin fiyatlarina kimsenin bisey dedigi ve kiskandigi yok inan bana.
Esas sahsen benim gozume takilan sey bu bahsettigimiz guruhun kendi çapinda bir tarikat, bir olusum kafasinda takilip " Heyyy dostum sen kimsin haaa biz bilmem kac bin dolarlik makinalarimizla cilgin performanslar yapiyoruz, sizde kim oluyorsunuz" tarzinda dunyaya ve insanlara bakmalari.
"OYLE DEGIL" Dediğini duyar gbiyim ama oyle malesef

Fakirler zenginlere karşı :komik: Ben fakirleri temsilen Raiden'i seçiyorum beyler. "Thunder take you" :)

2-31-880x561.jpg

• Hahaha
Tepkiler: mariokaldato
@mariokaldato
Şimdi sayın kaldato , müsade buyurun lütfen . Ben sizin kafanızı berraklaştırayım? piyasada bir para ve bir bisiklet var yani 1 para =1 bisiklet. Siz piyasaya bir para daha sürerseniz piyasada 2 para ve 1 bisiklet olur . N’olur bir bisiklet= iki para olur. Bisiklet para karşısında değerlenir. Sonuçta iki paralık bisiklet için kafamız dikilir?

Eğer iki paranın karşısına iki bisiklet koyamazsan işte o zaman enflasyon olur .

Geri