Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ülkemizde bisikletliye bakış açısı...

Scudo
Demek ki internetteki forumlar, kişisel siteler bisiklet bilincinin oluşumunda yeterli değil.

Polis üzerinde özelleştirmeyelim. Ben 21 yaşımda koyacak yer bulamadığım için ayrıldığım bisikletle 34 yaşında tesadüfen yeniden buluştum. O aradaki yıllarda ne bir istek, ne bir kışkırtılma, ne bir heves veya merak olmadı. Halen toplumun binde kaçı bisikletle ilgileniyor ve ne gözle bakıyor. Milletin tek boş günü olan Pazarları Doblomuzu yiyecek, mangal ve koca koca popolarla doldurup, deniz kenarına yapay oluşturulmuş birkaçyüz metrekarelik çimene, veya rizeli müteahitlerin henüz betonla dolduramadığı üçbeş ağaç altına koşturuyoruz. Yarım saatliğine ip atlamak, VELEYBOL oynamak dışında sporla alakamız var mı (ben bunları yapmasam da kendimi bu genelleme içine sokuyorum).

ana haberlerde şu cümle klişe oldu "istanbullular bugün güneşin tadını doyasıya çıkardılar piknik alanlarını doldurdular" hep de o sahil yoluna inilip aynı mangal dumanları kameraya alınır, bu algı oluşturulur. Bu insanların çocukları da büyüyünce aynı şeyleri yaparlar. Göbekler büyür de büyür, ve günün birinde göbekli bir devlet görevlisi olunur, ve sokakta bisikletli yetişkin görünce bu tepki verilir. Bu millet hafta içi tıkış tıkış otobüslerde işe gidip, akşam hal kalmamış halde aynı tıkışıklıkta korna gürültüleri içinde yarım saatlik yolu birbuçuk saatte katedip evine dönüp çocuğuyla doğru dürüst ilgilenemeden yatağa girmeye alış-tırıl-mış bir millettir.

tek eğlencemiz midemizi doldurma muhabbeti üzerine olduğundan dünyada başka insanların ne yaptığı araştırılmaz, vakit kalmaz, tesadüfen karşımıza çıkan farklı görüntülere de böyle tepki veririz.

ama bunun daha yoğun bir şekilde beton üstüne beton ve o betonların içine sıkışmış insan yığınları üstünde daha etkili olduğunu görüyorum. şehirler arası köy yollarında rast geldiğiniz köylüler, kendi yollarından geçen bisikletli gezginlere daha alışık olduklarından bu tepkileri vermiyorlar.

bende o sıralamaya katkı sağlayanlardanım tartıda 138 kg mı görünce napıyom ben dedim diyete girdim 3 aya yakın bi sürede 134 e düştüm bisiklet aldım 1 ay oldu olacak 130 çok sevdik bisikletimi ve gidişi :D ( forum iyiki var)

@Furkan TK Aynen öyle Furkan Bey. Diğer arkadaşım da ben de -görüldüğü üzere- forum üyesiyiz. Ayrıca o gün gayet güzel bir muhabbet olmuştu. Polisi sevmeyen hatta polis kavramından nefret eden biri olarak o gün orga polis kıyafeti giymiş ortalama bir Türk insanı vardı, diyebilirim. :) Polisle konuşan bendim, hikâyeyi aktaran arkadaşım.

Eğitim ve görgü konusu sadece polislik değil ki... Polisler halkla daha çok muhatap olduğu için bir arkadaşın da dediği gibi hizmetiçi eğitim verilirse daha iyi olur. Umarım. :)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Polis olunca sonuçta farklı bir insan olunmuyor. Onların da kültürlüsü var, normali var.

Gülhane parkı çıkışında ışıklar var biliyorsunuz, oradan geçip eminönü tarafına gidecektim. Işıklar da geçenler biliyordur 3-4 dakikada 1 ancak yeşil yanıyor.
Bir defa oradan geçerken ışıklarda 3 tane trafik polisi aracı ve 5-6 tane de trafik polisi vardı. Işıkta 3-4 dakika bekleyip halen yanmadığını görünce trafik polisine ışık yanmayacak mı gibi bir şey sordum. Polisin verdiği cevap, sen niye bekliyorsun ki, ak git dostum. Ak git şu taraftan :)

10836 dosyayı görüntüle 10836 dosyayı görüntüle Bizim hayatımız bundan ibarettir. Milletçe hayatımız bundan ibaret olduğundan polisimiz de bununla uğraşmak üzere eğitilmiştir. Adama niye yükleniyorsunuz, memleketi bu fotoğrafın içine tıkıştıranlara yüklenin. Ve eğer siz de bu fotoğrafın içindeyseniz en önce kendinize yüklenin.

@Furkan TK
Kesinlikle katılıyorum,
Kuzenim ve teyzemin kocası polis bunları bilerek şunu çok rahat söylüyorum, Evet hepsi aynı değil içinde edebiyat öğretmenleri, kimya bölümü mezunları vs vs. arkadaşlar var ama bu arkadaşlar %1-2 lik polis kesimine giriyor. Diğerleri kpss 50 üstü alalım torpilide buldukmu 2,5-3 milyar maaşlar fıstık gibi iş diyip, girenlerin dolu olduğu bir müessese.

Aklıma hep şu laf gelir polislerin odtülülere "Akıllı olun " demesi o_O:D:kptmya::kptmya:

dipnot polisin akıllı olun diyen "odtü’lüler, dünya genelinde 2004 takımın katıldığı uluslararası genetiği tasarlanmış makineler yarışması’nda altın madalya kazanmışlardır.

Benim garip ülkem... Polislerin odtülülere akıllı ol diyen garip ülkem...:cool:

@Furkan TK
Ayakkabılarınızı çalarlar! Balkonunuzu kırarlar!

http://4.bp.blogspot.com/-aGNiqaFDUGA/UVTIj3T18sI/AAAAAAACSn8/T875zRHdrjI/s640/firat+sigara+2.jpg

@Özgür K.

iyi niyetliymiş :D

• Beğen
Tepkiler: arayanbulur
@celep

Sanirim ssk ile aradaki baği kuramadim. Ben de sskliyim.
??

"Polis de insandır, onun da kültürlüsü var kültürsüzü var" söylemi yanlış. Polis, bu olayda Trafik Polisi, sıradan vatandaş değildir; bisikletin modern kent yaşamındaki ve trafikteki yeri gibi konularda daha profesyonel ve bilinçli davranması beklenir. Bu "memur"un verdiği saçma sapan tepki, o görevde olmayı hak etmediğini gösteriyor sadece.

Polis belli bir egitim alir, kanun ve nizamnamelere gore hareket eder.
Trafik Polisi belli bir egitim alir, kanun ve nizamnamelere gore hareket eder.

Egitimsizligi, hayat gorusu ve insanlara davranisi eksik, kusurlu veya carpik her meslek kesiminde olabilir. Burada bunu polis olarak yargilamam. Ancak!

Malimiza veya canimiza bir kast olsa polise gideriz. Polisin kanunsuzlugu ise burada ortaya cikiyor. Ne demek:
"la nereye geçiyonuz? anında asayiş alır sizi, bisikletlerinizi de denize atar"
Boyle birsey yapmaya calismasi dupeduz suctur! Cezasini kesersin, gerekiyorsa gozaltina alirsin ama malina keyfi el koyamaz oraya buraya atamazsin kimsenin.

Ne demek:
"lan ne işiniz var bisikletle goca adamlar şu hale bak yaa"
Kamu ahlakina ve yasalara aykiri olmadikca istediginiz gibi giyinir, istediginiz araca kurallar dahilinde binersiniz. Ve bazi arkadaslarin dedigi gibi bu arkadas Trafik Polisi. Trafikte kimin neyin nasil hareket edecegini bilmesi gereken ve her turlu tasit ve yayaya kurallar dahilinde oldugu surece elestiremeyecek objektif taraf olmasi gereken kisi...

Hayat gorusunuze uymasa da gorevinizi ifa ediyorsaniz bunu temsil ettiginiz kurum ve firmanin kurallarina gore davranarak yaparsiniz. Goreviniz sirasinda kendi goruslerinizi ortaya koyamazsiniz...

Guzel seylerde oluyor. Hergun bizim ufaklikla bisikletlerimize binip gidiyoruz okula ve donuyoruz aksam. Bisiklet kullandigini bildigim bir ogretmen gordu biz girerken bugun. "Baba ogul bisiklete binip geliyorsa olmustur bu iş" demesi yetti bize :)

Hizmetiçi eğitim şart.
ömrü hayatında 1 kere de değil.
gerekirse her yıl.
hatta psikolojik testlerde yapılmalı.

Ama polis görünce öcü görmüş gibi davranan insanlarda var. onları napcaz. Sonuc da onlara verilen bir görev var : kamu düzenini sağlamak. Onlarda insan değişik ruh halleri olabiliyor. Hangimiz biriz. Hangi insan 15-24 saat nöbetlere dayanabilir. En çok meslek değiştirmek isteyenlerin polisler ve sağlık çalışanları oldugunu biliyor musunuz. İnsanla uğraşmak zordur. Derdini anlatamazsın. Sen altdan aldıkça o üste çıkar ne yazık ki . Amirler-müdürler desen zaten ayrı bir dert.
Ama buradaki polisin durumu ayrı. Bu arkadaşın cidden eğitilmesi şart...

Birde bunlarda var. Hapisde bile rahat duramıyorlar.

(link)

Zavallı kadın Türkiye de manşet bile olamadı..

Türk polisinin eksik çok tarafı var ama bu olayda bir şey göremedim :) . Klasik yurdum insanı işte ... gidin anadolulda gezin bisikletle bir köy kahvesinin önünden geçin aynı tepkiyi alırsınız. ya da bir hanımefendi bisiklete binsin oooohooou :) 1 haftalık malzeme çıkar .

bu tarz olaylara gülünür geçilir işte :) zamanla düzelecek tüm bunlar ... 20 sene nereden baksan

Geri