Scudo Sports

Ülkemizde bisikletliye bakış açısı...

Servis , minibüs , otobüs ve taksi şoförlerinin çoğunun psikolojik teste girmeden ehliyet vermemeleri lazım.Görünen köy kılavuz istemez bir çoğu bana göre psikopat ve yollarda hep bunlarla karşılaşıyoruz.

Scudo
Ben bu kadar ahlaksız ve sahtekâr insanların bir arada bulunduğu bir toplum görmedim. Daha bugün çikan bir haberde Antalya ilimizde tedbir amaçlı erkek bir halk otobüsü şoföründen alınan idrar örneğinde hamile olduğu ortaya çıkıyor. Kimbilir kimin idrarıni araya sıkıştırdı. Mesleğim elverse bu yozlaşmış toplum içinde bir dakika bile durmam. Hırsızlığın, arsızlığın, tecavüzün, yolsuzluğun, liyakat ile değil bir kesime yakın olduğu için belli makamlara gelmenin gelenek haline geldiği, kul hakkı denilen ulvi bir kavramın çoğunluğu müslüman olan bir toplumda ayaklar altına alındıği bir ülke burası. Son zamanlarda o kadar çarpıcı örneklerle karşılaşıyorum ki maalesef bizlere atalarımızdan miras kalan bu güzelim coğrafyayı bu tip insanlarla paylaşmaktan utanıyorum. Konuyu açan arkadaşım işte o insanlıktan nasibini almamış hayvana karşılık vermediğin için seni de tebrik ediyorum.

2 hafta önce benzeri geldi aklıma.Arkasaslar da bilsin.41 plakalı Beyaz Fiat Punto istanbul Eyüp te.Bana sıfır geçti ben de yavsak gibi bi şey dedim vsonrasi benzer bu iniyo ben kaçıyorum çünkü sopayla iniyor neyse.Insanlardan bir şey beklemeyin.Ben kestim ümidimi.Boyle tepkilere şaşırmıyorum.Şok tabancaları gibi aletler yakın mesafeden ateşliyorsunuz.Ben alıp tutacağım yanımda.Öldürme riski de yok ve iki ayaklı hayvanlara birebir

bu ülkede pisi pisine ölmek en kolay şey.
Allah korusun ama ihtimallere bak:
1-ilk seferde hatalı sollama yapan o servisin altında kalıp ölebilirdin.
2-Hatasını haykırdığın için kudurmuş o şerefsizin elinden ölebilirdin.

Ne siyasi, ne ekonomi bence bizim toplumun mayası bozulmuş malesef :(

@Canince Öncelikle geçmiş olsun keşke plakayı alıp şikayet etseydiniz.

@ertanmrtz
Testle mestle alakası yok. Kooperatifler ya bir kooperatifte 100 kişi var diyelim buna güveniyorlar. Arkaları sağlam gözüküyor diye dayılanıyor adi insanlar.

Çürümüşlük memleketin her tarafında nereyi tutsan elinde kalıyor. Bu tür olaylar herkesin başına geliyor malesef. Şikayet falan boş şikayet ettiğinle kalıyorsun, servis şoförlüğünden atsalar, dolmuş sürer, oradan atsan taksi kullanır, oradan da atsan kendi kişisel aracıyla yapar... zihniyet fikir değişmeli, yaptığının yanlış olduğunu fark etmeyen kafalar var malesef...
Daha dün sıkışmış trafikte giderken trafik polisinin bağırarak söylediği laf "BAŞIMIZA BELA OLACAKSINIZ" O kadar otomobil bela olmuyor biz oluyoruz...

..:( Kardeşim geçmiş olsun.
-İnsanlıktan Nasip'ini almamış bu Magandalar Maalesef hep aramızda.
-Evet Hep çıkıyoruz,Trafikteyiz!.Moralini bozma!.
-Artık uymamaya çalışıyorum fakat,Neticede ister istemez Tepki gösteriyoruz çünkü İnsanlığımıza ters düşen Hareketlere Göz yumamayız,Karakterimiz,Kişiliğimiz el vermez.
-Dikkat ve Sabır,Sabır,Sabır!.
Hoşça Kalın TÜM BİSİKLET SEVERLER!.:)

Yok artık ya. Adamlardaki özgüvene bakar mısın ? İnip özür diliyeceği yerine bi de üstüne yürüyor. Prim vermeyin böylelerine !

bu arkadaşımız isyan edebilir mi? edebilir elbette de, etmese daha hoş olur. arabadaki köpeklik yapmış olabilir, kimsesiz ve tek başına bırakılmış olabilir, haksızlık olduğunu hissettiği bir şeylere maruz kalabilir. bütün bunlara rağmen sabreder, tevekkül ederse, öpüp başımıza koyarız, bize sorumluluğumuzu hatırlatmadığı, alçaklığımızı yüzümüze vurmadığı, acısını bize taşımadığı sürece onun kıymetini biliriz. bize büyüklerimiz hep böyle öğretti. hepimizin vicdanları sakat.... vicdan, insanlara acımak değildir, hayırseverlik değildir, zor durumda olanlara yardım etmek değildir. vicdan, insanların niçin zor duruma düştüğünü, niçin bu kazalara ve haksızlıklara maruz kaldığını sorgulamadığı sürece, insanların bu haksızlığın altında ezilmesinin sebebini ortadan kaldırmayı amaçlamadığı sürece, eksiktir, sakattır, anlamsızdır. bu sakatlık, insanları bu hale getiren, "zor" duruma düşüren toplumsal yapının dönüştürülmesine değil, süregitmesine hizmet eder. diyeceğim o ki, sakat vicdanlarımızdan arınmak elzem. öncelikle kendi zihniyetimizi dönüştürmekle başlayalım işe. ondan sonra yapılabilecek bir çok şey buluruz.

sabırlıymışssın MaşaAllah sanırım ben olsam pisikleti güvene alıp dövüşürdüm adamla

insan ya üstinsana evrilmeli ya da yok olup gitmeli, çekiçle felsefe yapanın dediği gibi "insanda sevilebilecek olan, onun karşıya geçiş ve batış olmasıdır."

Insan nufusu cok artti ve sehirler kalabaliklastikca insanoglu vahsi yuzunu gostermeye basladi.
Beynini kullanmayip vahsilesen homo sapiens, atalari olan homo erectus, homo naledi ve neanderthallerin de soyunu tuketmek icin vahsice katliamlar yapti.
Insanoglunun genlerinde, kendisine benzemeyeni katletmek var maalesef. Homo sapiense ait olan fasizm olgusu, bu genlerin eseri.
Bu genlerin, buyuyen beyin ile birlikte evrimleserek yok olmasi, sanirim milyonlarca yil surecek.
Pek umutlu degilim. Zira bisiklet kullanicisi sayisi, nufus kadar hizli artmiyor.

Toplumun cahillik seviyesi değişmediği sürece bu tür olaylarla karşılaşma ihtimalimiz çok yüksek...eğitim şart...

@Canince

Keşke plakasını alsaydın. Bağlı olduğu şirkete veya polise şikayette bulunabilirdin.

@Canince

Geçmiş olsun. Mecbur kalmadıkça servis, dolmuş, taksi vb... sık bulunan yollardan gitmemeye çalışıyorum. İlk fırsatta ara sokaklara dalıyorum. Kendimi rahat hissetmiyorsam. Ters şeritten gidiyorum çünkü halk otobüsleri falan o kadar yakın geçiyorlar ki insan arkasını sağlama almak istiyor. Ters yoldan da gidince el-kol hareketleri, laf atmalar uzuuuuuun süreli kornalar başlıyor. Sanki biz keyfimizden böyle yapıyoruz. :(

@Mycity plakayı aldım kooperatif başkanına ulaştım gerekeni (uyari) yapacaklarını söyledi. İste canımız bu kadar basit sadece uyari.

@Yusuf !!WOW!! Tamda dediğiniz gibi her halde durum benim arkamda bakan filân olmasi lazim sanirsam gerekenin yapılabilmesi icin.

@Serkan Mıstınoğlu ben önce küfür etmeden başladım baktım suçsuz ken suçlu duruma düşeceğim hemde yakışmadığını düşünerek o evreyi atlattım , bagirmadanda sesimizi duyurmak boylelerine zor duyurunca olanlarda ortada gerçi en iyisi bunlardan uzakta olmak.

@hogutmen bende sizin gibi yapacagim bundan sonra

Geri