Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ülkenin Doğu'su mu Almanya mı?

Doğu'da öğretmenlik mi? Almanya'da sıfırdan başlamak mı?

• Doğu'da öğretmenlik

• Almanya'da sıfırdan başlamak

• Toplam katılım
    72
Merhaba,

Yine bir forum klasigi olarak zerre tecrube ve bilgisi olmadigi konular hakkinda amcasinin kizinin bacanaginin dunurunun komsusundan duyduklari %100 dogru ve herkesi kapsayacak kadar gecerli olan bilgiler uzerinden akil verilmis bol bol.

Istanbul'da dogdum buyudum, 30 seneden fazla yasadim doguya sadece askerlik hizmeti icin gittim. Goc ederken de once is bulup goc ettim, goc ederken bekardim. Arkadasiniz ile tamamen ortusmuyor durumum.

Ozet geciyorum, bir gun dahi olsun goc ettigime pisman olmadim.
Arkadasiniz vergi vermis, erkek ise askerlik hizmetini yerine getirmis, oy kullanmis ve suca karismamissa vatandaslik gorevlerini yerine getirmis demektir. Bir vatandasin devletine bunlardan baska yukumlulugu ya da borcu yoktur. Romantik safsatalari bir kenara biraklim, buyuk istisnalar ( Mustafa Kemal Ataturk ) disinda bir bireyin bir ulkeyi kurtarmasi beklenemez. Ulusal kurtulus toplumsal bir caba gerektirir.

Arkadasiniz Almanya'ya goc ettiginde arkadaslarin bahsettigi gibi ozellikle dil konusunda sorun yasayacaklardir. Ortalama zeka sahibi birisi icin bu gecicidir, ogretmenlik gibi ogrenmeyi ve ogretmeyi meslek olarak secmis birisi icin ustesinden rahatlikla gelinebilecek sorundur bu. Is bulma konusunda da ilk basta sorun yasamalari mumkun fakat cocuklari olmayan bir cift asgari ucret ile dahi calissa Almanya gibi bir ulkede huzurlu, guvenli ve adil bir hayat yasayabilir. Eger arkadasinizin hayattan beklentileri cok yuksek degilse orta ve uzun vadede mutlu olacagini tahmin ediyorum.

Rabbim herkesin gonlune gore, mutlu ve huzurlu olabilecegi hayat versin.
Söylenebilecek en doğru şeyler zaten alıntı yaptığım mesajda dile getirilmiş. Kendi yorumumu dile getirecek olursam. İlk bakışta yanlış gibi gelebilir ama çok küçükte olsa Mozambik liderinin (Efe Aydal izlemekten ve başımın yanmamasını istediğim için) "bizi kıskanıyorlar" dediği yerde haklılık payı var. Evet bizi kıskanıyorlar ama ekonomi, savunma sanayisi, fabrikamızı değil doğal tabiatımızı bu topraklarda yaşamış medeniyetlerden kalan kültür ve tarihi mirasları kıskanıyorlar ve onun için tatile geliyorlar yoksa gerisi fasa fiso. Arkadaşınız yerinde olsam Almanya'ya giderdim, 29 yaşın ortalarındayım artık kendi yaşantımı geçtim ola ki evlenir de çocuk sahibi olursam benden sonra gelecek nüfusu düşünür oldum. İçinde yaşadığımız coğrafyada her geçen gün alım gücü, insan hayatına verilen önem düşüyor. Bugün 3'e aldığınız ürün 1 ay sonra 5 oluyor. Alım gücünü kenara bırak ülkeye giren mülteciler olsun, giderek psikopatlaşan toplum bireyleri olsun yeri geliyor kendi güvenliğimizden endişe eder oluyoruz. 2 aydır evden çalışma süreci ile memlekete geçtim. İlk zamanlar memleketim ve evden çalışma diye sevinirken maaşımda gerçekleşen düşüş ile asgari ücret alır oldum ve geçtiğim iş tarafı hakkında en ufak bir bilgim olmadığı için verecekleri eğitimi 2 aydır vermediler teslim etmem gerek raporun 2 günü kaldı ve elimde kocaman bir sıfır var. İşten çıkarılmam yakındır. 90 yaşına kadar yaşasa arkadaşınızın önünde 60 yılı var, ilk zamanlar zorluk çekse de ülkesine gurbetçi olarak da gelebilme ihtimali varken ülkede kaldığı takdirde Avrupa'ya gitme ihtimali artan döviz kuru ile hayal olma yolunda ilerleyecektir. Son örnek ülkede eşi dostu tarafından iflas ettirilmiş bir abim kalan 2 aylık vizesi ile Amerika'da 1 yıldır yaşıyor, iç piyasadan aldığı kitapları amazonda satan kişiye satış yapıp kalan boş zamanlarında ise eve yemek siparişi ile geçimini sağlıyor. Altında ülkemiz şartlarında e sınıfı lüks aracı ve düzgün bir yaşantısı var.

(link)

(link) Bu videoyu izlerseniz durum şuanda aynen böyle

Scudo
İşte türkistandaki kuraklık etkisi ile otlak arayan kavimlere bir de savaşçı kavimlerin saldırıları eklenince kavimler göçü tetiklendi. Batıya doğru bir akım başladı. Can telaşı ile afganlar kanatlanıp uçtu, afrikalılar bir yandan, 20 yıldır iranlısı, pakisi öte yandan bir yolunu bulup batıya aktı, akıyor, akacak.

Geçen sene almanyada 20 yıldır yaşayan aile dostumuz hasta oldu. Yüzü gözü şişti. Naparız biz, doktora gideriz. Öyle yaptı. Ama bizdeki gibi destursuz uzman doktora gidemedi. Aile hekimine gitti. Aile hekimi 3 kez geçiştirdi. 4. Seferde açtı ağzını yumdu gözünü, Türk üm diye bana ayrımcılık yapıyorsunuz dedi. Aile hekimi sevk etti uzmanı doktora. Uzman doktor bakmadı ve şişleri ile ilaç bile alamadan 3 ayı heba oldu. Allahtan ölmedi. Türkiye ye geldi, doktora gitti tedavi oldu.
Odtü den makine mühendisi mezunu bir arkadaşa sordum gelsem yaşayabilir miyim orda diye. Yaşarsın ama sizin basında haberi bile olmadı geçen hafta burda neo naziler bir yahudi kadının evini yaktı, böyle şeyler var burada dedi.
Bize, hey aynasız maaşını benim verdiğim vergilerle alıyorsun şimdi bas git tarzı filmler izletiyorlar ya işte batı öyle değil. Bu taraflarını da hesap edip gitmek lazım.
bizde destursuz gidemiyoruz ki randevu almak gerekiyor oda artık 1 ay mı bekleriz 2 ay mı bekleriz dişime kanal tedavisi yapılması gerekiyor sıra alıyorum uvv burası apse olmuş antibiyotik tedavisi yapalım deniyor hap bitince sıra al gel hop bir dahaki sıra yine 1 aydan önce gelmiyor o zamana kadar yine apse yine antibiyotik böyle kısır döngü şeklinde devam ediyor ayrımcılık olayına gelince bizim millet kendi ırkını ayırıyor en bariz örneği bisiklet oo şuna bak kask var kafasında kocaman adam utanmadan tayt giymiş vs dye uzar gider

Evlenmemiş ve çocuğum olmamış olsa ilk işim Almanya'ya gitmek olurdu. Babam akıllıca yaptı ve gitti. Bugün iş yeri açıyorum ben 10 koyma savaşı verirken babam 1 koyup bana aynı desteği sağlıyor. Ha bu arada o zaman o ülkede 1 koyduğu zaman daha iyisini yapabiliyor. Yani milliyetçi olmak bu devirde hikaye. Ülkeyi sadece Mustafa Kemal Atatürk kurtardı, bugün biz ülkeyi%50 kurtarma şansımız yok iken hedefimiz ailemizi kurtarmak olacaktır.

• Beğen
  • Muhteşem
Tepkiler: Ali Eren ve MakRo
Mesajımı sildim. Arkadaş inatla olayı siyasete bağlamaya çalışıyor. Halen daha yalanlar iftiralar. Bir de Atatürk düşmanı ilan etmiş beni.. 🤦‍♂️ zaman kaybı.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Kaldatoyu forumdan yollayın- mümkünse afganistana- (ama sevgili murat cömez gibi forumdan yolluyorum diye yanlışlıkla cillop gibi giosu yollamayın da) ben doguda asgari ücretle calısmaya hazırım.

Kaldatoyu forumdan yollayın- mümkünse afganistana- (ama sevgili murat cömez gibi forumdan yolluyorum diye yanlışlıkla cillop gibi giosu yollamayın da) ben doguda asgari ücretle calısmaya hazırım.
@mariokaldato kendiyle barışık, çok fazla şeye ihtiyaç duymadığı için zengin, mutlu bir adam.Dünyanın en sıkıntılı bölgesinde bile mutlu olur O.

"Kavga çıkacak konu olsa da, dalıp aklıma geleni yazsam, karşımdaki de her lafıma cevap verse de, daha fazla yazsam. En son lafı yine ben koysam."

Yeni Bisikletforum formatı.....

2012-13 öncesini hatırlıyorum. Ellisini altmışını aşmış abilerin şehirler arası tur yazılarını okur imrenir, kendimizi biz de yapalım diye motive ederdik. Sevgi saygı ve edebi kurallar içinde yazılan yazılardan başka bir şey yoktu. Yani çok sıkıcıydı. Tek kanallı TV dönemi gibi. Şimdi öyle mi? Full aksiyon. Teşekkürler Bisikletforum.
Bu belki de ülkenin de çok gergin olduğunun göstergesi. Bisikletforuma has değil yani.

Yaptiğın şakanın cok yersiz ve yakisiksiz olduğu aşikar iken ben yaptigin imalara rest diyorum.
Photo_1629667571042-1.jpg

ülkede sorun çok, yaz yaz bitmez. z kuşağından bir nebze ümitliyim, her ne kadar tiktoktan kafalarını kaldıramıyor ve dış dünyaya kapalıymış gibi görünseler de, gündemdeki bir sorundan konu açılınca hemen yorum yapabiliyorlar, değişik bir jenerasyon.
şu anki +50 yaş yoz kafaları gömdükçe bu gençlerin karşısında kimse duramaz. bu gençlerin en kızdığı konu da, ekonomik sorunlardan bahsedildiğinde bir amcanın ''cebindehi delefonu çıhar'' olayı. akıllı telefon z kuşağının en önemli enstrümanı kardeş. o telefona dil uzattın mı yakarlar dünyayı.
gömecek bu gençler sizi, az kaldı.

Son düzenleme:
(link)
Hey volks bu versusun ete kemiğe dönüşmüş bir örneği var zaten. Buyrun haberi okuyun.
Afganistanda bakan olmak vs. Almanyada bisikletli kurye olmak.

Yorumlardan birisi yazmış, bende aynı fikirdeyim. "KPSS ye girip, öğretmen olunca, sözleşmede Doğu-Batı-Güney-Kuzey diye herhangi bir ilde öğretmen olacaksın/olmayacaksın diye bir ifade yoksa, bir öğretici kişi olarak, atanan yerde göreve başlamalısın. "

Kaldıki bu noktaya kadar öğretmen olmak için çok çabalamışsın.

Bence ne olursa olsun Vasıflı bir mesleğin varken, Almanya da yada farklı bir ülkede vasıfsız, ne olursa yaparım tarzda çalışmak, bunca birikimine yazık olur.

Eğer her türlü yurtdışında çalışmak istiyorsanda, muhakkak bir diploman(öğretmen, mühendis, kaynakcı, inşaat operatörü vs.) olması gerek. Almanya gibi bir kurallar ülkesinde diploma yoksa, aslında görünürde bir değerinde olmayabilir. Bir not.

Yorumlardan birisi yazmış, bende aynı fikirdeyim. "KPSS ye girip, öğretmen olunca, sözleşmede Doğu-Batı-Güney-Kuzey diye herhangi bir ilde öğretmen olacaksın/olmayacaksın diye bir ifade yoksa, bir öğretici kişi olarak, atanan yerde göreve başlamalısın. "

Kaldıki bu noktaya kadar öğretmen olmak için çok çabalamışsın.

Eğer her türlü yurtdışında çalışmak istiyorsanda, muhakkak bir diploman(öğretmen, mühendis, kaynakcı, inşaat operatörü vs.) olması gerek. Almanya gibi bir kurallar ülkesinde diploma yoksa, aslında görünürde bir değerinde olmayabilir. Bir not.

Merhaba,
Sadece su kisma cevap vermeye calisayim.

Bence ne olursa olsun Vasıflı bir mesleğin varken, Almanya da yada farklı bir ülkede vasıfsız, ne olursa yaparım tarzda çalışmak, bunca birikimine yazık olur.

İlkokul mezunu bekçi -> 5.008,221 TL
Lise mezunu bekçi -> 5.186,079 TL
Üniversite mezunu bekçi -> 5.421,4155 TL

Ogretmen Maasi -> 4.734 TL

Yazik olmamis mi zaten?

Maaslari internetten buldum, hataliysam dogrusunu bulen arkadaslar duzeltsin lutfen.

Bütün yazılanları tek tek okudum.Fikrim Türkiye'de kalınması yönünde idi,sebebi tamamen duygusal sebeplerden ötürü(vatan toprağı,buradaki arkadaşlık,yemek,su vs vs)sonra ek sekme açtım Ekşi Sözlük'e girdim.Fikrim anında değişti anında..
Sayın @everhard arkadaşınız için çok zorlu bir karar.Muhtemelen eşi ne diyorsa o olacaktır

Maaslari internetten buldum, hataliysam dogrusunu bulen arkadaslar duzeltsin lutfen.
Öğretmen maaşı kısmı maalesef doğru. Bunun yanında okulların açık olduğu sürece alınan ek ders ücreti de var. Lakin toplam rakam bile bir eğitimci için içler acısı.

Şu konuya girmemek için kendimi zor tuttum ama daha fazla tutamayacağım

@mariokaldato bu ülkenin siyasi kriptosudur. O nereye kayarsa siyaset de oraya kayar. Yedirmeyiz. O refah içindeyse ülke de refah içindedir. O sıkıntıda ise ülke de sıkıntı içindedir. Mario abimiz çokomelli birisidir dikkat edin.

Şu konuya girmemek için kendimi zor tuttum ama daha fazla tutamayacağım

@mariokaldato bu ülkenin siyasi kriptosudur. O nereye kayarsa siyaset de oraya kayar. Yedirmeyiz. O refah içindeyse ülke de refah içindedir. O sıkıntıda ise ülke de sıkıntı içindedir. Mario abimiz çokomelli birisidir dikkat edin.
Hayırdır Mario Başkanı paylaşmadan , tek başına çokomel gibi ham yapmayı mı düşünüyorsun. :)

Geri