Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ulnar nöropati..

x-rayted

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Eylül 2011
Mesaj
1.228
Tepki
937
Şehir
istanbul, Maltepe
İsim
Cenk K.
Başlangıç
1972—73
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Aşağı yukarı 3 aydır bisiklete biniyorum. Genellikle haftada 3 kez yarımşar saatlik 2 veya 3 parti şeklinde (aralarda 2-10 dakikalık bisikletten indiğim dinlenmelerle). Bence çok değil.
Şimdi bende toplam 500-600 km kullanmış olmama rağmen ulnar nöropati başladı. Ulnar nöropati bisiklete çok binenlerde olur benimki hiç de fazla değil.

Sadece sol elimde 5. parmakta uyuşukluk karıncalanma hissediyorum. Bisiklet kullanmadığım günlerde de olabiliyor. Daha önceden olmadığı için bisiklete bağlıyorum. Sabah uyandığımda sol el 5. parmağımı yumruk yapma şeklinde sıkmış olduğumu ve hissetmediğimi farkediyorum. Sonu kötü biliyorsunuz elin iç kaslarını büyük oranda ulnar sinir çalıştırdığı için bir süre sonra kaslarda küçülme ve hareket kaybı bile olabilir. İyi ama neden sadece sol el ?

Son zamanlarda el pozisyonumu sık sık değiştiriyorum. Barend yok ama barend varmış gibi tutuyorum , bileği kırık tutuyorum düz tutuyorum, yine de şiddetlendi uyuşma

Bisikletim merida crossway 100. Gidonda açı ayarı var. Bisikleti alırken iki merida bayiisi de 48 kadro önerdi ben de 48 aldım . Boyum 1.73 kilom o zaman 107 falandı şimdi 102 falan. İç bacak boyum 73 cm . Merida 173e 52 öneriyor ama ben biraz kol ve bacakları kısa bir tipim (hatta canyon webstesinde boy kilo ve iç bacak boyu girince bu normal değil , hilkat garibelerine bisiklet satışımız yoktur diyor :D :D ) Bisikletçi şöyle bir tipime baktı bir ayar yaptı verdi. Acaba gidon açısını bana uygun ayarladı mı ? Kullanırken sık sık bileğimş kırmış buluyorum kendimi. Bilinçli olarak bileği daha düzeltip dirsekten kırma şeklinde yapmalıyım diyor. 2 dk sonra bakıyorum gen aynı. Bir de elcikleri çok sıkıyorum hele ki rampalarda sanırsın dağa tırmanıyorum da elişmi gevşetirsem düşeceğim. Bu etkili mi acaba

Sebep olarak aklıma gelenler bunlar işte:

Şimdi acaba bisiklet bana büyük mü ?
acaba sele çok yukarıda da öne fazla eğiliyorum yük elime mi biniyor.
Acaba gidon bana geniş de elbileğim dışa mı bükülüyor.
Sedona eldiven dandik de bir işe yaramıyor tüm stres bileğe mi biniyor.
Maşa genelde kilitli acaba açsam mı ?
Sol elime taktığım spor (nabız) saati sıkıyor olabilir mi .
Aklıma gidon ve fren kollarının açısı ve elcikleri sıkma geliyor.

Bu yukarıda saydıklarımla ilgili değişiklikler yapıp 2-3 ay daha bakacağım . Düzelme olmazsa nörolojiye başvuracağım gibi görünüyor. Yav yoksa boyun fıtığı olmayayım :(

Bir önerisi olan var mı ?
Forumda bisiklet ayarları ile ilgili çok konu var ama bilen biri olmadan yapmak benim için çok zor :(
 
Scudo
Yokuş tırmanırken tam aksine gidon cok hafif tutulur,hatta ben sadece avuciçlerimi gidonun üstüne koyuyorum kontrolu kaybetmemek için.Kendinizi biraz öne verin,bbaşınızı dik tutun ve gögsünüzü ileri cıkarın.Kısa zamanda farkı hissedeceksiniz.
 
Bikefit yaptirin bence. Bisikletteki pozisyonunuz duzeltilecektir bu sekilde. Bu isi layikiyla yapan yerler var. Ortakoy trek ve aktif pedal yapiyor.
 
Geri