Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ümit Albatros 2659 2D Hakkında

Shichigoro

Üye
Tepki
24
Bisiklet
Salcano
http://www.bisikletcim.com/ProductImages/31082/big/umit-albatros-2d-26-jant-bisiklet-2659.jpg
Öncelikle herkese merhaba, dün bu bisikletin siparişini vermiş bulunmaktayım. Uzun süredir bisikletten uzak kalmam ve haşır neşir olduğum dönemlerde de çocukluk döneminde olmam neticesinde bisiklet hakkında teknik terimleri ve doğru tercihleri yani işin derinini yeni yeni görüyorum bu forumdan okuya okuya. :) Giriş sınıfı mı yoksa FIS mı bilmiyorum, çift amortisörlü olması gücümü emecek (yani söylenenlere bakarak öyle kabul ediyorum) ancak benim de yakacak çok yağım var.

Öncelikle Ümit hakkında çoğunlukla olumsuz yorumlara rasladım, olumlu izlenimler çok çok az.

Bisikletimi spor yapmak kilo vermek amaçlı aldım, eh biraz da eğlence olsun gerektiğinde araç işlevi görsün diye. Fakat her iki frenin de mekanik disk olması bu fren tipi hakkında yapılan yorumlardan dolayı aklımda soru işaretleri oluşturdu.

Sparkle markasını araştırdım fakat olumlu-olumsuz bir yorum bulamadım. Bisikletin kendisi hakkında yorumlar okudum "uzak dur" falan denilmiş.

Boyum 188 kilom 100 civarı. Aslında forumdaki deneyimli bilgili arkadaşların yorumlarına bakarak çok yanlış bir tercih yaptığımı gördüm ancak iş işten geçti yani siparişi verdim kısacası geri dönüşüm yok. Kısmet olursa bu bisikletten sonra bir Sedona, Kron alıp bisikleti hayatımın daha büyük bir parçası haline getirmek istiyorum.

Teknik özellikler şu şekilde;

KADRO Stabil Çelik Amortisörlü
MAŞA Amortisörlü
JANT Çift Kat Alüminyum
LASTİK 26x1,95 Excel
FREN Sparkle Ön&Arka Disk Fren
VİTES 21
VİTES KOLU Shimano SL-RS36
ARKA ARTTIRICI Shimano RD-TY21
ÖN ARTTIRICI Shimano FD-TZ30
RUBLE Index
AYNAKOL Dotek
ZİNCİR KMC Z30

Benim öğrenmek istediğim rublesinin index olması ne anlama geldiği, sparkle fren sisteminin kalitesi hakkında söylebileceğiniz bir şeyin olup olmadığı.

Ümit'in bisikletlerinde rublesinin ve göbeğinin bozulduğu hakkında yorumlar okudum. Çift amortisör tercihimin nedeni aslında Mersin'in engebeli yollarında kıçımın biraz rahat etmesi.

Dediğim gibi bisikleti sahil şeridinde ve ara sokaklarda yavaş yavaş kullanıcam. Bisiklet hakkında detaylı bir bilgilendirme bekliyorum sizden :)

Şimdiden teşekkürler

Scudo
İndex kalite olarak baya alt bir grup demek hocam. Sparkle de hiç duymamış olsamda, mekanik olmasından ötürü söküp bir süre sonra v-fren takacağın bir sistem. İş işten geçmiş artık. Keşke ilk başta buraları bir araştırsaydınız. Çift amortisör, ağır, güç emer, dizlere aşırı yük bindirir. Yağ yakımından çok size eziyet verecek bir alet :) Bunda acemiliğinizi biran önce atın. Sonra hemen üst grup bisikletlere geçind erim. Çünkü başlangıç değil :) FIS :)

• Beğen
Tepkiler: Shichigoro
@HayabusaTurbo imkan varsa siparisi iptal etmenizi öneririm aksi taktirde bisikletten soğuyabilirsiniz.Almadan önce okusaydınız keşke forumu....

Ne yazık ki siparişi iptal etme imkanım yok ve işin kötü yanı bu bisikleti evkur'dan aldım. Kısacası belalı bir bisikleti belalı bir firmadan aldık. Teslimata geldiklerinde her yerine iyice bakacağım. Aksi takdirde müşteriye ilgi alaka sıfır. Mağazanın deposunda kurulumunu yapacaklarını söylediler, bundan dolayı daha da dikkatli biçimde inceleyeceğim. Aldıktan sonra tarif ettikleri servise götürüp garanti işlemlerini yaptırıp sağına soluna baktırıcam.
Dolayısıyla bu durumdan öğrendiğim kadarıyla yapmam gereken şey bu bisikletin ödemelerini bitirip bir an önce gerçek bir bisiklet almam gerektiği.

Fren sistemi konusunda da çift fren sistemi kullanmayı düşünüyorum :) En kötü bir boynuz taktırıp v-fren sistemi taktırıcam hem disk hem v fren olucak (:)

Nasıl olur sizce?

@HayabusaTurbo Bu bisikleti al sür ama ekstra masraf yapma....Paranı biriktir ve iyi bir bisiklet al.Bu bisiklete yaptığın yatırım ölü yatırım olacaktır.Ama üstüne bin doya doya sür madem aldın....Ekstra para kesinlikle harcama.Sonra sat adam akıllı bisiklet al yoksa soğursun.

• Beğen
Tepkiler: Shichigoro ve M.J.
Arka ve ön arttırıcılar hakkında ne düşünüyorsunuz?

@HayabusaTurbo Hocam sizi üzmek istemiyorum ama, bu forumda incelerseniz market bisikleti olarak değerlendirdiğimiz klasmanda. Günde 2-3 km git 2-3 km gel yapacaksanız çok problem olmaz. Ama uzun yollar yapma derdindeyseniz her an yolda bırakma ihtimali var. Aktarıcısı olsun, jantı olsun lastiği olsun. O yüzden masraf yapmayın herkesin dediği gibi. Çift frenin de hiçbir mantığı yok. Ağırlıktan başka bir şey değil.

Bisikleti dikkatli ve özenli kullanmaya dikkat et vites geçişlerini hangi vitesde kullanan gerektiğini iyi öğren yoksa ariza cikartip hevesini kurabilir ve en kisa zamanda başka bir bisiklete geç sana onerecegim bisiklet benim aldigim baslangic bisikleti hem hafif olmasi hem de rahat olması sebebiyle Orbis Luca 2.0 ben altus vites sistemi almistim ama arkadas icin ayni yere gidip baktigimda bir alt grup tuorneye gectiklerini gördüm ve ayni fiyatti. Fiyati 750 TL ben 670e almistim ve hala şuan mutluyum. Seneye yol bisikleti alinca 2. Bisikletim olarak kalabilir anliyacagin kolay kolay birakmam :D

Tüketici hakları kapsamında bisikleti satın aldığın yer neresi olursa olsun faturası elinde olduğu sürece yanlış olmasın minimum 15 gün içinde sebep belirtmeden iade etme hakkın var. Kabul edilmezse hakemler heyetine başvurabilirsin. Ama ben uğraşmak istemem bu işlerle diyorsan da yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bu bisiklete yatırım yapma. Para biriktir, bu bisiklette acemiliğini ve normalde yapmaman gereken hataları bol bol yap. Bu arada bisikletin ağır olması, çift amortisör olması, kendini kalori verecem diye zorladığın zaman dizlerinde ciddi tahribat yapar. Bu nedenle bu bisiklette kendini zorlama, günlük işlerini hallet ve mümkün olduğunca düz yolda yüksek kadansta kullan. Kazasız sürüşler dilerim

Geri