Bende Ümit bisikletin Carrefour mağazaları için ürettiği Corvette markası ile satılan çift amortisörlü bisikleti var. Size bilgi vereyim biraz.
Olumlu tarafları;
1) Hayatınız boyunca hiç bisiklet sporu yapmamışsanız (benim gibi), belki hevesim kırılır diyerek ucuz bir bisiklet alırsınız.(179 TL) Yani ucuz.
2) Bisiklet deneyeminiz olmadığından bunun üzerinde ciddi deneyim kazanırsınız. Valla ben bisiklet tamirini ve tüm parçalarını bu bisiklet sayesinde tanıdım. Çünkü iyi bir servis ve bisiklet olsa sadece sürersiniz, ne vites ayarı ne fren ayarı filan dikkatinizi çekmez

3) Taksitle satın aldığınız için farketmeden ödersiniz. (12 ay vade ile aldım)
4) Diyelim vazgeçtiniz balkonda duruyor. Yazın bir çocuğa satarsınız uygun fiyatla olur biter. Diyelim satamadınız, elbet bir fakir çocuk bisiklet hayali ile uyuyordur, bisikleti ona verirsiniz.
Olumsuz tarafları
1) Bisikleti servise götürdüğüm anda macera başladı. Adama lastik Psi larını sordum, abi elinle bak inik olmasın dedi.
2) Bu mantıkta bir servis olunca iş başa düştü tabi, adam bisikletin kalite kontrolünü öylesine yaptı bende aldım bisikleti çıktım. Bindim bisiklete ilk gün zincir aynakoldan dışarı fırladı

adam ayarlamamış tabi ince ayar gerekiyor. frenlerden biri çok sıkıyor biri az, onun da ayarlanması lazım. Lastik basınçları ön 12 psi, arka 22 psi dı

Ben gerekeni yaptım tabi, internetten ve bu forumdan ciddi destek aldım.
3) Bisiklet çok ağır o nedenle, ciddi yoruyor sürerken. Ancak amaç kardio ise mükemmel ben nefes nefese biniyorum
Umarım faydası olur bu söylediklerimin bu arada bisiklet tamiri ve ayralr konusunda da bir adres vereyim. İngilizce bir site videolar var oradan bakıp faydalanırsınız.
(link)