Scudo Sports

Ümit bisiklet

Scudo
Bikere burda ümit bisikleti kulanmayanlar konuşmasın;tahmin yürütmesin.Ümit bisiklet ne yönden güzel değil anlayamadımm.Hiç bir ürününde kalitesiz parça yok vitesleri felan shımano.Adam hiç değilse ürünlerine en az 2 yıl garanti veriyor güvenmese verirmi??tamam belki salcanoya felan uymaz ama aşağı kalır fazla yanı yok...

ümit bisiklet profesyonel bisikletten anlamıyor. yani saçma tüm bisikletleri hiç kimse tavsiye etmez

Bende Ümit bisikletin Carrefour mağazaları için ürettiği Corvette markası ile satılan çift amortisörlü bisikleti var. Size bilgi vereyim biraz.

Olumlu tarafları;
1) Hayatınız boyunca hiç bisiklet sporu yapmamışsanız (benim gibi), belki hevesim kırılır diyerek ucuz bir bisiklet alırsınız.(179 TL) Yani ucuz.
2) Bisiklet deneyeminiz olmadığından bunun üzerinde ciddi deneyim kazanırsınız. Valla ben bisiklet tamirini ve tüm parçalarını bu bisiklet sayesinde tanıdım. Çünkü iyi bir servis ve bisiklet olsa sadece sürersiniz, ne vites ayarı ne fren ayarı filan dikkatinizi çekmez :)
3) Taksitle satın aldığınız için farketmeden ödersiniz. (12 ay vade ile aldım)
4) Diyelim vazgeçtiniz balkonda duruyor. Yazın bir çocuğa satarsınız uygun fiyatla olur biter. Diyelim satamadınız, elbet bir fakir çocuk bisiklet hayali ile uyuyordur, bisikleti ona verirsiniz.

Olumsuz tarafları
1) Bisikleti servise götürdüğüm anda macera başladı. Adama lastik Psi larını sordum, abi elinle bak inik olmasın dedi.
2) Bu mantıkta bir servis olunca iş başa düştü tabi, adam bisikletin kalite kontrolünü öylesine yaptı bende aldım bisikleti çıktım. Bindim bisiklete ilk gün zincir aynakoldan dışarı fırladı :) adam ayarlamamış tabi ince ayar gerekiyor. frenlerden biri çok sıkıyor biri az, onun da ayarlanması lazım. Lastik basınçları ön 12 psi, arka 22 psi dı :) Ben gerekeni yaptım tabi, internetten ve bu forumdan ciddi destek aldım.
3) Bisiklet çok ağır o nedenle, ciddi yoruyor sürerken. Ancak amaç kardio ise mükemmel ben nefes nefese biniyorum :D

Umarım faydası olur bu söylediklerimin bu arada bisiklet tamiri ve ayralr konusunda da bir adres vereyim. İngilizce bir site videolar var oradan bakıp faydalanırsınız.

(link)

Bence bisikletin ümiti bianchisi değil olay. Tabiki kalitede ve servislerde uçurumlar olabilir ama birçok insan ümit mümit marka bisiklet alıp senelerce kullanabiliyor. Bence öncelikle bisikletin nasıl, hangi ortamda ve hangi koşullarda, kaç kilo yük altında ve ne kadar kas yoğunluğuyla :) kullanılacağına bakılıp ondan sonra ne gibi bi bisiklete ihtiyaç olduğuna karar verilmelidir.

bisiklet kalitesiz olduktan sonra üzerindeki %100 dikkatli olsa bile dayanmıcak parça dayanmaz

Kız arkadaşımda ümit marka bisiklet var. Şu an kötü durumda ama 4 - 5 senedir kullanılıyor ki, bisikletin başına neler gelmiş. E şimdi senede sayılı kere bisiklete binen bir kişinin gidip 500, 600 lira para harcaması saçma olur. Yazdığım koşullar dışında bu koşullarda var tabi :)

SERVİSİ BERBAT GİDİYORum gidiyorum haftaya gel işim telefon açıyorum gene işim var diyor param olsa bunların eline düşermiydim......... vitesleri dahi servisi para isteyince tartışıp başka serviste yaptırdım saraçhanede bişey yaramazlar :boese157:

Ümit Bisiklet'ten Hello Kitty Model 16 jant bisiklet aldım. Süslü püslü diye bir de Türk markası diye kandık.
Bisikletin heryeri dökülüyor. Arkada sepeti var, jant sepeti taşımıyor sürekli gevşiyor ve fren pabuçlarının arasına giriyor. Ayrıca beyaz lastikleri çok uyduruk ufalanıp duruyor, 1 sezon anca dayanır. Hello Kitty Lisanslı ürün diye fiyatı piyasaya göre yüksek ama malzemeler hep çin malı ve çok kalitesiz. Kendi servisleri bile lisanslı ürünlerin kalitesinin düşük olduğunu itiraf ediyor.
Bir de benim aldığım bisikletin iç lastiği yamalı çıktı firmaya söylüyorum gelin yeni iç lastik verelim falan diyorlar ancak ayıplı mal olmasına rağmen iadeye yanaşmıyorlar.
Özetle yine yerli malı aldık yine mağdur olduk. Kimseye tavsiye etmiyorum.

@Mert TÜLÜMEN

Mert bey salcano,sedona,ümit ve diğer benzeri firmalar ve markalar '''türk malı ve türk yapımı bisikletler değil'''burda sadece montajı yapılır okadar bizim ne yerli üretim bisikletimiz nede markamız var.

Konya da şehir içi okul ve işe giderken kullanmak için aldığım Ümit city bike 2606 modelini ilk yıl 3000 km ikinci yıl ise 2000 km kadar sürdüm. Çalınmasaydı en az bikaç yıl daha çok rahat sürebilirdim. 2 sene boyunca yaklaşık 5bin km yol yaptım yalnızca 1 defa göbek dağıldı, 1 defa arka iç ve dış lastik beraber yarıldı ve 1 defa da arka fren pabuçlarını değiştirdim. Bütün bunları da servis dışında yaptırdım ve servise de 1 kere uğramadım. Gayet memnundum ve benim sürüş kriterlerimi karşılayan hesaplı bir bisikletti. Önceliklerinizi ve şartlarınızı belirleyin ona göre marka veya model seçimi yapın tabi iş biraz da size kalmış.

• Beğen
Tepkiler: mehmetcan_bike
Merhaba arkadaşlar
2019 yılında yeni bir Mosso Cavalier Claris bisiklet satın almıştım. Bisikleti n11 üzerinden almıştım. Orijinal paketini açtığımızda içinden seni bulursa çıkmamıştı. Ümit bisiklete bildirdiğimizde sele borusu gönderdiler buraya kadar bir sorun yoktu. Bisikletle toplam 1200 km yol yaptıktan sonra bakıma götürdüm. Vitesleri ayarlatmak istiyordum. Vites geçişlerinde de bir sorun yoktu. Fakat Usta zincirin uzadığını söyledi. Zincir söktüğümüzde zincirin Çin malı olduğunu gördük. Usta bana bunlar da yaş imanı çıkar ya da şu an adını hatırlamadığım bir marka söyledi, üzerindeki Çin malı bir zincir dedi.

Neyse Shimano marka bir zincirle değiştik . Ama değiştikten sonra bisiklet kendi kendine bir alt vitese geçmeye başladı geçişler de çok konforsuz oldu. Ustaya durumu söylediğimde rubleyi yemiş dedi. O gün bugündür Ben de bisikleti hiç kullanmadım.

Ümit bisikleti en az 8-9 kez aradım ama hiçbir şekilde ulaşamadım ve sonunda pes ettim.

Bu arada Claris ruble yerine Sora ruble taksam sizce nasıl olur? Uyum sağlar mı daha mı hafif daha mı dayanıklı? Aynı kol dişlisi de bozulmuş olabilir mi Bunu da sorayım

Zincir söktüğümüzde zincirin Çin malı olduğunu gördük. Usta bana bunlar da yaş imanı çıkar ya da şu an adını hatırlamadığım bir marka söyledi, üzerindeki Çin malı bir zincir dedi.
Mosso'nun sitesine göre (link)'te zincir (link), Cavalier Sora'da YBN. Shimano daha üst modellerde geliyor, bisikletçiniz modellerin detaylarına bakmadan bilgi vermiş.

Ama değiştikten sonra bisiklet kendi kendine bir alt vitese geçmeye başladı geçişler de çok konforsuz oldu.
Bisikletçi doğru ölçüde zincir takmamış ya da ayarlarını yapamamış olmalı.

Ümit bisikleti en az 8-9 kez aradım ama hiçbir şekilde ulaşamadım ve sonunda pes ettim.
Yetkili servisler üstünden ulaşmayı deneyin: (link)
1680988310373.png

Bu arada Claris ruble yerine Sora ruble taksam sizce nasıl olur? Uyum sağlar mı daha mı hafif daha mı dayanıklı?
Claris ruble 8'li, Sora ruble 9'lu. Diğer bileşenler de değişmedikçe olmaz.

O ustaya bi daha uğramayın.

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
Geri