Scudo Sports

ümit oldumu simdi

sami ulus

Aktif Üye
Tepki
29
http://www.umitbisiklet.com.tr/components/com_virtuemart/shop_image/product/110.jpg
ümit ne yapmaya çalıştı anlamadım boşuna ağırlık değılmi üçgen kadrolar nasıl güzel ama üçgen kadroyuda becerememiş
http://www.umitbisiklet.com.tr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=73&category_id=9&option=com_virtuemart&Itemid=70

Scudo
@Onur Kahraman

Her bisiklet yarış koşacak diye bir gerekçe yok, Ümit'in herhangi bir bisikletiyle de yarış koşulamaz diye bir kaide yok. Ama beklenen performansı vermeyebilir, ayrı bir konu tamamiyle...

@erkan köroğlu

Fakat siz yukarıdaki bisikleti neresinden tutup da savunacaksınız çok merak ettim. Bana şu "tasarımın" getirdiği bir tane artı nokta söyler misiniz, benim göz zevkime göre estetik bile değil.

Fakat siz yukarıdaki bisikleti neresinden tutup da savunacaksınız çok merak ettim. Bana şu "tasarımın" getirdiği bir tane artı nokta söyler misiniz, benim göz zevkime göre estetik bile değil

tamam yukarıdakine bi sözüm yoktur ama arkadaş geneline konuşuyo aralarında güzel olanlar var

Valla bende Ümit Bisiklet var, amatör kullanıcı için iyidir. Haftada 60 km sürüşüm var. Beni idare ediyor. 36 yaşındayım, akşamları biniyorum. 180 TLye aldım bisikleti iyi bir bisikletin aynakolunu alamazsın bu paraya :D

Bence herkesin bir bisiklet satma politikası vardır, ÜMİT te başka yoldan bir strateji uyguluyor. Bu strateji, bisikletten anlamayanlara göre bisiklet tasarlama stratejisi. Beldeyama vb. bisiklet markalarıda bu stratejiyle haraket ediyorlar. Emin olun bu bisikleti gördüğünde "offff tam benlik bu, bisiklet dediğin böyle olacak arkadaş!" diyecek bir sürü insan vardır. Maksat onlara bisiklet satabilmek. Ve sizin altınızdak bisiklet bu bisikletten kat kat iyi olsa bile, o adam bunu gider alır.

Sonuçta üretim, tüketici ihtiyaclarına göre şekillendirilir.

ümit in 4 yıl önce corvette modelinin 100 liralık markette satılan bir modelini aldım ve iki yıl kullandım çok hafifti ama parçaları iyi değildi tabiki ama kendi paramla alabildiğim bir bisikletti zamanla jantını ve vitesleri değiştirdim tek kat aliminyum jant bir süre sonra akort tutmamaya başlamıştı neyse bu yüz liralık bir bisikletti sonuçta :)
geçen yaz ümit tornado aldım yine kendi paramla
http://www.umitbisiklet.com.tr/userfiles/image/buyuk/2640.jpg
388 TL yazıyor şu an sitede ama ben 360 tlye aldım geçen yaz
önceki bisikletten daha agırdı ama vites attırıcıları çok hosuma gitti benim içinde ideal görünüyordu fiyatta alırkende bildiğim sorunu ise şuydu frenler çok iyi değildi ama yeterli olacaktı o an için aldığımda memnun kaldım da biraz agır olması dışında ama beni kesmeyen bir yanı nı daha keşfettim o da orta dişli biraz küçüktü dikkat etmedim oraya açıkcası ilk kullandıgım bisikletin bile daha genişti yani neyse bu iki donanım eksik benim gözümde ama cidden saglam bir kadro en azından benim hoşuma gidiyor ve o kadar da profesyonel olamdığım içinde çok fazla paralar vermeyi düşünmüyorum bisikelte bu yaz eksiklerini de giderirsem iyi bir bisiklet ortaya çıkar anlayacağınız .
he birde ayagımda parçalanan plastik pedallar var sağolsun komşumuz onun eski olan demir bir pedal hediye etti gerçekten ayagı saglam tutan bir pedal onun daha iyi bisikletleri var profesyonel diyebileceğim
evet ümit profesyonel kullananlar için iyi bir marka olmayabilir sonuçta bebek bisikletleride var bu markanın :)
ama bana yeter diyebildiğim bir bisiklet satın aldım en azından

orta dişli için tavsiyesi olan varsa iyi olur bu arada :)

Tam 10 yıl kullandığım Bianchi'mi nihayet emekli edip geçenlerde Geotech Neon almaya karar verdim.

Ümit Bisiklet aklımın ucundan bile geçmezdi.

Geçen hafta güvendiğim bir bisikletçiye gittim, çıktığımda artık bir Ümit Evolution sahibiydim :)

300 TL olması ve yalnızca 13.8 kg ağırlığı olmasından etkilendim. Cimrilik etmese miydim acaba diye de sonradan düşünmedim değil.

Toplamda şimdilik 60 km yol yaptım ancak yoldaki akıcılığını beğendim diyebilirim. Nispeten daha uzun yola çıkarsam daha iyi gözlemlerim sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Cycleone
@Cem Coşkun

Bisikleti haftada bir iki gün sıklıkla kullanmaya devam ediyorum. Vites aktarıcıdaki ayarsızlık dışında sorun yaşamadım.

Bisikleti evde tarttık 13.5 kg geldi. Ön maşa ve lastikleri değiştirirsem ne kadar hafifleme elde ederim bunu merak ediyorum?:unsure:

Ön maşam amortisörlü, Zoom. Lastiklerse Rubena.

Düz bir maşa ve dişsiz lastik almayı düşünüyorum. Önerisi olan varsa paylaşırsa sevinirim..

ümit bisikletin sitesine göre KTMnin temsilciliğini almışlar dam üstünde saksağan vur beline kazmayı diyorum

Ümitin Superior diye bir modelini kullanmış 2007 idi sanırım elden çıkarmıştım yer sorunu nedeniyle... çok hafifti ama tartmadığıma pişmanım çünkü bu kadro şu an yok..Benzer şehir bisikletleri buluyorum hepsi 13-14 kg..

Ümitin bu modeli ki, libertas adı ile de satılmıştı, şimdikilerden çok daha hafifti..Şimdi Triple butted vs bir sürü teknik var nasıl ağır oluyor anlamış değilim

http://www.birebir.com/images/urun/29/buyuk/1141808452.JPG

Zaten ümit in devri kapandı yaşadığı çağ ise 6-12 gibidir sanırım :)

arkadaşlar konuyu sonradan gördüm
ümit superio 28 jant kullanıcısıyım
türkiyenin en büyük üretim koapasitesine sahip ümitim hadımköyde 3 ayrı fabikada çoçuk/bebek gereçlerinden tutunda yetişkin bisikletlerine kaDAR HERŞEY YERLİ olarak üretillip istihdam sağlanmaktadır
bu kadar yersiz tartışmalarının olmasını kınıyorum
sonuçta ne kadar ekmek o kadar köftedir.
arkadaşlarımda 1500 lt lik sedona 741 vb varken bende onlarla beraber turlara katılıyorum. benim bütçem
450 tl kadardı bunu alabildim.garipçe belgrad yollarında beni taşıdı.bence önemli olan bisikletin markası değil beraber bir şeyleri paylaşabilmekte

ben hala bisikletimden memnunum 2 yıla yakın
fiyat iyi yerli üretim . tanınmamış marka çünkü bütün profların gözü yabancı markalarda :(
kötü söyleyenlere aldırmayın . her bisiklette illa bir kusur bulabilecek bir ortamdayız
asla unutmayın
en güzel bisiklet altında olandır :)

Geri