Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

üst vucut geliştirme hakkında

Tepki
17
ben bisikletle bacak ve alt vücut kaslarımın geliştiğini düşünüyorum, üst vücut gelişimi için ağırlık mı önerirsiniz, yoksa yüzme falan mı?

Scudo
o halde ağırlık çalışmak, ama üst vücut egzersizi yapmak daha mantıklı sanırım,bacaklar zaten bisikletle yeterli antrenmanı yapmış oluyor

yalnız düşünceniz vücudum gelişsin şeklinde olmasın. siz spor yaptığınız zaman aynı anda gelişmeye başlar .. tercihim yüzmektir.

@Mustafa Güllü

İşin erbapları cevap verecektir bu soruya..Ama forumda da daha önce tartışılmıştı sanki...

Benim bildiğim kadarıyla bisikletle paralel olarak fitnes yapılıyor üst vücut için...

Ben Şınav çalışıyorum yeni başladım giderek arttırıyorum, yarın da 100 çektikten sonra 125 e çıkartacağım mesela...

Mustafa kardeşim gelişimden kastın kasa hacim kazandırmaksa yaşın 33 görünüyor. Eğer öyleyse moralini bozmak gibi olmasın ama senin bu saatden sonra gelişim dediğin olay farklı yollardan sağlanabilir. Onları da burda açıklarsam duman ederler :D

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Bakın size denemiş biri olarak şöyle anlatayım yüzme-koşu-bisiklet bunlar birbirini tam zıtlayan sporlardır ki triathlonlarda bu 3 spor seçilir.Üst vücudu geliştirmek için body-fitness gibi ağırlık sporları yapmak genç yaşta boy uzamasını durdurur bu yüzden bende bıraktım.Eğer ki üst vücudu geliştirmek istiyorsanız bu yönde etkili bir spor seçmelisiniz çünkü ağırlık sporlarındaki kaslar şişme kastır ve bıraktığınız zaman 3-4 ay içinde sönerler.Ama spor kasları o sporun çalıştırdığı bölge için gelişir ve sporu yaparkende işe yarar bu yüzden size jimnastik sporlarını veya tek hareket olarak barfiks öneririm.Barfiks bütün üst vücudu neredeyse çalıştırır karın kasları içinde mekik çekerseniz gayet yeterli olur body vücudu hantallaştırır bisikleti olumsuz etkiler bakınız dünya vücut şampiyonları kas yüzünden koşamıyor bile :)

Mehmet kardeşim kafan o kadar yanlış bilgilerle dolmuş ki tebrik ediyorum :) Vücut geliştirmek de koşmak kadar gerekli bir spordur. Hakkını vermeden vücut geliştirmeye başlar başlamaz ilaç kullanan genç yaşta bir insanın kasları tabiki söner çünkü o aldığı kas değil sudur ve bu yüzden de ilerde ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşır. Barfix çekerken çalışan kasa ağırlık uygulamıyormusun, barfix de vücut geliştirmenin bir hareketidir :) Body sporunu doğru yaparsan da vücudu hantallaştırmaz aksine daha güçlü ve çevik hale getirirsin. yani o senin gördüklerin gerçekten bu sporun hakkını vermeyen bir yazlık kas yapmaya çalışan insanlar. Benim hocalarım var 50-60 yaşlarında hayret edersin o taş gibi vücudu görünce.

ayhan beye katılıyorum vucudu geliştirmek hiç bir şekilde insanı hantallastırmaz aksine cevik hale getirir. asıl sorun bunu bilinçli ve sabırla yapmaktır. 3 ayda özellikle çeşitli kimyasal takviyelerle yapılan kaslar 3 ayda yine söner. hatta bu hızlı gelişen kaslar daha sönmemişken bile derinizde sorunlara neden olmaya başlar. ama zamana yayarak bilinçli geliştirilen ve saglıklı bir beslenmeyle (ki bundan kastım hergün löp löp et yemek değil) takviye edilen vucut kalıcı bir kas yapısına ve cevikliğe sahip olur. öncesinde yaptığım sporlar nedeniyle bunu pek çok kez gördüm. konuyu açan abimize ise yaşından dolayı ben şahsen yüzmeyi öneriyorum. ileri yaşlarda ağırlığa başlamanın çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. ayrıca yüzme tüm vucudu çalıştıran ve eğlenceli bir aktivite. üstelik bisiklet sporuyla ugrasanlara ikinci spor olarak ilk önerilen alternatiftir. (bana bunu söyleyen eski milli bisikletçilerden birisiydi)

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
@Ayhan Cihangir

Bakın dediğimi tam olarak anlatmadım sanırım.Bunları kafamdan uydurmuyorum.Bisiklet antrenörümüz bize söylüyor ki doğru da olmasa burda söylemezdim çünkü boş lafı kendim de hiç sevmem.Siz hiç arnold schwarzenegerin koşabileceğini düşünüyormusunuz yada ronnie colemanın ? Dediğim şeyi Lance Armstrong kitabında da yazdı eğer üst vücut gelişmiş olursa bisiklette dez avantaj olur çünkü hacim genişlediği için rüzgarın çarptığı bölgede artıyor ;) İnanmayan okuyabilir.Yüzmeyi de önermem bisiklete ters bir spor çünkü bu 2 spor farklı yerleri değişik şekillerde çalıştırıyor.Triathlonlarda neden yüzme-bisiklet-koşu var ? Çünkü dünyanın en zor maratonları triathlonlar ve en zor sporlar seçiliyor.Umarım bu sefer anlatabildim gelişmiş bir üst vücut bisikletçiye her zaman dezavantaj eğer öyle olmasaydı bisiklet yarışlarında üçgen adamlar görürdük ;)

@Mehmet_Gürsoylu

Dostum ben yukarıdaki sözlerine bakarak o mesajı yazdım :). Yoksa ikinci mesajındaki söylediklerinle alakalı değil. Bu arada gerçek kas yapmak da öyle kolay değildir hatta Arnold gibi olmak hiç kolay değildir ;) Salona yeni elemanlar gelirdi , hocam biz kas yapmak istiyoruz yalnız o duvarda asılan resimlerdeki abiler gibi olmak istemiyoruz biraz fitleşelim yeter :D:D benim en çok komiğime giden cümlelerdendir.Sanırsın elbise siparişi veriyor. O adam o hale gelene kadar neler çekiyor haberinde yok. Saygılar

@Ayhan Cihangir

Gayet haberim var merak etmeyin hergün 2 şişe protein tozu + her antreman öncesi et süt tavuk antreman sonrasında pilav makarna + steroid iğneleri + haftada 5 gün antreman bu sistemde 2 ayda elbise siparişi verir gibi şişersiniz hiç merak etmeyin o adamda o kası 6 ayda yaptı vikipedinde geçen sene okudum ;)

Uzun süredir vücut geliştirme yapıyorum, gerçekten gelişmiş bir üst bölgenin bisiklette dez avantaj sağlıyıcağını aerodinamikliği bozucağı hiç aklıma gelmemişti :) . Bu olay bence yol bisikletciliği için geçerlidir, mtb de aerodinamiklik pek hesaba katılmaz :). Zayıf üst bölge ve roberto carlos bacaklarına sahip olmanında göze hoş geliceğini sanmıyorum :). Abartmadan steroide bulaşmadan vücut geliştirme çalışmanın yararlı olucağını düşünüyorum. Ben yıllardır böyle yapıyorum performansımdan memnunum açıkcası :). He birde vücut geliştirmenin boyu kısalttığına pek inanmıyorum çünkü 6-7 yıldır yapıyorum küçük yaşlardan beri ve 1.85 boyundayım, kısa boyluların bu işi prof. olarak yapması sizi yanıltmasın uzun ve geniş bir sürü body builder mevcut tamamen yapı meselesi .

@Mustafa Güllü

Şartlarınız dört mevsim yüzmeye elverişli ise,üst vücut için yüzmekten daha etkili ve yaygın bir spor düşünülemez.Yüzücülerin vücutları da zaten bu düşüncenin en bariz kanıtı.Yüzme üst vücudun dışında ayak baldır ve adalelerinin güçlenmesine de çok büyük katkı yapar ancak şunu unutmayın,hiç bir spor bisiklet kondüsyonunuzu arttırmaya direk yardımcı olmaz.Yani şu hataya düşmemeli" Uzun turlara çıkacağım.1 ay sabah akşam koşup kondüsyon yükleyeyim" aynı şey tüm aerobik çalışmalar için geçerli.Yani;
yanisi,bisikletçi pedalı bırakmayacak.Ben kışın kaybettiğim üst bölge coğrafyasını dumble'lerle düzeltiyorum,siz de deneyebilirsiniz.3 ve 5'er kiloluklar uygundur ve yapılacak hareketler nette fazlasıyla var.İyi çalışmalar.

@Mehmet_Gürsoylu
Mehmet kardeşim inan sana cevap yetiştirmek için değil sırf şu konuları okuyan diğer arkadaşların yanlış bilgilenmemesi adına yazıyorum. Vücut geliştirme değince çoğu kişinin aklına hemen steroidler gelmektedir. Bunun bu şekilde olması gerçekten üzücü bişey. Vücut geliştirmek demek sırf balon gibi şişmek demek değildir. Mesale Allah korusun bileğimizde bir sorun olduğunda doktor bize lastik top verir bunu hergün bilmem kaç kere sıkıp bırak diye. Neden ? çünkü o bölgeyi geliştirip güçlendirmemiz gerekir ki daha dayanıklı olsun. Bu da bir çeşit vücut geliştirmedir. Bisiklet binerken bile vücudumuz gelişir. Ben 5 yıl aynı ağırlığı kaldırdığımı bilirim ama yaptığım sporun adı vücut geliştirmeydi sevdiğim için çalıştım o sporu yaşamıma kattığım için böyleydi. Lütfen arkadaşlar steroidsizde ve diğer ek besin ürünleri kullanmadan da vücut gelişir ama bir yere kadar. Daha fazlası aşırısı istenirse tabiki ek ürünlere de ihtiyaç duyulur bu da o kişinin tercihidir. Saygılar.

Vücut geliştirme iyi hoş ama devamlılık gerektirir.Etrafımda 5 sene vücut geliştirdikten sonra ara veripte 1 ayda kasları eriyen sonrasında eklem yerlerinde sorun cıkan cok kişi tanıyorum.Herşey heves ile başlıyor ama bu saglık şakaya gelmez..

vucut geliştirme olarak bildigimiz spor diğer yapılan istisnasız tüm sporlarda başarıyı getiren bir spordur.aslında vucut geliştirme ayrı bir spor dalı fakat diğer sporlarla ugrasan herkesin yaptıgı ise ağırlık çalışmasıdır.pro. sporcuların antreman programlarına bakarsanız belirli bir dönem agırlık çalışması mutlaka vardır.Ağırlık çalışan birisi illa ki devasa bir kütleye ulaşacak diye bir kaide yoktur.Amaç kasların dayanımını eklemlerin dayanıklılıgını arttırmaktır. Kasların erimesi diye bir olay yoktur( kas erimesi denen kötü hastalık dışında),vucuda sonradan kas da ekleyemezsiniz kas da çıkaramazsınız.Bilinçli yapılan ağırlık çalışması tüm sporlarda başarıyı getirir,Bunun için kulakdan dolma bilgilerle değil,bu işin ehli kişilerden bilgi almak bilimsel makaleleri okuyarak bireyin kendisi için dogru olanı bulması gerekdiği kanaatindeyim.Herkese iyi forumlar

• Beğen
Tepkiler: omerrrr
Vücut geliştirme yararlı. Çalışan kaslar ve kemikler mutlaka gelişir. Bu da ilerisi için yada herhang, bir yaralanma-kaza durumunda vücudunuzun daha dirençli olmasını sağlar. Vücut geliştirme güçlenmek ve sağlıklı olmak için yapılmalıdır. Bununla beraber bu sporu amaç haline getiren 16-17 yaşında beslenmeyi bilmeyen ama deli gibi ağırlık kaldıran çocuklar var. Sonuç : hüsran. ;Yada aynı şekilde bunu bir amaç haline getirmiş daha sonra tıknaz göğüs bölgesi şişmiş bir vücut..estetik mi ? Hayır.
Bunun yanında basketbol,voleybol,yüzme, ve kısmen bisiklet (üst vücut için ayakta, barbel tutarak yokuş çıkmak) ağırlık kaldırmaktan daha etkili ve uzun vadede daha kalıcıdır diye düşünürüm. Bunları yapma imkanı yoksa tabi ki ağırlık -barfiks ve diğer kombinasyonlar yararlı.

Geri