Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Üstadlar Yorumlar mısınız? Antrenman ve Performans Hakkında

ÇaNakkaLeRuHu

Forum Bağımlısı
Tepki
5.487
İsim
MuHammeT
Bisiklet
Merida
Bugün yaptığım performansın verilerini aşağıda yazacağım. Kendimi zorlamadan sınırın bir tık altında giderek yaptığım bu performans nasıldır ? Kıyaslamalı olarak yorumlarsanız sevinirim.
1. si Sedona 850 bisiklet ile yapılan bir performans ( neticede bir performans bisikleti değil )
2. si Toplamda kendi ağırlığım, bisikletin ağırlığı, ekipmanın ağırlığı toplamda 100.730 kg'dır. ( Tek tek hesaplandı )
3. sü Tüm bu ağırlıkları attığımda ve 7-8 kg civarı bir yol bisikletine aynı performansı uyguladığımda ne gibi bir farklılıklar olur ? ( Yol bisikletine geçirecek bir farklılık olur mu yani : ) )
4. sü yaşım 38.
5. si strava verisi aşağıdadır.
6. sı engin tecrübeleriniz, önerileriniz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

(link)

Scudo
Üstad olmasamda söylemek isterimki,

Tek pedalda yapmışınız bu yolu ve tırmanış baya az. Aynı şekilde bir yol bisikleti olsa ortalama hızınız 30a yakın olurdu. Dağ bisikletiyle hızlanmak ve hızı korumak baya bi güç istiyor.

ustad olarak degilde kardesiniz olarak yorum yapabilirim oncelikle egimin olmadigi bi yer adina hizinizin yasinizla ortalamasini dusunerek en bi ust seviyeniz 24.5 km olmali ..

-bence oneri olarakta naçizane tavsiyem
masaniz kilitli mi ? yada kitleniyorsa kitlerseniz performansiniz bi nebze daha yuksek olur

-ikinci oneri olarak asfaltta kullaniyorsaniz surekli ,mtb sevginize yil lastiklerinizi dahil edip jant capiniz x 1.50 lastikle destekleyip daha akici bi sekilde hizlanabilirsiniz

- ve son olarak aynakolunuzun dislisini 48 ' li disliye yukseltebilir ( genellikle 42 yada 44 olur) performansiniza + lar katip bisikletinize ve aktivitelerinize renk katabilirsiniz basarilar diliyorum:);)

@mehmet.ali

Çok doğru ayrıca bir parkta sürüyorum ve bir sürü çocuk durmama sebep oluyor haliyde birde bu yönü var tabi :)

@ercst0rm

24.5 dediğin rahat olurda arada çocuk çıktıkça önüme duruyorum onu yazmamışım :)
parkta kilitli taşta sürüyorum.
Maşa kilitli sürüyorum.
Aynakol SRAM S1000 44-33-22T

Verdiklerinize göre sizi 85 kilo saysak gerisi bisiklet ve malzeme olsa ve alacağınız yol bisikletine göre fazlasıyla fark eder. Yol bisikletinde kadans vs. Daha etkilidir. Yaş 38 demişsiniz. Yarış sevdalarınız olsun olmasın gördüğüm kadarıyla severek yapıyorsunuz. Gönlünüz almak istiyorsa alın. Mtb ile her yola girebilirsiniz. Ama asfalt ağırlıklı sürüyorsanız yol bisikleti en mantıklısı. Yol bisikletine sıfırdan başlıyorsanız dikkati elden bırakmayın. Ben normalde mtb ciyim. Evimde mtb de var. 2 yıl oldu yol da aldım. Rollerimde var. Ama o kadar antreman yapmama rağmen yol bisikletini tam hakimiyetle halen daha süremiyorum. Geriliyorum nedense. Mtb deki rahatlığı ve çevikliğimi yol da hız yapmak dışında bulamadım.

Tercih sizlerin. İyi pedallamalar.

@ercst0rm
Apgereyt babam apkereyt diyosun yani :D nedir bu mtbcilerin cektigi yaa :D hayirli cumalar cumleten .
@ÇaNakkaLeRuHu dostum mtb nin dogasinda hizi korumak pek yok :) bunu kabullenirsek kafamiz rahat olur
Ama mtb candir o ayri konu. Ikinci bi piskelet dusunursen daha iyi : fitnes bisletler guzel bak
Bende dusunuyom ilerde oyle bi kumaya sahip olmayi :D

@boşgezeninboşkalfası

85 kg idim bir zamanlar :) şu an 78 kiloyum ve düşmeye devam ediyor. MTB den vazgeçemem doğa sürüşleri bende ağır basıyor. Ama asfalttada sınırlarımı zorlamak istiyroum çoğu zaman. Sanırım MTB ye bende kuma getirecem İnşaallah :)

@mariokaldato

Aynen toprağaam :) Kuma işini düşüyorum bakalım..

Geri