Scudo Sports

Uuzn süredir binmedim nasıl başlamalıyım

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
5
Uzun süredir bisikletim olmadığı için bisiklete binemedim şimdi bir tane aldım ve antremanlara nasıl başlayacagım konusunda bir karara varamadım nasıl olamalı yani

1.Gün 20km gidip / 2.gün 50 km mi gitmeliyim yoksa
1 hafta günde 20 km gidip / 2.hafta günde 50km mi gitmeliyim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Scudo
oncelıkle fazla yokus cıkarak (dik)kas yapınızı kuvvetlendırmelısınız.daha sonrada duz yolda uzun sure kuvvetlı bıcımde pedal cevırmelısın.antrenmanlar ise intervallar ve 3 gun hard 1 gun dınlenme 2 hard 1 rest daha sonra hard seklınde olabılır.cycle training dıye aratma yaparsan veya forumdanda yardım eden cıkacaktır.insallah etrafında baska yol bısıkletı kullanan vardır cunkı aldıgın zevk 3-4 mıslıne cıkar grup bınıslerınde (ruzgra gırmek sprınt atak vs).

Bilgi için teşekkürler ama Biraz daha ayrıntı vereblirmisiniz

@burgazz

selamlar burgaz arkadasım.
lütfen bu platformda bilgilerinizi paylaşırken dikkat edin antrenman okadar ince bir dokudurki ufak bir yanlışlıkla karşıdaki bireyde sağlık sorunlarına yol açabilirsiniz. o yüzden unutmayınki sağlığa faydalı olan spor değil egzersizdir. bisiklet sporu gibi insan organizmasına aşırı yük ve stres bindirebilen sporların antremanlarınında dikkatle ve özenle yapılması gereklmektedir. Ara vermiş bir sporcunun yokuşla başlaması doğru değildir üstelik zorlaması ve kuvvet kazanmaya çalışması çok yanlış olacaktır. Kardiyo sistemin ve kas yapısının alışabilmesi ve uyum sürecini aşabilmesi adına bir süre bireyin düz yolda gezinti antrenmanları yapması gerekmektedir. daha sonra ihtiyaca göe antrenman programı belirlenebilir. Düşünün hiç daha önce koşmamış bir bireyi maratona çıkartıyorsunuz.
Konuyu açan arkadasıma tavsiyem nekadar süredir binmediğini yazsın lütfen. ve bu arada bir süreliğine düz yolda fazla zorlamadan hafif tempoda sadece uyum antremanları yapın sonrası gelecektir :) Kolay gelsin

aziz bey size tamamıyle katılıyorum.o halde arkadas bıze bıraz daha yardımcı olursa bız daha fazla yardım edebılırız(spor -yarıs-hafta sonu-keyıf)

Günde 20 km mi yoksa 50 km mi yapayım diye soran birine interval ve dik yokuşlar tavsiye etmek pek yerinde değil tabi ki.Yapılması gereken düz yolda,fazla zorlamadan günlük mesafeyi yavaş yavaş arttırarak pedal çevirmek.Tabi sürüşleri seri bir şekilde pedal çevirerek yapmak ta önemli.50 tur pedal çevirip 15-20 saniye o hızla gitmek yerine yol boyunca devamlı pedal çevirmek daha yararlı.Temel antremanlarını bu şekilde tamamladıktan sonra yavaş yavaş yokuşlara da geçebilirsin.

ılk zamanlarımızda bizde yokuslarda antrenman yapardık.yokuslar kısa yoldan kuvetlenmenın en kolay yoludur.baktınız yoruldunuz performansınızı dusurursunuz bu kadar kolay.duz yolda normal tempoyla antrenman ne kadar olur o ayrı konu.gene de arkadasın ne sekıl kullanacagını belırtmesı lazım

Turkishflier arkadaşımın da dediği gibi, mesafeni hep kademeli şekilde artırmalısın.Bu bağlamda ilk mesajındaki 2 seçenek de uygun değil.
Eğer o hafta hergün bineceksek ve 3 ay ara vermişsen;
ilk günler 20km (önce kaslar ısınacak, zaten hamlığını hissedeceksin binişlerden sonra)
birkaç gün sonra hergün 10km artırarak devam edebilirsin.
Bu biraz da senin fiziki gücüne, hava koşullarının zorluğuna (kar/yağmur yağışı - etkili veya ters rüzgar vb) , bisikletinin özellikleri vb birçok değişkene bağlı olabilir.
Hergün bindiğini farzederek ve üstteki cümlelere de uyarsan, 2 hafta sonunda rahatlıkla 100km ve üzerini yapabilirsin. (iyi hava koşullarında, bisikletinin ayarları ve ergonomisi herşeyi yapılmışsa)
Bu arada, ara verdikten sonra binmeye başladığın için kasların çalışacak ve normal olarak gelişmeye başlayacaklardır.Kendini beslerken onları da beslemen gerektiğini unutma ve;
*süt ve süt ürünleri
*yumurta
*balık / beyaz et / yağsız kırmızı et
*baklagiller
*yağlı tohumlar (kuru yemişler) tüketimini biraz daha artırmaya çalış.

• Beğen
Tepkiler: H.Can DEMİREL
Fatih'e katılıyorum,mesafeyi kademeli olarak artırmanı tavsiye ediyorum.İlk gün 20 km sonraki gün 50 km seni zorlar sonuçta istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir.Yavaş tenpoda başlayıp durumuna göre kendini ölçerek mesafe ve binme süreni artırmanda fayda var derim.Beslenme ve sıvı kaybınada dikkat etmelisin...

gidebildigin kadar git :)
bu isin hesabi olmazki :) yoruldukca dinlenirsin sonra eski formuna gelirsin

Bu değerli bilgiler için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.Sizinle olamk çok güzel.

Geri