Scudo Sports

Uyanış...

Bahadır Gürel

Forum Bağımlısı
Tepki
7.699
İsim
Bahadır Gürel
Bisiklet
Geotech
Merak etmeyin; Osho'dan veya kitapçıların kişisel gelişim köşelerindeki diğer aydınlanma veya kişisel farkındalık konularından bahsetmeyeceğim.

Benim uyanış dediğim şey, kalp ameliyatı olduğum 2012'de başladı. Ağır bir ameliyattan sonra halen yaşıyorsam demek ki bir şans daha verilmiş demiştim.

Bugüne kadar ne için çalıştım, ne tür şeylere yatırım yaptım, neleri tercih ettim diye hayali bir envanter sayımı yapmıştım. Önem verip, değer biçip, para harcadığım şeylerin çoğunun beni tembelleştiren, hareketsizleştiren yani hayatımı kolaylaştıran şeyler olduğunu gördüm. Mesela seçtiğim iş, aldığım televizyon, müzik sistemi, araba, ve daha niceleri... Ya beni çalıştıracak, dinç tutacak şeyler için ne kadar harcamışım, ne yapmışım diye bakıyorum: çok çok az; halı saha maçları için kıyafetler, koşu için kıyafetler, bisiklet vb. Bu oran, yani tembelliğe hizmet edenle, beni mücadele ettirirecek şeylerin oranı neden ameliyat olduğumu da açıklıyor bir nebze. Aslında mevcut düzen bizim tembelleşmemiz için her tür zehri veriyor.

Bu uyanışla birlikte hayatımdaki herşeyi sorgulamaya başladım. Bundan sonra keyif için olanlara harcayacağım paraları on defa yüz defa sorgulamaya başladım. Bu bakış açısını herkese tavsiye ederim. Özellikle cep telefonlarının ne kadar faydalı olduğunu anlata anlata bitiremeyenler için.

Scudo
Yazınızı alıp paylaşsam sorun olur mu? Anonim şekilde?

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
Ne ameliyatı oldunuz acaba. Benimde kapakçık sorunum var bisiklete çok korkuyla yaklaşıyorum.

• Beğen
@malemsteen

Üç ana damarım %97-99 arasında tıkalıydı. O dönemler azraille kol kola geziyordum. Dört ek damar takıldı. Maalesef kapakçık sorunları konusunda fazla bilgim yok. Olumlu veya olumsuz bir şey yazarsam yanlış yönlendiririm. Kardiyonun yan etkilerini en iyi kardiyologlar söyler. Kalbi en çok zorlayan şeyin vücudun üst kas bölgesi olduğunu yaşayarak öğrenmiştim, bizzat böyle bir spor sonrasında ameliyata gittim.

Ben de sık sık düşünürüm, sahip olduğumuz veya sahip olmak için çalıştığımız şeylere gerçekten ihtiyacımız var mı diye. Hayatımızdan gereksiz şeyleri çıkartırsak planlama ve iç huzur olarak çok rahatlayacağımızı düşünüyorum. Neye ne kadar önem verdiğimizi sık sık düşünüp kendimizi denetlememiz lazım.

@Mehmet Levent

Üç şeyi hedeflemiştim; hareketli bir yaşam, doğru beslenme ve huzurlu bir yaşam. Bunları bir iki yıl önce detaylı yazmıştım. Bulursam linki atarım.

Bahadır ağabey, yazınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Birşeyler kaybetmeden, hayatın tadını doya doya çıkarmak ve "yüreğimize" inanmak için bir pencere açacağına inanıyorum bu dolu dolu satırların.

Uyanın ve pedala basın dostlar, bizden akıllı cihazlar bu dünyanın sonu olacak zaten, demedi demeyin.

Bisiklete bagaj, sonra heybet, sonra ayak pompası, evde saklama aparatı, aklıma gelmeyen bir sürü aksesuar ile kendimi boğdum. Bir ara ben. Ama baktım bisiklet artık keyif vermez oldu. İlk bisiklete başladığımda tayt alacak param yoktu ve eski kotumu kesip şort yaparak bindiğiMi ve sonsuz keyif aldığımı hatırladım. İşin özü bisiklete binebilmekte. Tura cikmayacaksam tür Heybesine ne gerek var ki? Sonra haraç mezat sattım fazlaliklari. Bisikletle arama giriyormuş o detaylar

@Mehmet Levent Bende bu hataya düştüm.İlk hevesle gidip herşeyi almak istiyorsun ,aldıktan sonra pişman oluyorsun. :)

• Beğen
Tepkiler: thomisus lx
Geçmiş olsun Bahadır Bey,

Tüketim çılgınlığının sonucu. İster istemez farkında olmadan kapılıyor insan.

• Beğen
@Bahadır Gürel

yukarıdaki cümlelerinizi biraz daha açarsanız daha faydalı olur kanımca. vücudun üst kas bölgesinden kasıt ne tam olarak ve ne tür bir spor sonrası ameliyata girdiniz?

@yakubi

Kalp ameliyatı olmadan önce de 5-10 km koşular yapan biriydim; hatta bisiklete de ameliyattan bir yıl önce başlamıştım. Kudret abiyle Garipçe yokuşlarını 40 derece güneşte çıktığımı hatırlıyorum. Ama neden ameliyata gittim derseniz; Kasım ayında bir şnav-mekik programını uygulamaya başlamıştım, haftanın 3-4 günü kademeleri arttırarak uyguluyordum. Ta ki 10'set halinde 150'leri görünce kalbimin omuz kaslarımın yüküne dayanamadığı ortaya çıktı. Daha sonra kardiyoloğum da bunu doğrulamıştı.

kendinizi bu kadar zorlamanıza gerçekten şaşırdım. tabi amatör yapıyordunuzsa..

allah kerimdir. elinizdeki olan sağlığınızın kıymetini düşünmeniz ve bunu değerlendirme yoluna gitmeniz takdir edilecek bir davranış.

biliyorsunuz, karşılaştığımız sıkıntıları, yolumuzu aydınlatan ilahi bir yardım olarak kabul edebiliriz.

çok geçmiş olsun.

• Beğen
Geri